Létezhet olyan, hogy a világon mindenütt van Covid-19, csak Ukrajnában nem?
Kárpátaljai híroldalak alatt a hozzászólások borzasztóak. Illetve a bejegyzések, amiket osztogatnak. Az emberek nagy része szerint Ukrajnában nincs vírus, csak fizetnek érte és az egész világ azért hazudik, hogy az ukránok lophassanak és kapják a segélyt. Mennyi esély van arra, hogy a korona kikerülte az egyébként 5 millió külföldről hazatért vendégmunkassal rendelkező Ukrajnát?
Pl. [link]
Nem kell mindent elhinni, csak azért, mert egy nemzetközi szervezet mondja.
Amúgy nyugodtan hordjad a maszkot, ha neked az kényelmes, csak másoknak ne legyen kötelező ez a hülyeség.
Te ismered minden orvos véleményét?
Sokan nem értenek egyet sem a maszkhordással, sem pedig azzal, hogy meg kell komplett országok gazdaságát bénítani.
Nem azért kell hordani, mert kényelmes, hanem azért, hogy aki hordozó, az ne fertőzzön meg másokat. Ha csak én hordom, engem nem véd meg megfelelően.
Tudod, cseppfertőzéssel terjed.
Az országok gazdaságát az olyan elmés emberek teszik tönkre, akiknek fáj felvenni egy szаros maszkot, mert miattuk tart tovább ez az egész. Ha mindenki hordaná, a vírus nem tudna szaporodni, ugyanis ha nem terjed, vége. Olyanokban hisznek, hogy oxigén hiányuk lesz :D
Nyilván nem ismerem minden orvos véleményét, de egyértelmű, hogy a fejlett országokban nem vennék ilyen komolyan, ha nem lenne semmi.
És itt nem a facebookon terjedő forrás nélküli nyugdíjas német orvosokról beszélek, akik azt mondták nincs vírus és akik vagy nem létező személyek, vagy egyszerű netes csalók.
És hogyan véd meg egy maszk, amin bármi átjut?
Az ember orrjuka eleve lefelé fújja ki a levegőt, maga elé.
Próbáld ki télen, amikor látszik a lehelet.
Max akkor véd, ha a szádon át lélegzel.
Viszont cserébe növeli a vér szén-dioxid szintjét, ráragadnak a baktériumok és vírusok, amik a nedves környezetben aztán elszaporodnak, majd visszalélegzed őket.
Ezeketa maszkokat ugyanis arra tervezték, hogy az orvos hordja pár órát, aztán kidobja, nem pedig egy egész napot benne töltsön valaki.
Igen, valóban oxigén hiányuk lesz, ugyanis nem tud a szén-dioxid ellökődni, mert a maszk megfogja a kiáramló levegőt.
Kb. általános iskolai fizika és biológia.
Maszkokkal nem lehet megállítani a vírust, a teljesen értelmetlen kesztyűkről nem is beszélve.
Viszont már most hatalmas környezetszennyezést jelentenek, különösen az utóbbiak.
Nem azt mondták, hogy hordjanak maszkot, és akkor minden oké.
Otthon is kell maradni, ami azt jelenti, hogy visszaesik a termelés.
Ami pedig beláthatatlnak károkat okoz.
A vírusok amúgy nem szoktak kihalni maguktól, efelől megnyugodhatsz.
Eddig egyik vírus sem tett így, csak vagy megváltozott az emberek élete, és így kevésbé szaporodott, vagy kitaláltak rá ellenszert.
Például sok vírus azért tűnt el, mert már nem az utcára öntjük a fekáliát és mosunk rendesen kezet.
De sok vírussal nem leeht mit kezdeni, például most is van veszettség, bárányhimló, influenza, stb.
Soha senki nem mondta egyébként, hogy megfékezhető a vírus.
Azzal magyarázták a maszkokat, hogy el kell laposítani a vertőzöttségi görbét, és megelőzni az egészségügy összeomlását és túlterheltségét.
Legalább a hivatalos verziót értetted volna meg...
Hemi the killer
Te ezt a sok zagyvaságot el is hiszed, amit itt összehordtál?
Képzeld, nem két órát, hanem napi 8at maszkban dolgozunk. És nincs oxigén hiányunk, nem fertőz meg minket a "saját vírusunk" (jó ég, ilyet kitalálni!), azt pedig elmagyaráztam már mikor véd meg. Mivel cseppfertőzéssel terjed, ha mindenkin maszk van, konkrétan nem tud terjedni. Az a lényeg, hogy kibekkeljük az oltásig. Persze lehetne hagyni is, hadd terjedjen, lenne nyájimmunitás, csak sokkal több lenne a halálos áldozat.
Ukrajnával ez a baj, hogy ezt a sok összeesküvést hiszik el, amiknek konkrétan semmi tudományos alapjuk sincs és akkor csodálkoznak, miért rakja kB minden ország őket pirosba.
Én is Ukrajnából származom, tudom milyen az ország, tudom, hogy a határ jelenti a megélhetést az embereknek, de fel kellene ébredni. Nem azzal lesz megnyitva hamarabb, ha a sok légből kapott hülyeséget szajkózzátok, hanem ha egy icipicit odafigyelnétek arra, hogy mit mondanak az IGAZI szakemberek. Nem az áltudományos face oldalak.
Az igazi szakemberek továbbra sem azt mondják, hogy a maszk önmagában elég.
