Megkaphatom a támogatást? Ápolási díjról lenne szó. Valaki segítene? Hol kezdjem?
Figyelt kérdés
Apukámat magamhoz vettem. 89.éves. Ezelőtt, 20.évvel stroke-ja volt. Most, 6.hónappal ezelőtt volt egy szívinfarktusa. Kórházban volt,katéteresen hálót tettek az érbe. Nem ágyban fekvő, de ápolást,gondozást igényel. Azóta is, többször volt rosszul, kezelték kórházban. Mi a feltétele annak, hogy megkapjam az ápolási segélyt? Megkaphatom? Hol kell kezdenem? Dolgozni nem tudok miatta. Köszönöm.2020. ápr. 24. 10:34
11/13 anonim válasza:
Oh, okés! Sok sikert akkor!
Ha nem hiánypótoltatnak akkor várható majd egy szakértő akit a járási hivatal rendel ki és általában telefonon keresik a kérelmezőt, hogy mikor tudnak kimenni. Ő vizsgálja majd meg az ápoltat (hogy tud-e önállóan étkezni/wc-t használni/mosakodni/öltözködni, mennyire van képben, ilyesmi) + neki kell majd megmutatni az összes orvosi papírt is.
12/13 A kérdező kommentje:
Csak tudod, attól félek, abba kötnek majd bele,hogy eltud menni lassan a wc-re, meg egyedül eszik, elé teszem az ételt,kijön enni az étkezőbe. Fürdésnél kell neki segítség. Nagyon tiszta a tudata, nincs le épülve, mindent megért. Tehát nem ágyban fekvő még szerencsére. Lehet majd ebbe bele kötnek. Azt sem nézik, hogy stroke-ja, és szívinfarktusa is volt. Meg ugye 90.éves, a korából adódóan is már gyenge. Nem tudom mi lesz. Sok gyógyszert is szed,vérhigitókat,vízhajtókat, szív gyógyszereket.
2020. júl. 24. 08:52
13/13 anonim válasza:
Majd írd meg mi lett az eredmény ha megkapod a határozatot. Már érdekel, és szerintem minimum egy alapösszegű ápolási díjra jogosult kéne legyél azok alapján amiket leírtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!