Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Kaphatok orvosi ellátást?

Kaphatok orvosi ellátást?

Figyelt kérdés
Szlovákiai vagyok de Magyarországon dolgozom és fizetem az adót. Van TAJ számom ami tudtommal a egészségügyi biztosítás, viszont még nem igényeltem TAJ vagy TB kártyát, egyedül ez a TAJ szám és az adóazonosítóm van meg. Ha bemennék egy Magyarországi rendelőbe akkor megvizsgálna az orvos?

2020. aug. 30. 21:01
1 2
 11/17 Ypszilon1980 ***** válasza:
Ez azért nem egészen így van, megvannak ennek a szabályai, egyáltalán nem mindegy kit lát el egy orvos és hogyan. Természetesen, ha kifizeti az ellátás költségét előre, akkor megkapja az ellátást. Itt most abból a szempontból problémás az ügy, hogy ha kérik a TAJ kártyát, akkor mi a helyzet, mert bár van TB-je, de sok helyen anélkül nem látnak el, főleg ha első szakellátásra megy. Nyilván kivétel a sürgősségi.
2020. aug. 30. 21:50
 12/17 anonim ***** válasza:
Én sem sürgősségire mentem egy kivétellel mégsem akadékoskodtak soha, bekérték a számot felvették az adataim és annyi,a kártya semmit se jelent, a szám a lényeg.
2020. aug. 30. 21:53
 13/17 Ypszilon1980 ***** válasza:
Így van, a szám a lényeg és ebben nem is vitatkozok. A gond csak az, hogy hivatalosan TAJ kártya nélkül nem vehetsz fel senkit újként, de ha benne vagy a rendszerben, vagy van beutalód és azon rajta van, akkor más a helyzet.
2020. aug. 30. 21:56
 14/17 anonim ***** válasza:
Ha van számod az azt jelenti hogy benn vagy a gépben, máskülönben nem kapsz se számot se kártyát, pl én is először voltam kórházban, se beutaló se semmi .
2020. aug. 30. 22:05
 15/17 anonim ***** válasza:
Ha a saját adataidat tudod fejből szüldátum anyjaneve saját név stb és visszatudod diktálni még személyi vagy adókártya se kell. a taj szám alapján megnézi ki vagy ha stimmelnek a számok akkor okés.
2020. aug. 30. 22:06
 16/17 Ypszilon1980 ***** válasza:

14: Egyáltalán nem vagy benne az adott kórházi rendszerben, azért, mert van számod, ez nem így működik, a TB rendszerében vagy benne csak. Bár az igaz, hogy most már az EESZT rendszer, már aki használja, sokat segít, de ez sok helyen még nincs kihasználva és nincs is mindenkinek ehhez hozzáférése.

15: Ha nem voltál még egy adott helyen, akkor hiába írod be a TAJ számát, nem látsz semmilyen adatot, így nem tudod ellenőrizni, minimum kell egy arcképes igazolvány.

2020. aug. 30. 22:14
 17/17 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem kellett, csak a taj szám.
2020. aug. 30. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!