Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Előjegyeztek gyomortükrözésre,...

Előjegyeztek gyomortükrözésre, de nagyon félek tőle. Kérhetek előtte nyugtatót?

Figyelt kérdés
Volt màr nekem egyszer, kb. 8 évvel ezelőtt, és nagyon rossz volt. Azóta magas a pulzusom, alapból is 100 felett van sajnos, és félek, hogy kb. meg fog àllni a szívem, annyira fogok izgulni. Az orvos nem mondta, hogy fog adni valamit előtte, és el is felejtettem ràkérdezni, de azt mondta, hogy a reggeli fogmosàsnàl is csak egy korty vizet ihatok, akkor gondolom, ha előtte bevenném a nyugtatót, az lehet, hogy vissza is jönne? Félek attól is, nehogy valami műhiba legyen, vagy ilyesmi, megsértsék a torkomat, mert így is, mintha nehezebben nyelnék, néha. Előre is köszönöm!!
2019. szept. 11. 18:28
 1/8 anonim ***** válasza:
Ezt mindenképpen beszéld meg az orvossal, de ne a műtét előtt 5 perccel!!! Szerintem mindenki fél, ismerik ezt, biztos, hogy adnak nyugtatót. De ne otthon gyógyszerezd be magad, mert ez módosíthatja az egyéb gyógyszerek hatását.
2019. szept. 11. 18:46
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen, köszi a vàlaszt, megpróbàlom előtte felhívni őket. Rosszul írtam, igazàból nem arra gondoltam, hogy itthon bevenni valamit, mert mire odaérek, az szerintem talàn ki is megy belőlem. Egyik műtétem előtt kaptam egy kis kék pirulàt, azt hiszem normicumot, és az pont arra volt jó, hogy nem izgultam, nem is nagyon érdekelt, hogy mi történik körülöttem.
2019. szept. 11. 18:53
 3/8 A kérdező kommentje:
Vagy dormicum volt, bocsi.
2019. szept. 11. 19:04
 4/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
Bódítást minden esetben alkalmaznak, persze attól még kellemetlen, de a nyelési reflexet is kell valahogy nekik csökkenteni.
2019. szept. 12. 20:28
 5/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
Illetve, hogy ne öklendezz, mert az akadályozza a vizsgálatot.
2019. szept. 12. 20:29
 6/8 A kérdező kommentje:

Nekem sajnos semmit nem adtak 8 évvel ezelőtt, még lidocain sprayt sem...:/

Ma egyébként felhívtam őket, az orvossal nem tudtam beszélni, az asszisztens kérdezte meg tőle, hogy kaphatok-e valamit, csak a hàttérbem hallottam az orvost, de nem értettem, mit mondott, de viszonylag hosszasan besulzêltek, vagy nem tudom, aztàn annyit mondott az asszisztens, hogy az orvossal beszéljem meg előtte, és jöjjek egy kicsit előbb, de nem tudom, lehet, hogy csak leakartak ràzni(?) Most meg kicsit attól is félek, hogy bódítàsban nem nyelelhetek félre? Előre is köszi, ha valaki vàlaszol!

2019. szept. 12. 21:13
 7/8 Ypszilon1980 ***** válasza:

Nem nyelsz félre, mert látják hova dugják le azt a csövet.

Lehet, hogy a bódítás ilyenkor nem kötelező, nem tudom, de szólj nekik előtte, hogy van gondod ezzel.

2019. szept. 12. 21:21
 8/8 A kérdező kommentje:
Okés, köszi!
2019. szept. 12. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!