Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Feljelentsem az orvost?

Feljelentsem az orvost?

Figyelt kérdés

sziasztok

Miutan elestem 2het utan elmentem orvoshoz mert semmit nem javult,sot

(Biztam benne hogy csak egy kis randulas/zuzodas majd elmulik)

Az orvos azt mondta , hogy csak a szallag megnyult,4het merevitot kaptam 2hetig ejjel-nappal ,2hetig terheleskkr viseltem

(Azota is viselem mert beszarok ugy faj)

Ugy gondoltan az az orvos egy idiota , nem is igazan figyelt ram , igy elmentem ugyanabba a korhazba egy masik orvoshoz,aki kozolte ,hogy el van torve

Ez augusztusban volt,azota szenvedek

Nem tudok sehova menni sulin kivul, es rengeteget hianyzok

Szerintem mar a gyogyulas szelen lennek , ha akkor eszreveszik az az “orvos”

De igy meg a gyogyulas kezdeten se vagyok

Arra gondoltam feljelentem mert az ilyen bem orvosnak valo hogy egy torest nem vesz eszre es azota is nyomorgok egesznap

Szeritntetek?

2019. okt. 19. 12:53
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
89%
Aki 2 héttel a sérülés után megy be annál kizárható a törés mivel törés gyanúval maximum 1 napon belül be szoktak menni.
2019. okt. 19. 13:42
 12/27 anonim ***** válasza:
8%

Pereld be . Tök mindegy mikor mentél , egy jól képzett , alapos orvos felismerte volna a törést , nem gondolhatja azt , hogy ááá , ez rá két hétre jött es akkor biztos csak húzódás. hanem protokoll szerint kell kivizsgálja a beteget , ne filózzon , legyintsen , hogyhábiztos igy hábiztos úgy .

Mulasztott . Ez a hibája .

2019. okt. 19. 14:20
 13/27 anonim ***** válasza:
88%

Aki itt az orvost szidja, az ért a rtghez? Látott már törést? Mert az amúgy nem úgy néz ki, hogy ott egy darab meg itt egy darab. Konkrétan gyakran egy vonalnak se mondható valami látszik, amit csak gyakorlott szem vész észre, és tudja megmondani, hogy törés. Ne játszunk már szakembert.

2 hét után mászott be a kérdező, ne csodálkozzon, hogy a doki nem rögtön törésre gondolt.

2019. okt. 19. 14:30
 14/27 anonim ***** válasza:
84%

Hát orvos az nem vagyok de ha valaki bejönne, hogy 2 héttel ezelőtt elesett és szerinte csak egy kis rándulás/zúzódás de azért nézzem meg mert nem javul, akkor elhiheted, hogy se én se senki más a világon nem gyanakodna arra, hogy neked az el van törve. Mondjuk a törés fájdalmának meg a rándulás fájdalmának összekeverése az elég érdekes ebben a történetben.

Az orvost hagyjad békén.

2019. okt. 19. 15:11
 15/27 anonim ***** válasza:
0%
16 os , az orvos nem saccolhat , hanem megvan hogyan kell kivizsgalni az ilyen eseteket , a szabály szerint
2019. okt. 19. 15:23
 16/27 Ypszilon1980 ***** válasza:
0%

Bokatörésnél eleve 3 irányú röntgen kell.

Ha legelső alkalommal el volt törve, a felvételen tisztán látszik, akkor az orvos hibázott és fel lehet jelenteni, el is marasztalják. Vagy ha radiológus leletezte és az alapján döntött az ellátó orvosod, akkor a radiológust fogják felelősségre vonni.

Az más kérdés mit nyersz vele. Ha emiatt elhúzódott a gyógyulás és ez neked kárt okozott, akkor azt követelheted, van oka a panasznak, ha ez nem változtatott semmit a dolgokon, akkor feleslegesnek tartom a részedről.

2019. okt. 19. 17:08
 17/27 anonim ***** válasza:
80%

Nos az a kérdés, hogy mi a feljelentés célja. Ha az orvos ermarasztalása, akkor tök felesleges, mert semmit nem fog kapni. Ez egy szimpla diagnosztikus tévedés, egy törést baromi könnyű benézni. Nem lesz elmarasztalva.

Kártérítést esetleg kaphatsz, ha tényleg jó ügyvéded van, de ilyenkor nem az orvost pereled, hanem a kórházat és a kórháznak jó ügyvédje van.

2019. okt. 19. 17:29
 18/27 anonim ***** válasza:
77%
17: De ha valaki beMEGY 2 HÉT után "törött lábbal" és annyit mond, hogy rándulás/zúzódás akkor nem fogja senki elkezdeni a törést vizsgálgatni. Már maga a történet is eléggé sántít, mert ha eltörte volna a lábát akkor, mint írtam, azt nem keverte volna össze egy rándulással, főleg nem zúzódással, hanem azonnal hívta volna a mentőt miközben üvölt a fájdalomtól.
2019. okt. 19. 18:37
 19/27 anonim ***** válasza:
0%

Igen 20 as , akkor nem törte el a lábát , hanem beképzeli ?

Akkor nem igaz ?

2019. okt. 19. 20:18
 20/27 Ypszilon1980 ***** válasza:
0%

#20:

Ez egyáltalán nem így van.

Egyrészt elképzelhető az is, hogy 2 héttel ezelőtt még csak megrepedt és annyira nem volt nagy mértékű a fájdalom, hogy jelentőséget tulajdonítson neki. Minden esésnél nem rohangál orvoshoz senki, bízott ő is benne, hogy csak rándulás, ami természetes, hogy legalább egy hétig fájhat.

Nem a beteg elképzelése szerint kell egy vizsgálatot elvégezni, egy traumás orvosnak ilyen esetben mindig kell törésre gyanakodnia, főleg, ha 2 hét elteltével nem rendeződik egy fájdalom.

Mindenképpen elmarasztalnák az orvost, ha nem látta el a nyilvánvaló törést és elküldte a beteget. Ilyen eset amúgy nem szokott bíróságig fajulni, ezek általában peren kívüli megegyezéssel zárulnak, főleg, ha a kórház elismeri, hogy hibázott az orvosa. Egyébként meg van felelősségbiztosításuk pont ilyen esetekre.

2019. okt. 19. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!