Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Vajon tényleg meglépik ezt?

Vajon tényleg meglépik ezt?

Figyelt kérdés
[link]

2020. jan. 16. 19:01
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
#9 ezért kellene, hogy törvény tiltsa a hálapénzt, beteg és orvos oldalról is. Sokszor a beteg nyomja az orvos zsebébe, aztán meg szalad, hogy tiltakozni se tudjon. Láttam már ilyet egy párszor
2020. jan. 17. 22:43
 12/21 Ypszilon1980 ***** válasza:
59%

De az, hogy láttál ilyet az nem azt jelenti, hogy ez így működik. Vannak ilyen betegek, igen, de azért a legtöbb azért fizet, mert fél, hogy nem kap megfelelő ellátást.

Törvény meg hogy tiltaná meg? Ugyan, kizárt, hogy erre törvény szülessen, nem beszélve, hogy ha még ez meg is történik, akkor a szankciót, hogy hajtják majd végre?

2020. jan. 17. 23:19
 13/21 A kérdező kommentje:
De itt olyanokkal vagdalkoznak az emberek, hogy az orvos elkéri. Hát velünk még ilyen soha nem fordult elő, pedig volt már több műtét is a családban, szülés is, minden. Sose adtunk és mindig jól elláttak minket. Ez a betegek berögzült hülyesége, hogy adni kell és jobb ellátást kapnak. Érdekes én mindig megkaptam, amit kellett és a családom, baráti köröm is. Ez azért már több annál, hogy "láttam ilyet"
2020. jan. 18. 01:46
 14/21 anonim ***** válasza:
0%
Nyisd ki akkor a szemed drága, olvass utána pl. Udvary János mit csinalt! De orulok, hogy neked nem volt még negatív tapasztalatod! :)
2020. jan. 18. 07:48
 15/21 A kérdező kommentje:
És azért mert van egy két tahó nőgyógyász még rá kell húzni a sapkát az összes orvosra, vagy a többségére? Nyisd ki inkább te a szemed gyűlölködés helyett. Néhány szakmájához nem méltó orvos miatt ítéljük el az összeset, méghozzá habzó szájjal. Csak azt nem fogjátok fel, hogy amíg nincs béremelés itt hiány lesz, amíg hiány lesz az összes orvosra szükség lesz, a középszerűre vagy erre az Udvary félére is. Ha lenne verseny ki lehetne szanálni aki nem oda való
2020. jan. 18. 10:05
 16/21 anonim ***** válasza:
59%

Kedves 5-ös, ugye nem gondolod komolyan, hogy 20-30 gyerekre vigyázni nem nagy felelősség! Ha kicsik, akkor azért, ha nagyok, akkor amazért. Van neked gyereked?

Azzal viszont egyetértek, hogy sokkal nagyobb hangsúlyt kellene helyezni az oktatásban a reál ismeretekre, és mindenképpen oktatni kellene egészségügyi ismereteket, külön óraszámban, nem a biológia keretén belül.

Amúgy szerintem is túl van misztifikálva az orvosszakma, gondoljunk csak bele: nincs legalább akkora felelőssége egy toronyházat, hidat, repülőgépet megtervező, felépítő, működtető, karbantartó stb... szakembernek, a tervezőmérnöktől a konkrét karbantartást elvégző szakmunkásig?

Nem azt akarom mondani ezzel, hogy mindenkinek legyen azonos fizetése, de annyit igenis mindenki megérdemel, hogy rendesen, könnyedén meg tudjon élni belőle. A különbségek pedig reálisak legyenek, nem bánthatják a kollektív igazságérzetet.

(És sem tanár, sem orvos nem vagyok, sőt még építész sem.)

2020. jan. 18. 10:16
 17/21 A kérdező kommentje:
Hát ja, és még ők is jobban keresnek mint egy kezdő orvos, lényegesen kevesebb tanulásért cserébe, de mindegy
2020. jan. 18. 10:55
 18/21 anonim ***** válasza:
0%
Kajak mindegy haver, mert nem hiszem, hogy téged akármelyik is érint...pár év múlva kezdő orvos leszek, de engem nem zavar annyira ez az egész, mint téged, de köszi, hogy aggódsz értünk <3 xdddddd
2020. jan. 18. 11:11
 19/21 A kérdező kommentje:
Attól hogy nem érint még érdekel, és lehet hogy téged hidegen hagy, de biztos vagyok benne, hogy a többiek nem ilyen ügyefogyottak. Van orvos ismerős, kollégának a lánya orvostanhallgató...Nem azt hallom tőlük hogy hű de elégedettek a helyzettel
2020. jan. 18. 12:09
 20/21 anonim ***** válasza:
81%

35-ös válaszaid alapján rohadtul kétlem, hogy neked az orvosihoz bármi közöd lenne, csak trollkodsz itt. De ha mégsem, akkor megsúgom, hogy el is kell tartani majd magadat meg a családodat is...

Jelenleg egy rezidens orvos bére egyébként KEVESEBB mint a diplomával nem rendelkező ápolóké.

2020. jan. 18. 12:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!