Anyajegy eltávolítás a gerinc felett, mennyire "veszélyes" a gerincre nézve?
Novemberben anyajegyet fognak levenni, pont a gerincemnél található, illetve egy másikat is, ami pedig a nyakcsigolyámnál. Azért aggódom, mert egy kezdő orvos fogja csinálni a műtétet, aki még csak felügyelet alatt műthet. Előfordulhat olyan, hogy az érzéstelenítő injekciónál, vagy a varráskor stb. túl mélyre szúrnak, és ez megsértheti a gerincemet? Lehet, hogy feleslegesen aggódom, de szöget ütött a fejembe a gondolat, hogy egy kezdő orvosnál esetleg előfordulhatnak ilyen hibák... mivel nem magánrendelésre mentem így nem választhatok orvost (illetve választhatnék, de az gondolom nem kis összeg lenne egy anyajegyért).
Lehetséges, hogy előforduljon ilyen "baleset", vagy feleslegesen aggódok?
Kezdő orvossal, pláne kényes területen (ahol egy rossz mozdulat, és - nem viccelek - akár le is bénulhatsz), ÉN biztos NEM műttetném meg magamat, akkor vagy spórolnék és elmennék egy tapasztalthoz, akinek NEM ez az első műtéte, és NEM felügyelet alatt műthet (Mit jelent a felügyelet? kikapja-e, kikaphatja-e a felügyelő a kezéből a kést, a szikét, ha hülyeséget csinál? Mi van, ha lebénulsz? A gerinced nem játék, kb. annyira veszélyes terület, mint a szív, vagy az agyad)
Per
Gyakorlatilag nulla az esélye, csak a felszíni bőrterületet érinti a műtét, így az érzéstelenítő injekciót se szúrják majd mélyre. Hidd el eltalálni a gerincvelődet csak úgy nem lehet, egyrészt a gerinc mint csontos rész blokkolná, másrészről köztük is csak erővel lehet ászúrni a képleteken keresztül, hogy elerje a gerincvelőt. Na meg az erzesteleníteshez használt tű szerintem nem is elég hosszú, hogy elérje a gerincvelőd.
Szóval összességében nincsen miért aggódnod.
A "kezdő orvos" is évekig tanult anatómiát, és utána legalább pár tucat műtétet végignézett. Nem fogja se "megsérteni véletlenül" a gerincedet, se szíven szúrni a tűvel.
A fodrászok nulla anatómiát tanulnak, nem félsz, mikor vágják a hajad, hogy egy rossz mozdulat, és kész a lobotómia?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!