Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mennyi ideje tartó fejfájás...

Mennyi ideje tartó fejfájás után mennétek orvoshoz, ha más tünetetek nincs?

Figyelt kérdés
2020. máj. 20. 12:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem látom, hogy bárki azt mondta volna, hogy ne vizsgáltassa ki. De valószínű te még nem estél át fejfájás miatti kivizsgáláson, mert ha igen tudhatnád a menetét. Arról nem is beszélve, hogy most mi van az eü-ben.
2020. máj. 20. 14:36
 12/18 A kérdező kommentje:
Emiatt vacakolok én is, hogy a járvány miatt nem fognak velem foglalkozni, ha odamegyek, hogy pár napja fáj a fejem.
2020. máj. 20. 14:38
 13/18 anonim ***** válasza:
Hát mivel nekem még életemben nem fájt, valószínű emiatt fél perc után.
2020. máj. 20. 20:41
 14/18 horex ***** válasza:

Most jelentkezzél be, szemészetre és neurológiára, mifelénk beutaló kell

2 hónapja fáj a fejem és egy hónap mulvára lett időpontom, hiába nyavalyogtam a 2 hónapot. Cataflam vagy Flector granulátum 50mg-os használ majdnem egy napra

2020. máj. 21. 08:29
 15/18 anonim ***** válasza:
89%

Nekem szokott 2-3 hétig fájni a fejem. De általában olyankor azért, mert belekerülök egy eltolódott alvási ciklusba, amikor fent vagyok hajnali ötig, és csak egy-két órát bírok aludni minden nap.

Azért mielőtt megijednél, bizonyosodj meg róla, hogy az életrendedben minden megfelelő-e. A túl kevés és túl sok alvás is okozhat ilyet, a túl kevés ivás (a vízivásra gondoltam), tehát a kiszáradás. Fájhat még a túl sok számítógépezéstől/telefonozástól, ha sokáig van a szemed kitéve az elektronikai cuccok fényének, keveset pislogsz, sokat ülsz. Ha van például gerincferdülésed, a gerinctől is fájhat, ha nyomódik egy ideg. És persze az időjárás, bár attól 2-3 hétig folyamatosan nekem sose fájt a fejem, max 3 napig, ami minden gyógyszert figyelmen kívül hagyott, amíg el nem ment a front. Én magam egyszer voltam orvosnál fejfájással, még gyerekkoromban, amikor két teljes hónapon keresztül minden napom azzal kezdődött, hogy bevettem fájdalomcsillapítót a fejemre, hogy a nap többi részében ellegyek, és akkor VASHIÁNYOM volt, de nagyon durván, jóformán semmi vas nem maradt a szervezetemben. Egy vastablettás kúra után helyre állt és jobban lettem. Ezenkívül ott van az öröklődési faktor. Néhai nagyapám és édesanyám is nagyon migrénes típus. Örököltem a hajlamot rá én is.

Fontos megfigyelni, hogy mennyire reagál a fájdalom a gyógyszerekre, mikor enyhül, mennyire tartós, mennyire befolyásolja a napi ritmusodat. Ha emiatt nem tudsz aludni, és már hánysz tőle, és semmi nem használ, akkor én egyből a sürgősségire is mennék, de amíg nem ennyire durva, addig ne ess rögtön kétségbe, és próbálj valamit változtatni azon, amit a mindennapjaidban csinálsz. Állj fel a géptől többször, menj ki a levegőre egy kicsit/az ablakban levegőzz, igyál 10-15 percenként pár korty vizet, néha hosszabb időre hunyd le a szemed, és próbálj meg lefekvés előtt már egy órával nem gépezni vagy telefonozni. (Btw, ha túl közel vannak hozzád éjjel az ilyen tárgyak, az is megzavarhatja a szervezetedet, ahogy konnektorok mellett feküdni se annyira tanácsos, bár ezt nagyon nehéz kivitelezni.)

De természetesen ennél súlyosabb dolgok is lehetnek a háttérben, én most csak arra próbálok rávilágítani, hogy igazából az ember feje jóformán mindentől IS fájhat, szóval elég nehéz megállapítani, és az orvosok is sok esetben tanácstalanok. De ha van valami fizikai elváltozás, ami a fejfájást okozza, akkor azt okvetlen el kell kezdeni kijavítani/kezelni, hogy ne nyomja rá a bélyegét a hátralévő életedre. Ha úgy érzed, hogy minden rendben van egyébként a napi ritmusodban, és nem szokott máskor fájni a fejed ilyen jelleggel, akkor kérj időpontot a megfelelő helyekre, úgysem fognak adni azonnal, jó esetben csak következő hónapra. Édesanyámnál soha nem derült ki, mi okozza a fejfájását, neki nem tudtak ezen segíteni, de ez nem jelenti, hogy nálad nem tudnak, ha olyan látható probléma van. De reméljük, hogy semmi ilyesmi. :) Mielőbbi gyógyulást!

2020. máj. 21. 14:00
 16/18 A kérdező kommentje:

Nekem nem erős a fejfájásom, gyógyszert szinte sose veszek be.

Ma már jelentősen jobb a helyzet. Most inkább oldalt fájdogál, de az se egyfolytában. Érdekes, hogy egy nap többször is előjön percekre-órákra, aztán múlik magától és újra kezdi. Észrevettem, hogy különböző testtartásoktól is fájhat. Bár ez még annyira nem biztos.

Tegnap elég kótyagos is voltam, mintha húzott volna a fejem. Mára már ezt sem érzem.

2020. máj. 21. 14:14
 17/18 anonim ***** válasza:
82%

Le írom, hogy ilyen esetekben azonnal menni kell orvoshoz: 1. Ha naponta több fájdalomcsillapító bevételére szorulunk.

2. Ha a rendszeres fejfájás jellege, intenzitása megváltozott.

3. Ha a fejfájás folyamatossá válik.

4. Ha a paracetamol, ibuprophen, szalicilát készítmények hatástalanná váltak.

5. Ha aluszékonyság, nyakmerevség is társul a fájdalomhoz.

2020. máj. 25. 05:02
 18/18 kriszpo ***** válasza:
100%

Ha krónikus fejfájásról van szó, ami több mint egy napig tart, vagy rövid idegig tart de sokszor ismétlődik egymás után.

A fejfájás elég szerteágazó tünet, ami az okokat illeti: szervi problémától a frontérzékenységen át a migrénig bármi okozhatja.

2020. máj. 26. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!