Megszúrtam magam egy inzulinos tűvel, milyen vizsgáltot végeznek ilyenkor?
Szociban dolgozm és inzulin beadása után helyeztem vissza a kupakot,de rosszul és megszúrtam magam...vérzett az újjam,azzonal szóltam ki is mostam és fertőtlenítve lett..
Kb 1 hónap múlva vettek vért.
Az eredmény,a bácsinak negatív nekem pozitív lett..
Azt mondták nem kell aggódni a védőoltásom miatt van ezaz eredmény.
De még sem értrm.
Hepatitis A-B ellen van védőoltásom.
Mondták hogy megmutatják orvosank a papírt,de azóta nem jeleztek vissza.
Konkrétan mit néznek ilyenor a vérben.
Aggódom hogy baj van velem
Nem vagyok tudtlan ,mielött valaki ezt feltételezné
"az eredmény negatív/pozitív lett."
De mégis milyen eredmény? Egy vérvétel alapján elég sok mindent lehet vizsgálni, a HIV virus jelenlététől a magzat kromoszómarendellenességének valószínűségéig.
Ezek közül a fertőző májgyulladás ellen van védőoltás, amit meg is kaptál. Ha azt mondták, az oltás miatt lehet pozitív az eredményed, akkor talán erről szólt a vizsgálat.
Ha az intézeti orvossal nem tudsz beszélni, kérd el a leletet, és mutasd meg a háziorvosodnak.
A főnővér intézte,csak annyit közöltek hogy vesznek vért ,és épp ezért kérdezem hogy ilyenkot mit néznek ? Annyit mondtak hogy nem kell aggódnom.
Csak nem értem ezt a pozitív eredményt.
Megkérdezem úgy is hogy látta már orvos. De az elejétől fogva azt mondták nem kell aggódni mert ezzel tűvel ennél a bácsinánál többen jártak így a kollégák.
Gondolom májfunkciót néztek, hogy nem kaptál-e el hepatitist. Ha a bácsinak negatív lett, Te sem kaphattad el tőle. Viszont sok vér útján terjedő betegség van, de mennyi az esélye, hogy az idős bácsitól AIDS-es leszel?!?
Szerintem ne aggódj! De ami Neked most pozitív lett, (állítólag a védőoltás miatt), nem ártana majd később újra megnézetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!