Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Tényleg olyan nehéz leszokni...

Tényleg olyan nehéz leszokni a cigiről vagy csak akarat kérdése az egész?

Figyelt kérdés
A párom sajnos már 11 éve dohányzik és még csak most 24 éves. Kezdettől fogva emiatt voltak köztünk a viták mert ő nagyon jól tudja,hogy utálom a cigit és azt szeretném ha leszokna róla. Azt mondja,hogy nagyon nehéz ő nem tudja letenni egyik napról a másikra. De szerintem az az igazság,hogy nem is akarja letenni mert még fiatal és nincs semmi baja a cigitől. Az a baj,hogy engem csak hiteget de nem tudok neki hinni mert szerintem ő soha nem fogja letenni a cigit csak magamat áltatom vele. Annyit elértem eddig nála,hogy csökkentette az adagot már naponta csak 4 szálat szív legalábbis elmondása szerint. Szerintem ha valaki tényleg le akar szokni az le is tud szokni róla. És ez csak egyik napról a másikra fog menni én legalábbis így gondolom. Édesanyámat tudom felhozni példának mert ő is dohányzott nagyon erős dohányos volt 35 éven keresztül cigizett és egyszer csak megfogadta,hogy többet nem gyújt rá és így is lett. Az a baj,hogy a barátom erre nem képes neki nincs akaratereje hozzá,hogy letegye. Mindig a cigi miatt veszekedünk és ez örök ellentét lesz kettőnk között. Szeretem őt tiszta szívemből de a cigit akkor se tudom elviselni elfogadni és ettől készülök ki idegileg. Csak magamat idegesítem vele a barátom közben meg jót röhög rajtam. Mert biztos vagyok benne,hogy ő nem akarja letenni a cigit. De nekem ez így nem jó amig szívja azt a mocskot addig nem tudok vele boldog lenni nekem ez nem megy. Nem tudom mit tegyek hogy tudnám rávenni,hogy szokjon le róla. Valóban ennyire nehéz lenne letenni azt a rohadt cigit? Akkor másoknak hogy sikerül több évtizednyi dohányzás után letenni? Egy fiatalnak miért nincs akaratereje? Így folyamatosan csak veszekedni fogunk a párommal mert én úgysem fog elfogadni azt,hogy cigizik ő meg úgysem fogja letenni senki kedvéért. Mi a megoldás? Szakítsak vele a cigi miatt??? Vagy mit tegyek? AZ a baj,hogy ő már 1 éve csak ígérgeti,hogy leteszi a cigit de még a mai napig sem lett belőle semmi. Azt mondta az este is,hogy ha nem veszekedek vele akkor könnyebb lesz neki letenni de szerintem ez is csak egy hazugság.
2019. máj. 16. 09:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Az ő teste, szerintem ne szólj bele. Én annyit kötnék ki, hogy a házban ne dohànyozzon. Illetve ha egyszer gyereket tervezünk, akkor legalább előtte tegye le, amíg meg nem fogan+a gyerek jelenlétében ne cigizzen. Ezeket elvàrhatod, mást nem nagyon.😔
2019. máj. 16. 20:50
 12/18 anonim ***** válasza:

Nekem sikerült letenni bő 16 év után.

Jövő hónap vége felé lesz 6 éve, hogy utoljára cigiztem.

Üdv: 45/N

2019. máj. 17. 02:58
 13/18 A kérdező kommentje:
11 es szerencsére a házban soha nem dohányzott mindig kimegy. De akkor sem tudom elfogadni azt a rohadt cigit nem értem mit lehet rajta szeretni miért olyan nehéz megszabadulni tőle? Édesanyám is 35 évig szívta 13 éves kora óta és mégis letudta tenni egyik napról a másikra csak sajnos már késő volt mert a tüdejét arra már szétroncsolta a nikotin. Szegényke tüdőasztmás lett és abba is halt bele. Sőt biztos vagyok benne,hogy a cigi okozta neki mindezt. Mert az anyu is nagyon erős dohányos volt napi 3 doboz cigit elszívott.
2019. máj. 17. 06:24
 14/18 Török József Gyula 2 válasza:
Le lehet szokni . Én 41 évig dohányoztam . C.O.P.D.-os lettem . Többször próbáltam abba hagyni , sikertelenül . Majd 8 napig kórházba kerültem , ott nem szívtam és azóta nem szívok már 6 hónapja . Először is szilárd elhatározás kell . Támogatás a család és az ismerősök részéről és nyugodt légkör . Az nem igaz hogy több pénz megmarad . Semmivel nem vagyunk jobb anyagi helyzetben .
2019. máj. 18. 13:07
 15/18 Ypszilon1980 ***** válasza:
Hogyne maradna több pénzed, ha nem dohányra költöd. Ha elvered más hülyeségre akkor persze nem.
2019. máj. 18. 18:17
 16/18 anonim ***** válasza:

Nekem nem volt nehéz. Módszerem a következő volt: nem gyújtottam rá többet. Nincs más módszer szerintem.

10 éven keresztül cigiztem, napi 1-1,5 dobozzal szívtam. Volt egy nagy váltás az életemben (válás), és akkor elhatároztam, hogy ezt a hülyeséget most befejezem. Otthagytam az utolsó fél doboz cigit a ház előtt. Másnapra eltűnt, én pedig egyszerűen nem cigiztem többet. Ráadásul elvonási tünetekről sem tudok beszámolni. Maga a "szertartás" hiányzott még egy darabig, de ezek a tünetek, hogy idegesség, fejfájás, reszketés, meg ilyenek, egyáltalán nem jelentkeztek. De a többségnek vannak ilyenek állítólag, szóval én kivétel lehetek. Bár van egy olyan érzésem, hogy egy csomóan simán csak nem akarják letenni a bagót, és azt mondják, hogy vannak tüneteik...

2019. máj. 18. 22:01
 17/18 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, elfelejtettem mondani, hogy 5 éve hagytam abba, nem kívánom, és nem gyújtottam rá többet. Nő vagyok, 35.
2019. máj. 18. 22:02
 18/18 A kérdező kommentje:
Szerintem aki le akar szokni róla az le is szokik ez mind csak akarat kérdése. A párom nem akar sajnks ez van. Ő élvezi a cigit.
2019. máj. 19. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!