Vajon az új TB rendszer lesz az, ami beveri az utolsó szöget a koporsómba?
Tehát ugye Júli 1 - től ~ Okt - 1.ig vezetik be..
Nekem már most jelenleg is 400 ezernél is több tartozásom van.
Dolgozni nem dolgozokm és nem is tudok mivel drogfüggő vagyok.
35 éves vagyok.
Szüleimmel élek (tehát nem vagyok hajléktalan, mert itt tudok lakni) és kaját is adnak. Viszont egy külön részben lakom, a ház többi része el van tőlem zárva - és semmi pénzt nem kapok.
Na most szedek egy szívgyógyszert amit jelenleg 260 Ft.
Már ez is nehézkes havonta kiváltanom, mert sokszor inkább el bio füvezem azt a pár száz forintot is. Amikor már hetek óta rosszul vagyok, akkor szoktam valahogy kiváltani..
Ha nem szedem a gyógyszert állítólag fél vagy 1 évem van vissza, de az biztos hogy egyre kevesebb mivel a gyógyszer nélkül túlpörög a szívem, és állítólag idővel kifárad - tehát maradandó károsodást kap.
Na de majd Júliutól új szabály lesz, és lehet fizetnem kell azért hogy megvizsgálnak - és mivel ugye nem lesz Tb-m azért is hogy kiváltsam a gyógyszert.
Csakhogy már most is alig tudom 260-ért kiváltani! Dolgozni nem tudok mert ha pénzem lesz belövöm magam keményebb drogokkal. Ezért kirúgnak minden munkahelyről.
Szóval ha a 3 hónapban be is tankolok több hónapra, télen már ki tudja mennyi lesz kiváltani a gyógyszert. Erre anyámék nem adnak pénzt, dolgozni meg nem tudok tartósan. Szóval nem lesz ellátásom!
Közgyógyot nem vagyok jogosult kérni, mert ide vagyok bejelentve..
Amúgy nem zavar ha majd a télen feldobom a bakancsot, mert amit most csinálok az sem élet - csak kiváncsi vagyok mi várható..
Szóval így annyit tehetek hogy várom a halált??
Hát persze mikor elkezdtem drogokat kipróbálni 16 évvel ezelőtt akkor egy döntés volt.
Most viszont függő vagyok, szenvedélybeteg. Miért is betegség? Mert örökké tart azért.
Aki elkapja a koronavírust, és belehal - az is egy betegsége hal bele, mint pl én. Egy betegségbe ami gyógyíthatatlan.. Ezek a tények.
A Balázska is kiír van hogy 10 -nél több kérdést is naponta. Most hogy valaki alkohol vagy drogfüggő nem tök mind 1
Adót azt biztos fogok fizetni. Azonnal, amint lesz miből 😃
Bemész a kormányhivatalba, regisztrálsz.
Utána mész az önkormányzathoz, ők segítenek elintézni, hogy az önkormányzat átvállalja a TB-det.
Ha megtudják, hogy drogos vagy, aki már nem akar lejönni a drogról, akkor kapsz egy gondnokot, aki segít majd neked elérni, hogy normális életed legyen.
Szerintem pedig nem késő leállnod. Persze, menekülés az életed, mert folyamatosan menekülsz. Rohadt nagy akaraterő kell, de képes vagy rá, hogy vissza szálj a nyeregbe. De ehhez fokozatosan le kell szoktatnod magadat, míg végül teljesen józan nem leszel. Ez nagy szenvedés, de hidd el, a drog vakít el. Ha sikerül abba hagynod, sorra jönnek a problémák, amiket a drogfüggő személyiséged felnagyít. De ha átlendülsz rajta, meg tudsz gyógyulni. Sosem késő. Nem könnyű megtalálni az élet értelmét, de ha egyszer sikerül neked, és kívánom, hogy így legyen, akkor büszkén mondhatod azt, hogy a halállal is megküzdhettél, kimásztál a sz@rból, és boldog vagy. Szerintem pszichiátriára érdemes bemenni, de ha nem is mered még, kezdő lépésnek egy pszichológus/pszichiáter is megfelel (van ingyenes).
Én voltam pszichiátrián (drogfüggő voltam) és nem egy leány álom a hely, de tud segíteni azon, hogy változz.
Mások segítsége nélkül nem fog menni, de ehhez te magad kellesz leginkább. Köpd szemen a halált, válaszd az életet, mert ha még csak nem is úgy tűnik (ahogy annak idején nekem sem) egy ajándék, amit nem szabad elpazarolni.
Sok szerencsét, és kitartást!
-Egy volt drogfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!