Ez extrém elhízásnak számít?
Figyelt kérdés
175cm vagyok és 131kg. Nyilván nem vagyok sovány, de az extrém kövértől azért úgy érzem messze vagyok. az orvosi papírjaimra folyton azt írják rá, hogy extrém obesitás. Egyáltalán van erre valami szabály, hogy honnantól számít valaki extrém elhízottnak Magyarországon? Ismerek egy srácot a szomszédból, ő 250kg, na ő valóban extrém elhízott, mert moccanni is alig tud, de én ettől nagyon távol vagyok küllemen is és mozgékonyságban is. Akkor miért számítok extrém elhízottnak?2020. máj. 16. 07:30
1/18 anonim válasza:
Az orvosi tudományokban már +10 kg is kövérnek számít.
Nyilván erős kövérséget van, de ez nem extrém a hétköznapi értelemben.
2/18 anonim válasza:
Ha megnézed a BMI-t az kb kimutatja.
3/18 anonim válasza:
BMI-t számold ki, az alapján kategorizálják a túlsúlyt.
4/18 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy sok az ideális testsúlyomhoz képest, de az extrém megnevezés nagyon túlzás szerintem. Furcsálom, hogy orvosok ilyen lazán dobálóznak ezzel a jelzővel, amikor meg a 200 kilós kisebbségi a rokonostul bemegy akkor megszólalni is alig mernek. Szerintem ha az ő papirjára írnák ezt kb. feltörölnék a padlót az orvossal...
2020. máj. 16. 08:48
5/18 anonim válasza:
Az ideális súlyodnak ez éppen a duplája, a BMI-d 42.8, ami III. fokú elhízás, akkor mitől is nem vagy extrém elhízott? Amúgy meg birom, hogy mindig minden helyzetben ezzel a "bezzeg a kisebbségi" szöveggel jöttök. Ha az ő papírjára írják, hogy extrém obesitás fogalma sem lesz róla, hogy mit jelent.
6/18 anonim válasza:
Annak számít, több mint 50kg súlyfelesleged van. Az egészséged érdekében nem az extrémen kellene gondolkoznod, hanem azon, hogy mit kellene tenned ellene. Ha így haladsz, könnyen utoléred a szomszédot, akiről megvetően nyilatkoztál.
7/18 anonim válasza:
Te most megsértődtél azon, hogy leírták latinul az állapotodat? A tényeket? "Bezzeg kisebbségi".
Ez most komoly?
Te csak egy vicc vagy, ugye?
8/18 anonim válasza:
Ha egy 130kg ember extrém kövér, akkor mi van azokkal akik már mozogni sem tudnak??? Azok mik?
10/18 anonim válasza:
Igen, BMI alapján ez extrém elhízásnak számít, 40 felett vagy. Annyi történt, hogy az orvosaid ledokumentálták a pontos állapotodat, ahogyan egy kisebbségi esetén is tennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!