Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Más is van aki felnőttként...

Más is van aki felnőttként retteg a vérvételtől?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Arra lennék kíváncsi hogy van-e más is aki felnőttként nagyon rosszul viseli a vérvételt?

Én gyerekkori trauma miatt viselem rosszul. Tudom hogy nem fáj, nem is ezzel van a gond.

Ha veletek is ez a helyzet hogy szoktak viszonyulni hozzátok a vérvételnél?

Előre is köszönöm a válaszokat.

2019. szept. 24. 07:45
 1/8 anonim ***** válasza:
72%

Menj el vért adni. Nem viccelek. Én így győztem le a félelmem. Az egyik ismerősömnek hirtelen vérre volt szüksége.

Miatta mentem el és rájöttem, hogy kár volt annyi even keresztül félni a sima vérvételtől is.

Ezek teljesen alap dolgok, szükséges a hosszú élethez. Egy pici szúrás és kész, ennyit megér, hogy megtudd milyen a vérképed.

A vèradàs meg nagy élmény, jó érzés segíteni másoknak. Eltörpül mellette a szúrás, hidd el. Fejben kell rendbe tenni.

2019. szept. 24. 07:50
 2/8 A kérdező kommentje:
Sajnos nem adhatok vért mert kis korom óta vérszegény vagyok
2019. szept. 24. 08:24
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is rettegek, napokkal előtte stresszelek, ráadásul nehezen viselem azt is, hogy nem ihatok előtte kávét és így még nehezebben viselem azt a 2-3 óra várakozást mire sorra kerülök.
2019. szept. 24. 08:26
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szintén gyerekkori trauma, és úgy általában, orvosokra, orvosi közegre is kiterjed.

Rajtam nem érzékelik, nem vagyok rosszul, nem ájulok el, tehát nem hiszem, hogy máshogy viszonyulnának. A 300-as vérnyomásom nem látják.

Becsukott, eltakart szemmel meg sokat találkoznak.

2019. szept. 24. 09:41
 5/8 A kérdező kommentje:
Nekem automatikusan elerednek a könnyeim és kapkodom a levegőt.
2019. szept. 24. 12:19
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én kb. 20x voltam már és még kell is menni (sajnos), 6 éves korom óta egyáltalán nem félek tőle, hozzászoktam. Ez ritka, de szerintem ha te is elmész 1-2x felnőtt fejjel jobb lesz és fel fog benned oldódni ez.

17/f

2019. szept. 24. 12:21
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Lassan 26 vagyok, de egy rémálom a vérvétel.
2019. szept. 24. 14:16
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Szintén gyerekkori trauma miatt az éves vérvételen folyamatosan sírtam még 24 évesen is :) Aztán viszont limfómám lett, hetente kellett orvoshoz járni az elején, plusz a kemoterápia, folyamatos vérvételen voltam kb. Így megszoktam, nem szeretem, de el lehet viselni ennyi szenvedés után.

26/N

2019. szept. 24. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!