Nálunk miért nem divat egészségbiztosítást kötni?
Életem legjobb döntése volt, hogy kötöttem egészségbiztosítást. Havi 30 ezer forint, nem olcsó, de az ellátás színvonala, minősége, illetve megtérülése...
Mindenki panaszkodik a rossz egészségügyi helyzet miatt. Ez teljesen jogos, a kórházak förtelmesek, az ellátás színvonala nevetséges, szóval teljesen jogos minden felháborodás. És én is azok közé tartoztam akik elégedetlenek voltak, hisz egy magánkezelés esetén 10-15 ezer forint a vizit, 3-5 ezer forint egy minta vétel és így tovább, egy egyszerű kezelés magas színvonalon, jóformán várakozási idő nélkül akár 50-70 ezer forint is lehet.
Aztán jött egy illető, aki ilyenekkel foglalkozott. Megkérdezte hogy van-e egészségbiztosításom, én meg akkor azt se tudtam hogy mi az. Elmondta hogy miről szól, én utána néztem és végül úgy döntöttem hogy kötök vele szerződést.
Azóta már többször vettem igénybe magánkórházak szolgáltatásait és egyszerűen nem értem: azok, akik megtehetik, miért nem kötnek ilyeneket? Egy év alatt vissza tudja hozni az árát, ráadásul a színvonal az, ami egyszerűen összehasonlíthatatlan az állami egészségüggyel.
De nálunk miért nem divat egészségbiztosítást kötni?
Havi 30/hó/fő.
Ez a mi esetünkben 5 fő, azaz havi 150 ezer. 1,8 millió egy évre.
Mindezt úgy kidobni az ablakon, hogy kb. 3 éve voltam utoljára orvosnál.
Felesleges penzszórás. Akinek meg van ennyi pénze havonta, az már zsebből kifizeti a magánorvost és a magán kórházat.
Évi 1,8 millió már fedez egy mellplasztikát is.
En 15 éve nem voltam kórházban. Ennyi idő alatt 15*360=5.200.000Ft-ot fizettem volna biztosításra. De akkor már a feleségemnek is fizetnék egy hasonlót meg a két gyereknek, mert az milyen már, hogy apa a hotelbe megy ha beteg ők meg a purtiba.
Így mar nagyon bőven 10m felett járunk.
Na ezért nem.
3# miskolci vagyok, a biztosítás keretében használhatom ingyen az Erzsébet Fürdőt, a Mackó klinikát ( ami az egyik legnagyobb magánkórház az országban ), a Szent Jánost, a Hunikot, a MISEK-et és a Biorezanonciát.
Ha megfelelő biztosítást kötsz, nem kell Pestre menni.
Egyébként az tény, hogy akinek családja van ( nekem még nincs ) teljesen más helyzetből indul. Ebben igazatok van.
Egy biztosítást nem arra kötünk, hogy lesz valami, ez egy biztonság. Nekem is van, mondjuk nekem nem ennyi, de már megérte,ugyanis szűrő vizsgálatokra is jó, meg a drágábbak több mindenre,nem kell sorba állni, nem kell heteket várni és magán helyekre mehetsz.
De tény, hogy ez pénz kérdése is, na meg van aki azt mondja, hogy a TB-t is fizeti, akkor miért költsön rá pluszban.
Ezt mindenki mérlegelje, van akinek fontos, van akinek nem.
Vannak csoportos biztosítások, ergo pl. egy 4 fős családnak ez nem 4x30 ezer lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!