Az ápolók hordanak fonendoszkópot?
Figyelt kérdés
Mert úgy látom valahol igen, valahol nem. Illetve fehéren kívül, milyen ruhát hordanak munka közben?2020. júl. 12. 19:27
1/8 anonim válasza:
ITO és kardiológiai osztályon szoktak.
Ruha szín. Vannak osztályok, ahol az egyik osztály más színűt hord, mint a másik. És az osztályon belül is mást hord, mondjuk a főnővér, vagy például a reanimációs csapat.
2/8 anonim válasza:
Én ruhaszínben eddig amit láttam egy egy osztályon, egységesen hordva: fehér, zöld, kék, sötétvörös.
Én még ápolót nem láttam fonendoszkóppal. Minek hordaná, ha nem tudja használni ( nem tanulta az azzal végezhető vizsgálat eredményének értelmezését. Van az osztályon orvos, aki tudja használni ha kell. Ilyen erővel szike meg csontfűrész is lehetne a zsebükbe
3/8 anonim válasza:
Magyarországon csak orvosok hordanak fonendoszkópot. Külföldön, főleg Amerikában nővérek is. Itt nálunk nem szokás.
4/8 anonim válasza:
Ha úgy érted, hogy a nyakába van akasztva, akkor nem.
Ez az orvosok kiváltsága, a bélyegzővel együtt.
Amit a frissen végzettek szeretnek bele akasztani.😁
5/8 anonim válasza:
A nővér is használ fonendoszkópot, vérnyomás méréshez. Hordani általában nem szokták. A ruha szín változó. Osztályon általában fehér, műtőben zöld.
6/8 anonim válasza:
A ruha az teljesen vegyes, nincs meghatározva milyen színűt hol szabad hordani, általában a zöld műtősruhát nem lehet máshol vagy nem szokták, azért szólhatnak, de sima zöld póló vagy nadrág lehet rajtad. Egy-egy osztályon is lehet akár minden dolgozónak más ruhája. Persze vannak olyan osztályok, ahol a főnővér ezt egységesíti.
7/8 anonim válasza:
Fonendoszkópot nem hordok, ruháim innen veszem: www.fityula.hu
8/8 anonim válasza:
Nem hordunk fonendoszkopot de van olyan vernyomasmero amihez használnunk kell ha hiteles értéket akarunk. A ruha ahogy írták osztályon általában fehér, mutoben zöld, de előfordulhat más fajta szín is mindenhol. Mivel a legtöbb helyen nem kapunk se ruhát se ruha pénzt így én is meg a legtöbben úgy vagyunk vele hogy addig nem mondhatjak meg hogy milyen színűt hordjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!