Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mi lesz azokkal, akik állást...

Mi lesz azokkal, akik állást keresnek, de már nincs TB-jük, esetleg nem is tudják maguknak fizetni, és megbetegednek a koronavírussal?

Figyelt kérdés

2020. márc. 11. 17:51
1 2 3
 11/23 Ypszilon1980 ***** válasza:
Ez most egy másik helyzet, ilyenkor ez nem számít, a járványügyi helyzet más, nem kell érte fizetni.
2020. márc. 11. 22:02
 12/23 anonim ***** válasza:

9.

Azt mondták, hogy nem látják, mindenképp kell a Taj szám a lekérdezéshez, mert új rendszer van. És a számlával zaklattak kb. óránként.

2020. márc. 11. 22:10
 13/23 A kérdező kommentje:

"szóval nem, nem látok semmi ellentmondást, attól hogy valakinek nincs munkája még sporólt pénze lehet."

A kérdésben nem ezt a helyzetet vázoltam fel. De őszintén örülök, hogy neked van spórolt pénzed, és a családoddal túlélnéd az apokalipszist is. Ügyes vagy!

2020. márc. 11. 22:29
 14/23 anonim ***** válasza:
47%

Kérdező, akkor összefoglalom neked:

Ilyen esetben ellátnak a kórházban, majd utána a NAV behajtja az elmaradt fizetést rajtad.

(Bár nagy "ellátásra" nem kell számítani, tekintve hogy a vírusra nincs gyógyszer. A fertőzöttek 80%-a gyógyszer és orvos nélkül átvészeli.)

2020. márc. 12. 10:04
 15/23 anonim ***** válasza:
39%
De sokkal egyszerübb lenne fizetni a TB-t, és nem azokon élősködni akik rendesen befizetik minden hónapban
2020. márc. 12. 10:28
 16/23 A kérdező kommentje:
Utolsó, nem kellene ítélkezned, és mindenkit egy kalap alá venned. Harmincöt éves, folyamatos munkaviszonyom volt, most csődbe ment a legutolsó cégem. Gondold át, mennyi tb-t befizettem már, és többek között a jó édes anyád nyugdíját is én fizettem ki egészen 2020. január elsejéig. Úgyhogy kérlek vegyél vissza a nagy arcodból, és őszintén kívánom neked, hogy ne kerülj soha olyan helyzetbe, amikor mások, vagy esetleg a társadalom segítségére szorulsz. Neked is minden jót kívánok az életedben.
2020. márc. 12. 10:52
 17/23 anonim ***** válasza:
Kérdező, te úgy beszélsz a TB-ről, mintha valami önkéntes jótékonykodás lenne fizetni. KÖTELEZŐ. Nem vélemény, meg kedv, meg "énfizetemanyádnyugdíját" kérdése.
2020. márc. 12. 10:55
 18/23 anonim ***** válasza:

#17. Igen, ez itthon így van.

És ezt nem lehet bírálni?

Az usában pl. nem így van... Megkapod a pénzed és magadnak fizeted, ha akarod (99% fizeti is).

De az mennyire normális, ha a 800,000 bruttós fizetéséből valaki a kötelező TB és nyugdíj járulék miatt csak 532,000 forintot kap meg?

Miközben neki nyugdíja már nem is lesz, s mondjuk 20 év alatt egyszer sem kell orvoshoz mennie?

Aztán megszűnik a munkája és az a több millió forint amit eddig TB-re fizetett, az megy a levesbe... Ő nem TB támogatott, fizessen ki a minősíthetetlen korházi ellátásra 1 millió forintot/hét.

Mert 2 hónapja nem dolgozik.

2020. márc. 12. 11:03
 19/23 anonim ***** válasza:

Hát nézd, ez örök vita.

Az én személyes véleményem, hogy civilizált lényekként társadalomban élünk, aminek része a közös teherviselés. Én soha nem voltam kórházban a születésem óta, háziorvosnál fordulok meg pár évente, szerintem életem 1 darab tüdőröntgenje volt a legköltségesebb "ellátás" amit kaptam, de abszolút nincs bajom azzal, hogy fizetem a TB-t, mert más embertársaimnak meg van rá szüksége, hogy ingyen ellássák őket a kórházban, mert ők nem tudnák kifizetni a magánorvost. Szociális háló.

Az USA-ban pedig hatalmas probléma, hogy horror pénzekbe kerül az orvosi ellátás. (Fun fact: épp tegnap láttam egy tweet-et az Államokból, valaki megosztott egy tippet, hogy ha nem lenne pénzed a koronavírus-tesztre, akkor menj vért adni és ott ingyen tesztelik....) Én nem tartom ezt jó ötletnek. Fizessünk mindannyian, és kapjunk ellátást mindannyian. Ennyi.

2020. márc. 12. 11:11
 20/23 anonim ***** válasza:

"mert más embertársaimnak meg van rá szüksége, hogy ingyen ellássák őket a kórházban, mert ők nem tudnák kifizetni a magánorvost. Szociális háló"

Na de ha nem dolgozik éppen, ugyanúgy nem fog ingyen ellátást kapni.

A gyógyszerek meg TB-vel sincsenek ingyen, csak sokkal olcsóbbak.

De ez egyszerű matek, ha nem számítjuk bele azt a faktort, hogy a politikusaink egyszerűen ellopják a TB-re és nyugdíjra szánt pénzünket, akkor sem éri meg.

2020. márc. 12. 11:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!