Ha szájsebészeti műtétre van időpontod, és nem jelensz meg, akkor 47 ezer forintot számláznak ki neked. Tudtok erről valami jogszabályt?
Figyelt kérdés
Mai napon közölték a Szentkirályi utcában, hogy szerencse, hogy megjelentem az intézet által adott időpontban, mert ellenkező esetben, hiába van tb-m, 47ezer forintot kellett volna fizetnem. Hallott erről valaki valamit?2019. okt. 1. 19:46
1/7 anonim válasza:
Ez nekem új, de ha így van az jogos és igazuk van. Ugyanis lefoglaltál egy időpontot, akkorra csak téged vártak nem mást, ott állt glédában a kedvedért egy orvos, meg legalább egy asszisztens, ez pedig pénzbe kerül, mert ha nem vagy ott akkor kárba vész az idejük. Lehet hogy a rendelő számára is jelentősége van hogy mennyi TB által finanszírozott ellátást bonyolítanak, és ha nem jelensz meg a lefoglalt időpontban akkor az ellátásodat nem tudják lejelenti, azaz nem kapják meg utánad a finanszírozást. Magyarul ott állnak üresjáratban, csak az idejüket töltik amit a TB nem fizet ki, miközben ha egy másik beteg kapta volna az időpontot aki tényleg el is megy, akkor mindez nem lenne. Szóval nem lehet az időpontokkal szórakozni, helyes ha szankcionálják.
2/7 Ypszilon1980 válasza:
Az, hogy jogos lenne-e az más kérdés.
Nincs ilyen jogszabály és nem is tudnák hogy behajtani rajtad, hacsak nem magánrendelésről lett volna szó.
Az más kérdés, hogy nem lemondani etikátlan.
3/7 anonim válasza:
Miért ne lenne jogos? Lefoglalta az időpontot, akkor valakinek fizetnie kell. Ha megvolt a beavatkozás akkor fizet a TB, ha nem volt meg és kárba veszett az orvosok ideje, akkor fizet az aki nem jelent meg. Nincs ingyen az orvosok ideje, ezzel nem lehet szórakozni.
4/7 anonim válasza:
De aztán, ha odaállítok és aznap mégsem műtenek, én is kérem ám a 47 ezret!
5/7 anonim válasza:
#4 Jogos! Ez szolgáltatás, ők sem szórakozhatnak a te időddel.
6/7 Ypszilon1980 válasza:
Nem kérhetnek ezért pénzt állami intézetben, nincs ilyen jogszabály, de egyébként be lehetne vezetni.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ. Szerencsére elmentem, és ott a recepción, a betegfelvételnél mondták meg, hogy amennyiben nem mentem volna el, fizetnem kellett volna. De szerencsére minden oké, túl vagyok a műtéten is.
2019. okt. 2. 09:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!