Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Ti hány évesen és milyen...

Ti hány évesen és milyen körülmények között szívtad el az első cigidet?

Figyelt kérdés

Sztorikat szeretnék hallani, hogy mi lett utána:rászoktál e vagy se, lebuktál e vele, ha igen, mit szóltak.

Azért vagyok kíváncsi, mert én ma szívtam el életem első cigijét, és nem akarok rászokni, ugyanakkor viszont jó volt, le is tüdőztem párszor, de nem lett köhögő rohamom, és jó érzés volt, szóval kíváncsi lennék másokkal hogyan történt ez.

16/l

2018. nov. 27. 17:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
83%

Az első szál cigimet mamámtól loptam 13 évesen, aki mióta az eszemet tudom, dohányzott. A családban mindenki undorodott a cigifüsttöl, de én kiskorom óta imádtam az illatát. Nem rögtön szívtam el nála, mert féltem,hogy lebukok, hanem eldugtam a táskámba és hazavittem. A kertünkben szívtam el hátul, amikor nem voltak otthon a szüleim, és biztos voltam abban, hogy senki nem lát meg. Mivel két ablak között éreztem magam biztonságban (amelyek zárva voltak ugyan, de még úgy is féltem, hogy beszáll a füst és kiszagolják), miután bementem a házba kinyitottam az összes ablakot, lefürödtem, hajat mostam és beparfümöztem magam. Gondolhatod mennyire páráztam :D De végül is nem tették szóvá, szóval nemigen jöttek rá.

Utána pár hónappal később osztálykirándulásunk volt és elhatároztam, hogy beszerzek egy doboz cigit a zsebpénzemből. Felkutattam az összes dohányboltot a városban és egyet sikerült találnom, ahol gond nélkül tudtam cigarettát vásárolni 13 éves korom óta. Úgyhogy szépen elszivogattam olyan körülmények között, amikor senki sem látta, senki sem érezte. De emberek előtt 17 éves korom óta merek dohányozni. Addig nagyon szégyelltem és kicsinek éreztem magam hozzá. Egyébként alkalmi dohányos vagyok. Amikor valami összejövetel van, akkor vesznek nekem anyáék egy dobozzal. Meg mindig amikor pénzt kapok valakitől akkor kétségtelenül cigire költöm. Pl. a nyári munka pénzemből vettem egy laptopot magamnak, de a fennmaradó összeget 10 doboz cigire áldoztam. :D Fizikálisan nem szoktam hozzá csak lelkileg. Ha éppen nincs nálam akkor egy hiányt érzek, és bárminek jobban tudnék örülni, tehát erősen kivánom, de fizikális elvonási tüneteket nem tapasztalok. 17L

2018. nov. 30. 10:13
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

¤ bárminél jobban tudnék örülni neki

bocsi, elirtam

2018. nov. 30. 10:16
 13/19 anonim ***** válasza:
32%

"Fizikálisan nem szoktam hozzá csak lelkileg. Ha éppen nincs nálam akkor egy hiányt érzek, és bárminek jobban tudnék örülni, tehát erősen kivánom, de fizikális elvonási tüneteket nem tapasztalok. 17L

¤ bárminél jobban tudnék örülni neki"

Pontosan ez a fizikális elvonási tünet: hogy erősen kívánod, és jobban tudnál neki örülni, mint bármi másnak. Nagy bajban vagy 17 éves létedre, azt tudd...

2018. nov. 30. 16:47
 14/19 anonim ***** válasza:
86%

16 évesen egy házibuliban szívtam el életem első cigijét. Egy barátnőmmel találunk egy érintetlen dobozzal, s az este folyamán el is szívtuk az egészet.

Persze utána sokáig úgy gondoltam, hogy lehetetlen függővé válni, ugyanakkor ezután mindig vettem cigit, ha buliba mentünk, s később már a mindennapokban is elszívtam 2-3 szálat, míg szépen lassan eljutottam a napi egy dobozig.

Mivel gimnáziumban az embernek nincs túl sok pénze, a legdurvább időszakomban töltöttem a cigit, akkor szerintem napi 25 szál is simán elfogyott.

Én már nagyon éreztem, hogy rossz az egészségemnek, úgyhogy visszatértem a dobozos cigire és igyekeztem kevesebbet szívni, mígnem idén januárban sikerült letennem 3 hónapra. Az igazsághoz mondjuk hozzátartozik, hogy nem letettem, hanem helyettesítettem: e-cigivel.

Próbáltam elhitetni magammal, hogy nem hiányzik, de sajnos ez nem volt igaz, úgyhogy újra rászoktam, viszont napi 5-7 szálnál sosem szívtam azóta többet.

Most pénteken (11.30.) pedig ismételt próbát tettem a leszokásra, azóta nem gyújtottam rá.

23/f

2018. dec. 2. 15:20
 15/19 Trevor. ***** válasza:
73%
14 éves voltam, amikor 8-os osztálykiránduláson szívtam pár slukkot. Finom volt és nem is köhögtem tőle, szóval az első benyomás pozitív volt. Azóta alkalmanként szoktam szívni, de nem vagyok rászokva (volt, hogy hónapokig egy szálat sem szívtam éa semmilyen elvonási tünetem nem volt, sőt nem is gondoltam a cigire). Nem buktam le soha, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy nyíltan az utcán sosem gyújtok rá, csak ha haverokkal beülünk valahova.
2018. dec. 3. 12:24
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
"Nem buktam le soha" - Mennyi ideje tart ez a "soha"?
2018. dec. 3. 19:24
 17/19 Trevor. ***** válasza:
58%
Ha annyira érdekel, akkor 5 éve. De mint mondtam, van hogy hónapokig rá se gyújtok, így nem nehéz.
2018. dec. 4. 10:53
 18/19 Pandapanda0808 válasza:
58%
12 éves voltam, ami kicsit delis korszakom volt. Rengeteget sírtam és úgy gondoltam hogy megnyugtat. Meg is nyugtatott, 1 évvel lettem idősebb max havi 1-et szívok el de többet nem, van amikor még annyit sem. És a házunkban szívtam el az elsőt az alsó emeleten a konditeremben. Nem köhögtem tőle, de a szagot nehéz volt eltüntetni. Amúgy anya cigijét loptam ami egy Lifa eper volt😂😂
2018. dec. 27. 20:08
 19/19 anonim ***** válasza:
12 évesen már gyúrtál?
2019. jún. 9. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!