Ha én netről rendelek snüsszt saját használatra, akkor követek-e el törvénysértést?
Figyelt kérdés
Úgytudom 2018 július 9-től már megvásárolható volt a nemzeti dohányboltokban. De ha svédországból veszem pl a snusline nevű oldalról ,származhat e belőle bajom, tartalmaz-e zárjegyet? Válaszaitokat köszönöm!2019. jún. 2. 19:39
1/4 anonim válasza:
Mivel Svédország az Eu tagja bizonyos feltételek mellett adó és vámmentesen lehet rendelni!Ha jól tudom internetes rendelésnél 22 euró értékig vám és adómentes,22-150 euróig vámmentes de áfát meg kell fizetni.DE A LEGFONTOSABB!HA SVÉDORSZÁGBÓL RENDELED DE NEM EU-S ORSZÁGBOL SZÁRMAZIK AKKOR VÁM ÉS ADÓFUZETÉSI KÖTELEZETTSÉGED LESZ!!! Ha tehát te Svédországból rendeled de mondjuk az a snüssz kínai vagy szerb vagy orosz gyártásu akkor vámot áfát és jövedékiadót kell fizetned.A zárjegynek kell lenni rajta de nem kell hogy magyar legyen.saját használatra lesz és nem kereskedelmi forgalomba akarod hozni.Ja azt elfelejtettem ha 150 euro fölött rendelsz akkor már vám és adóköteles lesz
2/4 anonim válasza:
Ha svédországból (vágy bármely EU-s) országból rendeled ide magyarba azzal nincs semmi gáz. Még akkor sem ha harmadik országból származik, ugyanis az az ország intézi a vámot ahol először behozták az euba és azon a személyen verik le a vámot aki behozta. Jelen esetben ha snüssz harmadik országból jön akkor a behozó cég fizeti a vámot svédországban (vagy ott ahol először ér a cucc az unióba). Aki az eu-n belüli cégtől rendel nem fizet semilyen vámot. Az kétszeres adóztatás lenne, amit több eu-s és hazai norma is tilt.
3/4 anonim válasza:
Igen .de a snüssz mint olyan,dohánytermék,és a szeszesital ,dohánytermékek jövedéki terméknek minősülnek és speciális szabályok vonatkoznak rájuk.
4/4 anonim válasza:
rendelhetsz én többször is rendeltem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!