Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Valaki tud tapasztalatokat...

Valaki tud tapasztalatokat megosztani altatással kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Esetlegesen TB-vel Győri Petz Aladárban elvégzett műtéti altatásról van valakinek tapasztalata? Főként az kanüntől tartok, mert nem nagyon bírom az injekciókat. Mennyire gyorsan történik meg a kanün behelyezése és az altatás? Ébredéskor bent hagyják a kanünt, vagy azt már kiveszik? Valamint ébredés után lesz hányinger vagy milyen érzés? Válaszokat, személyes tapasztalatokat előre is köszönöm.

2020. szept. 10. 19:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Engem idén műtöttek, igaz, nem ott, de az eljárás ugyanaz.

A kanül behelyezése 1-2 másodperc alatt megvolt, pedig máshol nem szokták a vénámat eltalálni. Azt utána bent is hagyták másnapig (ha bármi komplikáció lépne fel, időt nyernek vele, ha már bent van). Picit volt kényelmetlen, nem vészesen.

Nekem ébredés után volt egy kis hányingerem, de csak azért, mert nem bírtam ki előtte, és titokban ittam kicsit, pedig nem lett volna szabad.

2020. szept. 10. 19:59
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Tavaly műtöttek, nem ott, de 2x. A kanül 2 másodperc, nekem az osztályon már volt, de a műtőben kaptam még 1-et az egyik alkalommal, arra nem is emlékeszem. Az egyik szövettan volt a másik 1,5 órás műtét. A kanült távozás előtt veszik ki, hányingerem, szédülésem nem volt, inkább csak álmosság.

Amire nem kérdeztél, a nagy műtétnél katéterem is volt, azt ahogy ki tudtam menni a mosdóba kivették, kb. 3 óra múlva. A behelyezésre nem emlékeszem, a kiszedése 5mp volt, fájdalom nélkül.

2020. szept. 10. 20:13
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igaz az, hogy altatás előtt adnak valami Xanax féle gyógyszert?
2020. szept. 11. 06:32
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok, nekem nem adtak külön nyugtatót. Műtétet megelőző este lehet kérni ilyesmit, hogy tudj aludni.
2020. szept. 11. 19:25
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg Dormicumot adhatnak, az olyasmi, mint a Xanax. Azért adják hogy ne legyél olyan ideges műtét előtt.
2020. szept. 11. 21:22
 6/13 A kérdező kommentje:
5-os és azt közvetlen műtét előtt adják?
2020. szept. 12. 07:47
 7/13 anonim ***** válasza:
Igen, a műtét előtti gyógyszerelés része a nyugtató is.
2020. szept. 13. 14:42
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem adtak, kb. előtte 1 órával Dormicumot.
2020. szept. 13. 14:58
 9/13 anonim ***** válasza:
71%
Kanül nem kanün. Attól függ milyen komoly műtéted lesz. Addig szokták bent hagyni amíg kapsz infúziót vagy vénásan fájdalomcsillapítót. Nekem előző nap tettek be egyik akalommal masik alkalommal csak a műtőben aztán 1.5 hetig volt bennem. Műtét előtti nap adnak vagy lehet kérni nyugtatót hogy tudj aludni de nem kötelező nem függ össze az altatással. Aznap adtak valami kábító/nyugtató injekciót mielőtt a műtőbe tolnak 30-60 perccel a feneledbe. Én total kifeküdtem tőle úgy kellett áttenni az ágyra de mások még simán átszalltak. Aztán a műtőbe adták be az altatót amitől se kép se hang.
2020. szept. 13. 15:46
 10/13 A kérdező kommentje:
Ez megnyugtatott köszönöm szépen a választ!
2020. szept. 13. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!