Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha bejelentkeztem, hogy...

Ha bejelentkeztem, hogy szeretném fizetni a tb-t, most utalnom kell, vagy csekken fizetni?

Figyelt kérdés

Az adatlapon átutalást jelöltem be, de mégis kiküldtek egy egész évre való csekket. Vagy mindegy?

Még annyi, hogy az elmaradást azt befizethetem egyben a régi számlára?

Ugyanis tesóm is bejelentkezett és neki nem küldtek csekket.

2020. aug. 20. 16:56
 1/8 A kérdező kommentje:

Ja és eddig Ausztriában dolgoztunk, nem kérek kioktatást. Azt nem tudtam,hogy adóként behajtják. Május óta nincs.

Köszönöm a normális válaszokat.

2020. aug. 20. 16:57
 2/8 anonim ***** válasza:

mindegy, hogyan fizeted. biztosan csak "biztonsági" tartalékként küldték a csekket

és befizetheted egyben is

2020. aug. 20. 17:17
 3/8 anonim ***** válasza:

Mindegy, hogy hogy fizetsz, lényeg, hogy odaérjen a pénz.

Ha meg Ausztriában bejelentett munkátok volt, arra az időre itthon nem kell fizetni.

2020. aug. 20. 17:36
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi. Csak fura, hogy neki nem küldtek. Akkor ok.

Igen, tudom, most nyilatkozni kellett, hogy nincs ott tb-m. Májusig követelik visszamenőleg. Egyébként nem is gondoltam rá, meg mondom minek fizessem, úgysem megyek oda. De behajthatják. Mondjuk az a gáz,hogy te futsz utána és nem is olyan egyszerű, laptopot is kellett kölcsönkérnem...

2020. aug. 20. 18:08
 5/8 A kérdező kommentje:

Kedvezményezett nevének mit kell írni?

Elvileg egyébként szerintem hibáztak, mert ilyeneket nem írtak bele és küldték a csekkket....

2020. aug. 21. 15:43
 6/8 anonim ***** válasza:

magadat kell. magadnak fizeted

(van, aki pl. a párjának/párja helyett, ott a párja nevét kell beírni)

2020. aug. 21. 17:00
 7/8 A kérdező kommentje:

Nem, az utalásnál, ugyanis elutaltam nekik, örüljenek, ha fizetem csessze meg....

Beírtam, hogy NAV. Egyébként meg kb. mindegy szerintem.

Amúgy tudom, az adatlapon volt olyan, hogy átvállalás. Csak ezeket a csekkeket nem értettem...

2020. aug. 21. 17:47
 8/8 anonim ***** válasza:
Csekket amiatt küldenek, hogy ha valami miatt mégsem tudod utalni, de mindegy hogy fizetett. Kedvezményezett mindig az utalásnál akinek utalod, szóval jó, hogy NAV-ot írtál oda, neked a megjegyzésbe kell írni a neved, TAJ számod, vagy nem tudom kaptál-e egyedi azonosítót,ami le van írva a levélben amit kaptál.
2020. aug. 24. 06:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!