Elöször megyek gyomortükrözésre. Kinek milyen tapasztalatai vannak? Fáj vagy esetleg kellemetlen?
Húú. Én is voltam pár éve, de ha eszembe jut mindig hányingert kapok.
Nekem anno annak idején úgy volt, hogy megkellett innom valami borzalmas löttyöt amit okádni kezdtem, de ugye nem lehet kihányni. Majd (én kaptam nyugtatót mert borzalmasan ideges voltam) egy csövet ledugtak a torkomon, és én végig öklendeztem. Talán mert bennem volt, hogy a torkomban turkálnak. Doki mondta, hogy ha nyugton marad a páciens, akkor ahamrabb végezz. Így igyekeztem nyugton maradni, de az öklendezés az maradt. Nekem több órának tűnt, de a doki szerint nég 10 perc se volt. Utána még pár napig fájt a nyelőcsövem. Mintha megduzzadt volna, vagy kapart volna állandóan. Nekem nagyon kellemetlen volt. Én mondjuk elég parás vagyok, és ha bebeszélem magamnak, hogy fáj, akkor az nekem fáj. ( még akkor is ha lónyugtatóval injekcióznának be. Szóval ha nagy a fájdalomküszöböd, ha nem vagy olyan parás mint én, akkor csak kellemetlen lesz.
Nem fájdalmas, csak baromi kellemetlen. Hiába az érzéstelenítő, azért tudod és érzed, hogy ledugnak valamit a torkodon... és bár vékony cső a kamera, de nem annak érzed. Mondjuk én is baromi ideges voltam (a szomszédos szobában béltükröztek, és amíg vártam kihallatszott, hogy valaki felsírt, sírva hozták ki... nem volt megnyugtató :D)
Szóval fájdalmas nem volt, de folyton nyelni akartam, amit nem lehetett, azt éreztem, fuldoklok, öklendeztem és böfögtem folyamatosan. Meg utána én egész nap böfögtem továbbra is.
Szóval én még orvosi beavatkozással nem találkoztam, ami kellemes lett volna. Ez sem az. Kellő önkontrollal viszont jól elviselhető.
Először is nem kell meginni semmit sem. Bemész a dokihoz, aki leültet, és eligazít a teendőkkel kapcsolatban, ha szükséges eltávolítjátok a kivehető műfogsort. Majd lidokaint spriccel a kitátott szádba. Utána kapsz egy ilyen műanyag vackot, amire rá kell harapni, mert azon keresztül vezeti be a doki a szondát. Majd oldalfekvésbe kell feküdnöd, és a doki elkezdi bevezetni a szondát, és mondja, hogy nyeljél. és az orrodon lélegezzél. Nyugodtan feküdve még csak nem is annyira kellemetlen procedúra. Az egész, az ajtón való belépéstől számítva 2 percig tart. Fájdalom egyáltalán nincsen. Úgyhogy nyugi.
Gyors az nálam volt,mert én megtagadtam ezt a vizsgálatot .
Helyette aztán CT vizsgálatot írtak ki.Ez viszont abszolut nem volt fájdalmas ,kellemetlen .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!