Laparoszkópos epeműtéttel kapcsolatban érdekelnének tapasztalatok. Az altatastól kezdve egészen a lábadozásig minden érdekelne, hogy ki hogyan élte meg?
Epehólyag kivétel előtt állok, és nagyon félek tőle. Már az altatástól is parázok (mi van, ha nem ébredek fel? :D), sosem voltam még altatva.
Tudom, hogy rutin műtétnek számít, de nekem ez lesz az első műtéti beavatkozásom, így minden érdekel, ami ezzel kapcsolatos, főleg személyes tapasztalatok.
Pl azt mondta az orvos, hogy műtét közben felfújják a hasüreget valami gázzal, hogy jobban lássanak, és hogy az nagyon fáj utána, amikor felébred az ember az altatásból és a gáz távozik, a mellkas felé, égető érzés...ez mindenki tapasztalta, aki átesett már ezen? És mennyire fáj a seb utána? Belül is érzünk fájdalmat műtét után, ahonnan leszedték az epehólyagot?
Szia! Nagyon szépen köszönöm a részletes beszámolót!
Drain csövet minden esetben raknak be? Csak mert hallottam olyat is (nem dokitól, ezért lehet, hogy butaság), hogy csak akkor kap az ember drain csövet, ha gyulladásban volt ott valami...én igazából pontosan azt sem tudom, mire való a drain cső, csak hogy azon keresztül tisztul a műtött terület és ott jön ki valami trutyi, aminek ki kell jönnie. De ha nincs gyulladásban semmi, akkor mi jön ki rajta, csak simán vér? Mert akkor ugye genny vagy ilyesmi nem jöhet. Bocsi a buta kérdésekért. :D
És a műtét után mikor vették ki a csövet? Gondolom csak másnap, távozás előtt?
És az infúzió végig benned van műtét után, amíg haza nem engednek másnap? Abban mit kap olyankor az ember? És hová szúrják be, kézfejbe vagy könyökhajlatba?
Olyan igazi "híres-nevezetes" epegörcsöm nem volt még szerencsére, inkább csak úgy fogalmaznék, hogy rakoncátlankodik, hol jobban, hol kevésbé (azt viszont elég gyakran), plusz van 3 epekövem és nem szeretném megvárni, amíg esetleg a mentő visz be, mert úgy elkap a görcs...szóval azt tanácsolták, hogy jobban járnék, ha már most megszabadulnék tőle.
1 es.3-4 hét múlva zuhanyoztál. Talán féltél a víztől ?
Énnél keményebb műtéteim voltak,amint lábra tudtam állni,már küldtek is fürdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!