Mi lesz azokkal, akik állást keresnek, de már nincs TB-jük, esetleg nem is tudják maguknak fizetni, és megbetegednek a koronavírussal?
9.
Azt mondták, hogy nem látják, mindenképp kell a Taj szám a lekérdezéshez, mert új rendszer van. És a számlával zaklattak kb. óránként.
"szóval nem, nem látok semmi ellentmondást, attól hogy valakinek nincs munkája még sporólt pénze lehet."
A kérdésben nem ezt a helyzetet vázoltam fel. De őszintén örülök, hogy neked van spórolt pénzed, és a családoddal túlélnéd az apokalipszist is. Ügyes vagy!
Kérdező, akkor összefoglalom neked:
Ilyen esetben ellátnak a kórházban, majd utána a NAV behajtja az elmaradt fizetést rajtad.
(Bár nagy "ellátásra" nem kell számítani, tekintve hogy a vírusra nincs gyógyszer. A fertőzöttek 80%-a gyógyszer és orvos nélkül átvészeli.)
#17. Igen, ez itthon így van.
És ezt nem lehet bírálni?
Az usában pl. nem így van... Megkapod a pénzed és magadnak fizeted, ha akarod (99% fizeti is).
De az mennyire normális, ha a 800,000 bruttós fizetéséből valaki a kötelező TB és nyugdíj járulék miatt csak 532,000 forintot kap meg?
Miközben neki nyugdíja már nem is lesz, s mondjuk 20 év alatt egyszer sem kell orvoshoz mennie?
Aztán megszűnik a munkája és az a több millió forint amit eddig TB-re fizetett, az megy a levesbe... Ő nem TB támogatott, fizessen ki a minősíthetetlen korházi ellátásra 1 millió forintot/hét.
Mert 2 hónapja nem dolgozik.
Hát nézd, ez örök vita.
Az én személyes véleményem, hogy civilizált lényekként társadalomban élünk, aminek része a közös teherviselés. Én soha nem voltam kórházban a születésem óta, háziorvosnál fordulok meg pár évente, szerintem életem 1 darab tüdőröntgenje volt a legköltségesebb "ellátás" amit kaptam, de abszolút nincs bajom azzal, hogy fizetem a TB-t, mert más embertársaimnak meg van rá szüksége, hogy ingyen ellássák őket a kórházban, mert ők nem tudnák kifizetni a magánorvost. Szociális háló.
Az USA-ban pedig hatalmas probléma, hogy horror pénzekbe kerül az orvosi ellátás. (Fun fact: épp tegnap láttam egy tweet-et az Államokból, valaki megosztott egy tippet, hogy ha nem lenne pénzed a koronavírus-tesztre, akkor menj vért adni és ott ingyen tesztelik....) Én nem tartom ezt jó ötletnek. Fizessünk mindannyian, és kapjunk ellátást mindannyian. Ennyi.
"mert más embertársaimnak meg van rá szüksége, hogy ingyen ellássák őket a kórházban, mert ők nem tudnák kifizetni a magánorvost. Szociális háló"
Na de ha nem dolgozik éppen, ugyanúgy nem fog ingyen ellátást kapni.
A gyógyszerek meg TB-vel sincsenek ingyen, csak sokkal olcsóbbak.
De ez egyszerű matek, ha nem számítjuk bele azt a faktort, hogy a politikusaink egyszerűen ellopják a TB-re és nyugdíjra szánt pénzünket, akkor sem éri meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!