Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ez extrém elhízásnak számít?

Ez extrém elhízásnak számít?

Figyelt kérdés
175cm vagyok és 131kg. Nyilván nem vagyok sovány, de az extrém kövértől azért úgy érzem messze vagyok. az orvosi papírjaimra folyton azt írják rá, hogy extrém obesitás. Egyáltalán van erre valami szabály, hogy honnantól számít valaki extrém elhízottnak Magyarországon? Ismerek egy srácot a szomszédból, ő 250kg, na ő valóban extrém elhízott, mert moccanni is alig tud, de én ettől nagyon távol vagyok küllemen is és mozgékonyságban is. Akkor miért számítok extrém elhízottnak?

#betegség #kórház #orvos #elhízás, #mozgás,
2020. máj. 16. 07:30
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

#8-as köszönöm a válaszod, egyetértek veled. Jó tudni, hogy azért vannak még itt értelmesebb emberek is.

látom sokan nem értik a lényeget, hogy itt nem az a kérdés, hogy elhízott vagyok-e vagy sem, hanem, hogy ez extrém elhízásnak számít-e?

És azt hiszem az vitán felül áll, hogy van jelentős különbség egy 200+ kilós ember között, aki mozogni alig tud, levegőt is nehezen tud venni,stb meg egy szintén túlsúlyos, de még a nem eltorzult kategóriába tartozó ember között.

Persze amilyen korrupt a magyar egészségügy, megértem, hogy miért így kategórizálják az embereket, mert így minden betegséget könnyen ráfoghatnak az elhízásra. A Kásler főnök úr bizonyára így adta ezt ki parancsban.

Ismerek egy srácot, vékony alkatú és rendszeresen sportol, mégis hasonló betegség tünetei vannak mint nekem. Nála meg majd biztos ráfogják arra, hogy túlhajszolta magát,vagy nem tudom. A magyar egészségügy egy velejéig korrupt maffia banda, egy magyar orvosnak se szabad elhinni amit mond. Ha valóban gyógyíttatni akarod magad, akkor menj ki Ausztriába vagy Németországba! Én is ezt fogom tenni amint enyhülnek a korlátozások.

2020. máj. 17. 02:15
 12/18 anonim ***** válasza:
88%
#11 ez is egy újabb szánalmas raádásul téves gondolatmenet, de menjél. Csak nehogy ott is magyar doki fogadjon. Vagy német, aki Magyarországon tanult. 🤷🏻‍♂️
2020. máj. 17. 08:48
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Relativizálod a problémát. 40-es BMI felett nagyobb az esélye bizonyos betegségeknek, és ez akkor is igaz, ha van 50-es, 60-as BMI-vel élő ember. A megnevezés lehetne rá más is (egészségre nagyon veszélyes mértékű túlsúly pl.), de a tény ettől tény marad.

A saját érdekében fogadd el, hogy fogynod kell, és kérj ebben segítséget, ne azzal foglalkozz, hogy van aki még rosszabbul áll.

2020. máj. 17. 09:10
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
40 felett extrém elhízás van, pont. A 200 kilós srác is extrém elhízott és te is. A világon mindenhol így kategorizálják. Lehetne még elkülöníteni hogy akkor 50 felett már morbid, 60 felett meg már extrém morbid, vagy tudja fene, de nem szokták, a lényegen nem változtat.
2020. máj. 17. 12:26
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Ja és bátran menjél Ausztriába, meg ahova akarsz, mindenhol extrém obesnek fogsz számítani, és meg fogják neked mondani, hogy ha jobban akarsz lenni, akkor fogyjál le. Értelmesnek mondod magad, de aki a mai világban folyamatosan azt állítja, hogy a túlsúlynak semmi köze a betegségekhez, amikor már kismillió tanulmány igazolta világszerte, hogy de igenis nagyon nagy szerepet játszik benne, az ne haragudj, de nem értelmes. Pláne, ha valami másik haverod/ismerősöd hasonló tüneteivel akarod magyarázni, hogy márpedig nem oszt nem szoroz. Vicc.
2020. máj. 17. 12:31
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
4. fokú elhízás kategóriájába tartozol hivatalosan (ez a legmagasabb). Tehát ha 100 kilóval több lennél, akkor is ide tartoznal, sőt, ha 10 kilóval kevesebb lennél akkor is. Ezért az átlagosnál sokkal nagyobb rizikó csoportba tartozol sok betegséget tekintve, és szinte kizárt h jelenleg semmilyen egészségügyi problémád ne lenne emiatt. En ebben dolgozok, a kórházban sok olyan beteggel talalkozok, akik ugyanígy próbálják magukat vigasztalni h nincs baj, pedig bent fekszenek az elhizasbol kialakult problémákkal. Enni jo és elvezet, de amikor mar annyit eszel, hogy rámegy az egészséged, tönkremegy a tested mert nem birja és te a kifogásokat keresed ahelyett hogy valtoztatnal mielőtt nagyobb baj lesz, annak mi értelme? Most mit vartal? Hogy az orvos, vagy itt valaki megveregeti a vallad, hogy semmi baj, lehetne rosszabb is? Igen mindig lehet rosszabb, csak az a probléma h évről évre észrevétlenül egyre több kilót szedsz fel, mert nem vagy hajlandó változtatni. És itt nem arra jell gondolni h holnaptol kezdj drasztikus dietaba és csak a csirke-rizs életed végéig. Hanem tanuld meg mi az egy adag reggeli/ebéd/vacsora/tízórai/uzsi és annyir fogyassz el. Attól ehetsz finomat, csak ne a szükséges többszörösét. És ne azért hogy húde szép legyél és megfelelj a világnak, hanem saját magad miatt, hogyha mar vagy olyan szerencsés h egészségesen születtél, akkor azt meg is tudd tartani...
2020. máj. 17. 13:33
 17/18 anonim ***** válasza:
84%
Kétszer annyi a sulyod mint kellene és tényleg azért hisztizel mert vannak nálad koverebbek is? Na és? Attól te még iszonyat dagadt vagy, a lényegen nem változtat. Nem hisztizni kell még győzködni a kis lelked hogy az orvosok a gonoszak hanem megemelni a segged és tenni ellene. Ja tudom most jön az hogy eü okok miatt....
2020. máj. 18. 08:45
 18/18 anonim ***** válasza:
Mindenhol így diagnosztizálnak, sőt 50-es BMI felett super obese, 60 felett pedig már super-super obese kategòria. Efölöttiek már nincsenek. Egyébként mi lett azóta a szomszédoddal?
2024. febr. 25. 03:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!