Vezethet halálhoz a skorbut?
Azt olvastam,hogy igen.Nagyon megijedtem mert hozzátartozóm nem ügyel a rendszeres c vitamin bevitelre.Már lassan egy éve lesz hogy nem evett gyümölcsöt vagy zöldséget.Az ínyén megjelentek püffedt rózsaszín (nempiros) dudorok.A sebei lassan gyógyulnak fáradékony és nagyon lefogyott.Mind ezek mellett cukorbeteg...Fontos lenne a válasz az anyukámról van szó.Nagyon aggódom! Minden képen látnia kell egy orvosnak!
Milyen következményei lehetnek a kezeletlen skorbutnak?
Szerintem vezethet halálhoz, és a vitaminhiány sok egyéb tünetet is okozhat. Attól függően, hogy épp milyen vitamin hiánya van, lehet a láb zsibbadástól kezdve akármilyen tünete is.
Ha nem akar gyümölcsöt enni, mondjuk a salátába is van C vitamin, vagy bármilyen zöldségben.
Csinálhatsz nei pl párolt zöldséget köretnek a húshoz, vagy kígyó uborkát, salátákat, vagy egy levest telerakod sárgarépával.
Azt sem eszik soha?
Akkor meg vegyél neki vitamint, aztán mondd meg, hogy gyerünk vedd be, vagy csinálj neki vitaminos pezsgőtabletta üdcsit, az biztos ízlene neki.
Leginkább nem a skorbuttól kell főleg féltened, hanem, hogy tönkreteszi magát ezzel az életmóddal. A fáradékonyság, sebek lassú gyógyulása és a hirtelen fogyás a cukorbetegség jellemző tünetei. Arra szedi a gyógyszert, vagy adja magának az inzulint rendesen? Háziorvoshoz el tudod vinni? Jó lenne, ha elküldené egy dietetológushoz, aki elmondaná neki, hogy kellene táplálkoznia, mire figyeljen, mit okozhat, stb.
Csak ne hagyd, hogy lebeszéljen róla édesanyád, ragaszkodj hozzá, hogy kivizsgálják alaposan.
Köszönöm a válaszod! (:
Van némi igazság alapja...!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!