Ha szeretném, bejöhet velem szülő a háziorvoshoz? 21/L
Ha az egészségügyi dolgozó ismerősöd egy háziorvosnál dolgozik, ne hozzá menj, akkor nem látja, mikor mész orvoshoz és kész. Egyszerűen elképzelhetetlen számomra, hogy egyesével kibeszélik a betegeket a háziorvosok és az egészségügyi dolgozók. Ha ilyen megtörténik, azonnali etikai vizsgálatot kell kérni az Orvosi Kamaránál. Ilyenért azonnal visszavonják a működési engedélyét.
Te viszont az ismerős és megbízható fogorvoshoz sem mersz elmenni egyedül 21 évesen, csak valamelyik szülőddel. Gondold egy kicsit át, hogy ezt Te mennyire tartod normálisnak. Így viselkednek a barátaid, évfolyamtársaid, kollégáid is?
Egyébként a kísérőt a beteg kérésére beengedik az orvoshoz, feltéve, ha nem zavarja a vizsgálatot (pl. nem akar helyetted beszélni arról, hogy milyen tüneteid vannak vagy milyen gyógyszert írjon az orvos)
Az egészségügyi dolgozó ismerősöm akkor is tudta, hogy mikor és mivel, miért mentem orvoshoz, amikor még csak nem is abba a városrészbe és rendelőbe jártam, ahol ő dolgozott... Nyilván nem beszélnek ki egyesével mindent, de ismerősöket, rokonokat és a városban "ismert" embereket ki szokták beszélni egymás között. Sokakkal jóban is van, találkoznak, beszélgetnek, szoktak együtt dolgozni, ügyelnek stb., így mindig tud mindent. Értelemszerűen nem fogok direkt az ő orvosához menni, de nem ezen múlik.
Szerintem nincsen vele gond, hogy elkísérnek én ezt nem tartom problémának. Fogalmam sincsen, hogy ki kivel vagy hogyan jár orvoshoz és nem is érdekel, szerintem ez mindenkinek a saját döntése. Családon belül nem ritka, nem én vagyok az egyedüli, akit szoktak kísérgetni (pl. olyan is volt már, hogy én mentem el az egyik szülőmmel, de mindenféle variáció előfordult már). Engem az sem érdekel, hogy ki mit gondol erről, csak arra vagyok kíváncsi, hogy a kérésemre beengedik-e vagy sem. Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!