Ez extrém elhízásnak számít?
#8-as köszönöm a válaszod, egyetértek veled. Jó tudni, hogy azért vannak még itt értelmesebb emberek is.
látom sokan nem értik a lényeget, hogy itt nem az a kérdés, hogy elhízott vagyok-e vagy sem, hanem, hogy ez extrém elhízásnak számít-e?
És azt hiszem az vitán felül áll, hogy van jelentős különbség egy 200+ kilós ember között, aki mozogni alig tud, levegőt is nehezen tud venni,stb meg egy szintén túlsúlyos, de még a nem eltorzult kategóriába tartozó ember között.
Persze amilyen korrupt a magyar egészségügy, megértem, hogy miért így kategórizálják az embereket, mert így minden betegséget könnyen ráfoghatnak az elhízásra. A Kásler főnök úr bizonyára így adta ezt ki parancsban.
Ismerek egy srácot, vékony alkatú és rendszeresen sportol, mégis hasonló betegség tünetei vannak mint nekem. Nála meg majd biztos ráfogják arra, hogy túlhajszolta magát,vagy nem tudom. A magyar egészségügy egy velejéig korrupt maffia banda, egy magyar orvosnak se szabad elhinni amit mond. Ha valóban gyógyíttatni akarod magad, akkor menj ki Ausztriába vagy Németországba! Én is ezt fogom tenni amint enyhülnek a korlátozások.
Relativizálod a problémát. 40-es BMI felett nagyobb az esélye bizonyos betegségeknek, és ez akkor is igaz, ha van 50-es, 60-as BMI-vel élő ember. A megnevezés lehetne rá más is (egészségre nagyon veszélyes mértékű túlsúly pl.), de a tény ettől tény marad.
A saját érdekében fogadd el, hogy fogynod kell, és kérj ebben segítséget, ne azzal foglalkozz, hogy van aki még rosszabbul áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!