Kérhetek mentőt vagy betegszállítót harmatgyenge rákos beteghez?
Idős családtagnak orrákja van. Voltunk szövettanon és CT-n is, nemsokára egyeztetnénk a terápiáról az onkológiával, de már hetek óta csordogál a vér az orrából és akkorára nőtt a szövet, hogy enni se tud, 2 napja nem evett semmit.
Menni még épphogy tud, de az ágyig az otthonában este már én vittem el, mert annyira legyengült. Tisztálkodás már nem nagyon megy neki.
Holnap megyünk fel hozzá rokonnal és szeretnénk bevitetni az intenzívre, hogy kapjon nutrit/megmossák stb. mert az otthonában már megvannak számlálva a napjai. Kit hívhatunk emiatt, hogy vigyék be? (Nincs autó.)
Én a háziorvosát hívnám fel, hogy vitesse be a kórházba. Elmondanám neki hogy mi a helyzet és kérnék segítséget tőle. Ha nem segít, akkor az onkológusát hívnám fel ugyanezzel.
Ilyen nincs, hogy “be akarjuk vitetni az intenzívre”. Majd az orvosok eldöntik, hogy az ITO-n van-e a helye vagy sem.
Ha elég határozottak vagytok, akár mentőt is lehet hívni, de az, hogy hová viszik és milyen kezelésre, beutaló nélkül nem rajtatok múlik.
Ha mégis van beutaló, akár taxival, vagy térítéses betegszállítással is megoldható.
Az a baj, hogy az ilyen betegekkel már nem nagyon foglalkoznak sajnos. De próbáljátok meg azért.
Az én gyomorrákos idős apukámmal se foglalkoztak. Bevitettük, de másnap már küldték haza☹️ Mentőt is hívhattok, vagy inkább a háziorvos küldjön betegszállítót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!