Orvosok, nővérek, ápolók ! A karantén alatt mennyit kellet dolgozni és túlórázni?
Én annyit dolgoztam mint előtte, ugyanolyan megterhelő volt.
Ami rosszabb, hogy a maszkban meleg van, illetve a látogatási korlátozások betartatása. Volt nálunk többször Covid-gyanús eset, volt izolált is, de szerencsére egyik sem súlyos állapotú, nem lélegeztetett.
Eleinte a fertőtlenítőket és a maszkokat porciózva kaptuk, de hiány sosem volt. Korábban minden új felvett pácienst leteszteltek, most már csak azt akinek bármi tünete van. Illetve a dolgozoknak ingyenes a teszt, aki megcsináltatta az kérhette később a vérből az antitest vizsgatot is ingyen (úgy ingyen, hogy a kórház állja).
Mi nem kaptunk semmi extra jutalmat, habár nem is hiányzik, meg vagyok elégedve a fizetésemmel, ezért nem irigylem attól aki kapott bónuszt.
A szakrendelést egyedül vittem, mert a kolléganőm a kisiskolás gyerekeivel foglalkozott és esténként távleletezett. Hozzám a legelhanyagoltabb😱 emlőrákok jöttek meg a kovid alatt, a mintavételek, műtétek, onkoteamek ugyanúgy mentek, jól kidöglöttem. Kevés asszisztenssel, mert sok köztük a kisgyerekes. Uht, biopsziát amúgy is mindig maszkban végzem, túl sok mindent kaptam el már a rámlihegő betegtől.
Sürgősségi rtg ügyeletben eleinte volt egy kis izgalom, a védőruha fel- és levételének mikéntje stb miatt, de hamar rutinná vált. Hamar megcsinálták a betegutakat, hogy minél rövidebb úton kerülhessen a köhögős beteg Aból Bbe. Szerencsére kevés volt köztük a valódi kovidos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!