Nem véd másokat sem, csak csökkenti annak az esélyét, hogy megfertőződjenek, mivel a levegőt nem hagja olyan messzire eljutni, benne a vírussal.
Ha felszállsz egy tömött buszra, akkor semmi értelme, mert a levegő tele lesz vírussal, mivel nincs elég nagy távolság az emberek között.
És igaz ez a boltokra is.
vagy szerinted akkor miért menjenek külön vásárolni az idősek,ha a maszk kötelező?
Mert egyetlen dolog véd valójában: ha otthon maradsz.
Nincs ország, ahol kizárólag a maszk elég lenne, mindenhol volt karantén is.
Gondolom te nem vesztetted el a minkád, ellenben rengeteg más emberrel.
Vannak, és még sokan lesznek, akik azért nem tudják etetni a gyereküket, mert ti rettegtek egy olyan vírustól, ami nem veszélyesebb,mint egy szimpla influenza.
Az érvelésed egyszerűen nevetséges!
nekes nincs bajod a maszktól, tehát tök jó.
Oké.
Én rengeteg sportot űzök, mellette pedig dohányzom.
Megy a sport is, nem vagyok beteg, sem rákos és nem is köhögök.
Tehát a cigi nem káros, aki mást mond, az egy összeesküvés-elmélet hívő hülye.
Vagy csak pár ember példája nem tesz semmit.
Ja, és én meg nem ismeek olyat, aki elkapta a vírust.
Akkor nem létezik a vírus?
Valami jobb érvet hozzál fel.
Istenem, milyen buta vagy.
Miért halnék meg? :D
Az asztmásoknak is oxigénhioányuk van időnként, és a durva esetektől eltekintve nem halnak meg.
De ha valaki túl keméynen edz, annak is átmenetileg oxigényhiánya lesz.
Ez csak annyit jelent, hogy valamivel kevesebb az oxigén a vérben, mint amennyit a szervezet felhasznál.
A maszkon lévő baktériumok és vírusok nem belőled jönnek, hanem a környezetből.
Megtelepszenek rajta, ahogy a klímákban és szellőzőkben is.
Ahelyett, hogy bemennének, aztán kijönnének folyamatosan ott vannak, és szaporodnak.
Bele mondjuik nem halsz.
Igaz, a koronavírusba se.
Már nagyon eltértél a témától, az pedig külön vicces, hogy ha érvelni nem tudsz, elkezdesz személyeskedni.
Nem veszélyesebb, mint egy sima influenza? Ezt melyik pizsamádban álmodtad? Ha utánanéznél a TÉNYEKNEK nem írnál ekkora blődséget. Épp csak 30x magasabb a halálozási rátája, mint az influenzának.
Egyébként pedig tudom mi az asztma, szenvedtem eleget miatta...
De a legjobb lenne - ha van egy pici tudásszomjad és nem csak az áltudományos marhaságot szeretnéd terjeszteni - ha megnéznéd ezt a videót:
A kolléga orvos és nagyon szépen elmagyarázza a dolgokat, adatokkal alátámasztva. Bár úgy tűnik, nem hiszel az orvosoknak, de hátha.
Te kezdtél személyeskedni baszod! :D
Egy kalap alá vettél mindenkit, aki nem hiszi el egyből, amit a tévében lát, elkezdted fikázni az ukránokat, a maszkelleneseket, és mindenkit, aki nem ért veled egyet, majd közölted, hogy zagyvaságokat hordok össze.
De nem, te nem személyeskedsz, objektívan és tudományosan közelíted meg a kérdést! :D
Nem magasabb a a hlálozási rátája.
Az országban jóformán mindenki megkapta már és alig haltak meg páran.
Ahogy a világon máshol is.
csak nem kéne a motorbalesetben meg drogfogyasztásban meghal embereket koronavírusban elhunytaknak beállítani.
Ugyanis külföldön mindenkit, akiben vírus van úgy állítanak be, mintha a halálát az okozta volna, holott más súlyos alapbetegsége is volt.
Szerinted idehaza miért olyan kevés a halott?
mert nálunk csak azokat számítják bele, akik valóban koronában haltak meg.
Arról nem is beszélve, hogy töredék akkora a halálozási aránya, mint a TBC-nek vagy az ebolának.
Úgy tűnik, hogy mégsem tudod, különben nem írnál hülyeséget.
vagy belehaltál volna, de ahhoz képest, hogy oxigénhiányabn meghaltál elég aktívan írsz ide.
Érdekes, itt van két világhírű orvos, akik meg az ellenkezőjét mondják:
https://www.youtube.com/watch?v=C_-2f1DAWKw
Én pedig a józan eszemre hallgatok, nem pedig valakire, akinek Dr. van a neve előtt.
Mert fingom sincs, hogy ki ő valójában és mennyire ért a munkájához.
Huh Hemi, pont sikerült Bakdit belinkelned világhírű orvosként. Pedig abban a videóban is szerepel amit linkeltek neked. Ki van vesézve miért marhaság amit mondott.
Egyébként sikerült összehoznod 0%-os válaszokat zsinórban, szerintem ez mindent elmond.
Alapbetegség: ebbe beletartozik pl a magas vérnyomás is, meg a cukorbetegseg. Mondj egy olyan embert, akinek semmi baja sincs. Bár a te logikáddal élve az Aids sem veszélyes, hiszen nem abba halnak bele. XDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!