Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Háziorvos tud terheléses...

Háziorvos tud terheléses cukormérést végezni?

Figyelt kérdés

Sanszos, hogy cukorbeteg vagyok. A tüneteim erre utalnak. Kedden megyek dokihoz viszont nagyon rosszul vagyok már, ha csak beutalót kapok akkor még hónapokig szenvedhetek.

Extra kérdés, ha a látóidegre is kiterjedt már a betegség, azt feji/agyi MRI-n látnák az orvosok?

2020. szept. 19. 13:09
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
A pajzsmirigyem enyhén túlműködik ha ez számít. A legelső vizsgálaton ennyit mondott a háziorvosom.
2020. szept. 19. 13:51
 12/28 A kérdező kommentje:
Én nem ragaszkodom egy metegséghez sem, csak ne mondják hogy egészséges vagyok mert nagyon nem érzem magam annak. Bekem mind1 mit találnak csak legyen meg végre és élhessem tovább az életem normálisan. Mert most ott tartok hogy nem csak napközben szarul vagyok de már aludni is alig tudok és ha sikerül akkor is a szenvedős életem álmodom tovább. Elegem van már az egészből.
2020. szept. 19. 13:53
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem hipohonder vagy, és az orvosok már nem tudnak mit kezdeni veled. Ne ezzel foglalkozzál, inkább találj ki magadnak jobb időtöltést. Sportolj, olvass, sétálj, kertészkedj stb, hidd el sokkal jobb lesz.
2020. szept. 19. 13:56
 14/28 anonim ***** válasza:
Oké, értem. De sajnos az, hogy nem találnak semmit, nem jelenti azt, hogy nincs semmi bajod. Csak azt, hogy a vizsgálatok nem mutatják ki az okát :-(
2020. szept. 19. 13:57
 15/28 A kérdező kommentje:
Hidd el, elég idő eltelt ahhoz hogy mindent megpróbáljak, de a legmélyebb koncentrációból is kizökkent a rosszullét már kezdetek óta. Élem az életem, csinálom a dolgkm, de az életminőségem lényegesen leromlott az év eleje óta. És hónapról hónapra egyre rosszabb.
2020. szept. 19. 13:59
 16/28 A kérdező kommentje:
Én azt is értem, de mit csináljak akkor? Mennyivel legyek rosszabbul még hogy kitalálják mi bajom? Közben tönkre megy az életem mert nem tudok teljesíteni semmilyen területen.
2020. szept. 19. 14:02
 17/28 anonim ***** válasza:
Sztem higgadj le, és bízz az orvosaidban, mert tünetet az is okoz, hogy ennyire beleforgattad magad ebbe, es mindenhol mumust látsz. Ha nem jó a doki, kérj masodvelemenyt, menj el egy magánorvoshoz, stb.. de a pániknak nincs értelme.
2020. szept. 19. 14:31
 18/28 anonim ***** válasza:

Miért gondolod, hogy ha rosszabbul leszel, akkor ki fogják tudni találni, mi bajod? Egyáltalán nem biztos. Nem tart ott az orvostudomány, hogy mindent meggyógyítson.

Hogy mit csinálj? Nyilván ésszerű keretek között próbálj tenni érte, hogy kiderüljön, mi a baj. Pénz nélkül persze nehéz, mert akkor nem tudsz magánorvoshoz menni. Mindenképp kerüld el a drága kamu áltudományos kuruzslókat (hacsak nem gyanítod, hogy lelki okok vannak a problémád mögött, arra jó lehet az effajta placebó hókuszpókusz).

De ha újabb tüneted jelentkezik, akkor azért szólj a háziorvosnak, hátha lesz ötlete. Ha tudsz másik háziorvoshoz menni, próbáld meg, hátha. Ha tudsz magánorvoshoz menni, akkor azt is érdemes megpróbálni.

Otthoni kísérletezési lehetőség még az étrendedet változtatni, mert az ételallergiák nagyon változatos tüneteket tudnak mutatni. Az extrém ételallergia kiderítő diéta úgy kezdődik, hogy krumpli-rizs-natúrszelet, és ha ettől enyhülnek a tüneteid, akkor gyanús, hogy valami kajával volt a gond. Apránként visszavezetsz mindent, amelyik után rosszul leszel, az a bűnös.

Próbáld a lelked minél jobban rendbe tenni. Az emberi test elég jól tud küzdeni a betegségek ellen - ha lelkileg rendben vagy. Sajnos ez egy ördögi kör, ha rosszul vagy a betegség miatt, lelkileg is szenvedsz, ez kigáncsolja a szevezeted védekező mechanizmusát, még rosszabbul leszel, és így tovább. De a lelki részt tudod fejleszteni. Az élet apró örömei nagyon sokat segíthetnek ebben. Nehéz azzal együtt élni ép lélekkel, hogy talán nincs is megoldás a problémádra - de nem lehetetlen.

2020. szept. 19. 14:31
 19/28 A kérdező kommentje:
Ez egy jó ötlet, köszönöm. Nem hiszek az ilyen natúralista dolgokban. Nyugtató hatású teákat iszok, nyújtom az izmaim és naplót írok a pozitív tapasztalataimról minden nap. Próbálom lefoglalni magam, kevesebbet öndiagnosztizálni. Most a fő célom, hogy ne legyek még pánikbeteg is az egésztől, relatív jól haladok. A pénz sajnos nem vet fel mert nem dolgozom még és úgy érzem hogy ha elkezdenék magánorvosokhoz járni akkor sem lennék előrébb, mert saját diagnózisom sincs amin elindulnék vagy mittudom én. Hipohondernek nem gobdolom magam. 18 évig 1x voltam orvosnál egy sima megfázás miatt, sosem gondoltam túl semmit még a szívdobogás érzéssel is csak később mentem orvoshoz mert nem zavart különösebben. A fejfájást és a szemromlást is betudtam túlerőltetésnek. Aztán januárban teljesen váratlanul beütött a krakk és azóta csak gurulok le a lejtőn... rettentően tanácstalan vagyok és minden életkedvem elmegy ha az emberek és az orvosok letudnak annyival hogy nincs bajom, csak stressz meg csak hipohondria.
2020. szept. 19. 14:43
 20/28 anonim ***** válasza:
Aham. Hát nekem pont ugyan ilyen tüneteim vannak csak sokkal durvább formában pszichés allapon. A cukrom tökéletes. Járj utána de kétlem hogy cukorbeteg lennél.
2020. szept. 19. 15:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!