Most vagyok 20 éves. '98.10.16-án voltam mellkasröntgenen (amúgy, nem tudom, miért). A diagnózis, ami a papíron áll, mit jelent? Befolyással lehet ez az egészségemre? Kapcsolatban áll néhány dologgal, amiket mostanában érzek?
Még mielőtt v.ki megkérdezi, miért csak most merült fel a kérdés: csak most volt hajlandó ideadni a személyes papírjaimat anyukám.
A diagnózis ez: "Mk. o. parahilarisan és baloldalon basalisan fokozott kötegezettség van. Cor, aorta eltérés."
Néha nehezebben kapok levegőt (pl. ha v.min nagyon nevetek, és utána mikor levegpőt veszek, kicsit szúr a tüdőm), mint a normális, néha szúr a szívem, és enyhén megszédülök.
A válaszokat előre is köszönöm!
Nem lehet hogy asztmás vagy, azért kapsz nehezebben levegőt?
Egyébként ha nagy baj lenne, elvileg szólt volna a tüdőszűrős asszisztens hogy vizsgáltassad ki.
Ha meg nagyon nem vagy nyugis, vidd el a háziorvosodhoz, ő biztosan tudni fogja! :)
Először is menj el a háziorvoshoz,és kérdezd meg tőle,ez fontos.Valószínü hogy kivizsgálások jönnek,ez nem negatív lelet.
Nem akarom bántani anyukád,de ez hatalmas felelötlenség volt tőle,hogy gondolta hogy bedobja a fiókba,oszt jóvan?Eszem megáll.
Igen, elmondhatta volna vagy ő, vagy az orvos, hogy ez mit jelent konkrétan. Nem tudom, lehet-e komoly baj, mert pl. amikor repültem (kétszer egymás után, ráadásul hosszútávú, nemzetközi járaton utaztam), nem volt semmi bajom a hányingeren kívül, de azt legyőztem 1 szem Daedalon bevételével.
Szóval kérdezzem meg a dokit. Értem.
Mindenképp,mert a negataív ez lett volna " aorta eltérést nem mutat"
Ha pedig nincs komoly legalább megnyugszol,a házidoki még ha nem is mondta el,utolag illett volna kontroll rtg-t csináltatni.Vagy ha van pénzed rá,akkor magánuton tüdögyogyászhoz menj,ő kivizsgál rendesen.
itt ird le egy tüdögyógyásznak,ha valaki ő tudni fogja.Vagy radiologudnak,ök csinálják a rtg-mr-ct...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!