Tényleg olyan nehéz leszokni a cigiről vagy csak akarat
kérdése az egész?
Figyelt kérdés
A párom sajnos már 11 éve dohányzik és még csak most 24 éves. Kezdettől fogva emiatt voltak köztünk a viták mert ő nagyon jól tudja,hogy utálom a cigit és azt szeretném ha leszokna róla. Azt mondja,hogy nagyon nehéz ő nem tudja letenni egyik napról a másikra. De szerintem az az igazság,hogy nem is akarja letenni mert még fiatal és nincs semmi baja a cigitől. Az a baj,hogy engem csak hiteget de nem tudok neki hinni mert szerintem ő soha nem fogja letenni a cigit csak magamat áltatom vele. Annyit elértem eddig nála,hogy csökkentette az adagot már naponta csak 4 szálat szív legalábbis elmondása szerint. Szerintem ha valaki tényleg le akar szokni az le is tud szokni róla. És ez csak egyik napról a másikra fog menni én legalábbis így gondolom. Édesanyámat tudom felhozni példának mert ő is dohányzott nagyon erős dohányos volt 35 éven keresztül cigizett és egyszer csak megfogadta,hogy többet nem gyújt rá és így is lett. Az a baj,hogy a barátom erre nem képes neki nincs akaratereje hozzá,hogy letegye. Mindig a cigi miatt veszekedünk és ez örök ellentét lesz kettőnk között. Szeretem őt tiszta szívemből de a cigit akkor se tudom elviselni elfogadni és ettől készülök ki idegileg. Csak magamat idegesítem vele a barátom közben meg jót röhög rajtam. Mert biztos vagyok benne,hogy ő nem akarja letenni a cigit. De nekem ez így nem jó amig szívja azt a mocskot addig nem tudok vele boldog lenni nekem ez nem megy. Nem tudom mit tegyek hogy tudnám rávenni,hogy szokjon le róla. Valóban ennyire nehéz lenne letenni azt a rohadt cigit? Akkor másoknak hogy sikerül több évtizednyi dohányzás után letenni? Egy fiatalnak miért nincs akaratereje? Így folyamatosan csak veszekedni fogunk a párommal mert én úgysem fog elfogadni azt,hogy cigizik ő meg úgysem fogja letenni senki kedvéért. Mi a megoldás? Szakítsak vele a cigi miatt??? Vagy mit tegyek? AZ a baj,hogy ő már 1 éve csak ígérgeti,hogy leteszi a cigit de még a mai napig sem lett belőle semmi. Azt mondta az este is,hogy ha nem veszekedek vele akkor könnyebb lesz neki letenni de szerintem ez is csak egy hazugság.
Az ő teste, szerintem ne szólj bele. Én annyit kötnék ki, hogy a házban ne dohànyozzon. Illetve ha egyszer gyereket tervezünk, akkor legalább előtte tegye le, amíg meg nem fogan+a gyerek jelenlétében ne cigizzen. Ezeket elvàrhatod, mást nem nagyon.😔
2019. máj. 16. 20:50
12/18 anonim válasza:
Nekem sikerült letenni bő 16 év után.
Jövő hónap vége felé lesz 6 éve, hogy utoljára cigiztem.
Üdv: 45/N
2019. máj. 17. 02:58
13/18 A kérdező kommentje:
11 es szerencsére a házban soha nem dohányzott mindig kimegy. De akkor sem tudom elfogadni azt a rohadt cigit nem értem mit lehet rajta szeretni miért olyan nehéz megszabadulni tőle? Édesanyám is 35 évig szívta 13 éves kora óta és mégis letudta tenni egyik napról a másikra csak sajnos már késő volt mert a tüdejét arra már szétroncsolta a nikotin. Szegényke tüdőasztmás lett és abba is halt bele. Sőt biztos vagyok benne,hogy a cigi okozta neki mindezt. Mert az anyu is nagyon erős dohányos volt napi 3 doboz cigit elszívott.
2019. máj. 17. 06:24
14/18 Török József Gyula 2 válasza:
Le lehet szokni . Én 41 évig dohányoztam . C.O.P.D.-os lettem . Többször próbáltam abba hagyni , sikertelenül . Majd 8 napig kórházba kerültem , ott nem szívtam és azóta nem szívok már 6 hónapja . Először is szilárd elhatározás kell . Támogatás a család és az ismerősök részéről és nyugodt légkör . Az nem igaz hogy több pénz megmarad . Semmivel nem vagyunk jobb anyagi helyzetben .
2019. máj. 18. 13:07
15/18 Ypszilon1980 válasza:
Hogyne maradna több pénzed, ha nem dohányra költöd. Ha elvered más hülyeségre akkor persze nem.
2019. máj. 18. 18:17
16/18 anonim válasza:
Nekem nem volt nehéz. Módszerem a következő volt: nem gyújtottam rá többet. Nincs más módszer szerintem.
10 éven keresztül cigiztem, napi 1-1,5 dobozzal szívtam. Volt egy nagy váltás az életemben (válás), és akkor elhatároztam, hogy ezt a hülyeséget most befejezem. Otthagytam az utolsó fél doboz cigit a ház előtt. Másnapra eltűnt, én pedig egyszerűen nem cigiztem többet. Ráadásul elvonási tünetekről sem tudok beszámolni. Maga a "szertartás" hiányzott még egy darabig, de ezek a tünetek, hogy idegesség, fejfájás, reszketés, meg ilyenek, egyáltalán nem jelentkeztek. De a többségnek vannak ilyenek állítólag, szóval én kivétel lehetek. Bár van egy olyan érzésem, hogy egy csomóan simán csak nem akarják letenni a bagót, és azt mondják, hogy vannak tüneteik...
2019. máj. 18. 22:01
17/18 anonim válasza:
Utolsó vagyok, elfelejtettem mondani, hogy 5 éve hagytam abba, nem kívánom, és nem gyújtottam rá többet. Nő vagyok, 35.
2019. máj. 18. 22:02
18/18 A kérdező kommentje:
Szerintem aki le akar szokni róla az le is szokik ez mind csak akarat kérdése. A párom nem akar sajnks ez van. Ő élvezi a cigit.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!