Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mi a véleményetek azokról az...

Mi a véleményetek azokról az emberekről/szülőkről akik terhesen, gyerek mellett, vagy konkrétan a tudtukkal a kamasz gyerekük dohányzik?

Figyelt kérdés
Nem értem, hogy ezt miért nem büntetik? Kiskorú veszélyeztetését szerintem simán rá lehetne húzni az ilyenekre. A kiskorúak dohányzását is komolyan lehetne büntetni: rendőr igazoltatja a gyereket, megkérdezi honnan vette a cigit? Tudtommal kiskorú eleve nem juthat dohánytermékhez. Ha a gyerek nem hajlandó elárulni, egyből a szülőket beidézni gyanúsítottként, majd brutális büntetést a nyakukba sózni, a gyereknek meg 1 év közmunka iskola után.
2018. okt. 7. 19:54
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Ha a rendőrnek azt mondja, hogy a 18 éves haverja vette neki, akkor azt büntetni rommá. nyilván tudta hogy nincs annyi idős, ha nem ő maga ment be megvenni. ha nem mondja meg, akkor venném elő a szülőket. ha látná hogy fossá szívatják az anyját-apját, majdcsak máshogy gondolkodna. Ha pedig nem megy a gyerek a közmunkára, irány a fiatalkorúak börtöne.
2018. okt. 7. 22:21
 12/21 anonim ***** válasza:

Ez pont az a kor mikor nem biztos hogy annyira zavarja mit tesznek a szüleivel, ellenben a kisebb testvéreivel, akik sírhatnak azon, hogy a szülőket bűntetik a nagytesó miatt.

A fiatal korúak börtönébe? Akkor menjenek a túlsúlyos gyerekek is, vagy azok akik túl sokáig nézik a telefonjukat esténként? De legalább szexelniük lehet legálisan is, ha már cigizni meg piálni nem szabad.

Szerintem a 14-18 év pontosan az a kor, mikor már csak terelgetni lehet, és csak akkor komolyabban beleszólni a gyerek életébe ha tényleg látszik, hogy nem ura a helyzetnek. De ez az az időszak, amikor ismerkednie kell a felnőtt kor lehetőségeivel. Lassan és kicsiben. És hagyni kell. Tuti nagyon nehéz lehet végig nézni ezt az embernek a saját gyerekén, de a teljes tiltás rosszabb. Olyankor van az, hogy az első adandó alkalommal élni fog a lehetőséggel és rögtön túlzásba is viszi. Mert ezt is tanulni kell, hogy mi az ami miatt nem jó valami, hogyan lehet úgy csinálni, hogy ne tegyen tönkre. Jobb módszer pl. 16 évesen alkoholos üdítőket engedélyezni, amiből 10 üveg felel meg fél deci töménynek, minthogy a 18. szülinapján egyből alkoholmérgezést kaphasson, mert akkor már mindent lehet, de fogalma sincs hogyan reagál a szervezete a piara. A cigivel is úgy van, hogy nem kell megvenni neki, vagy engedni hogy otthon is rágyújtson bárhol, de ha ki akarja próbálni, akkor nem azon múlik hogy 30 évesen dohányos lesz, hogy 16 vagy 20 éves volt mikor az első szálat kapta. Lehet rávezetni dolgokra, hogy abból a pénzből akár értelmes dolgot is vehetne, de tiltani teljesen felesleges.

A kiskorúak veszélyeztetését én is elítélem, mikor terhesen vagy kisgyerekekkel egy légtérben füstölnek, de a kamasz gyerekek dohányzasa egy másik témakör. Előbbi esetben sem tudom kit hogyan tudnának bűntetni, ahogy írták előttem, az emberek otthonába nem mehetnek be ellenőrizni.

2018. okt. 7. 23:18
 13/21 anonim ***** válasza:

Ez olyan lehetetlen dolog .

Hát elmegy az utcán előtted egy idegen szólsz neki h nincs nálad személyi nem adjak ki vegye már meg 10bol 5 megfogja venni

Azt hogy keresed meg ?fantom kép alapján körözteted? Arrol nem beszelve h vannak a csempészett cigik meg a dohány. Azok kérnek személyit? Oke h őket HA elkapják börtön de addig biztos h vesz magának ott a kiskorú .

De lattam már olyat is h odament a srác egy dohányzó nohoz mondta nincs nyitva a dohanybolt adjon már neki pár szálat kifizeti. Szerinted a nő elkerte a szemelyit? Ez olyan dolog hogyha valaki akar valamit talal rá megoldást.....

2018. okt. 7. 23:25
 14/21 anonim ***** válasza:
Foglalkozz magaddal inkább és ne legyel ennyire agresszív
2018. okt. 8. 13:28
 15/21 anonim válasza:

Ez egy rettentő jó példája annak, hogy a népdüh hogyan jut kifejezésre. Kapnak belőle a homoszexuálisok, a dohányzók meg igazából minden kisebbség aki épp terítéken van.

A terhes anyuka dohányzása undorító. Aki terhes az ne cigarettázzon, ne alkoholizáljon meg ne herkázzon. Pont. Ezzel egyetértek.

De vajon tényleg meg kéne büntetni egy 17 évest ezért? Vagy a szüleit? 365 nap múlva jobban kifejlődik a szervezete? Esetleg az elméje tudja majd játszi könnyedséggel eldönteni, hogy a cigaretta rossz, és akkor úgysem megy be a dohányboltba?

Svédországban rettentően lecsökkent a kamasz dohányzók aránya, mégsem a szankciók miatt. Nem hurcoltak meg senkit, nem volt pénzbírság, se közmunka. Furcsa.

Lehet hogy az elemi agresszió és brutális, már-már a komcsi autoriter rezsimek disznóvágás-politikája mégsem a legjobb út a fejlődésre.

2018. okt. 11. 08:52
 16/21 anonim ***** válasza:
ha a tizenéves gyerek cigizik mit tud tenni, én el se mondtam, de ha megtiltaná és tudná mit érne? ugyanígy szívnám mint eddig.
2018. okt. 11. 14:03
 17/21 anonim ***** válasza:
a terhesek meg ne szívják..
2018. okt. 11. 14:03
 18/21 A kérdező kommentje:
A szülő igenis felelősséggel tartozik a gyereke szellemi és testi fejlődéséért. Ez törvényileg is szabályozva van. Olyan meg NINCS hogy nem tud arról ha a gyerek cigizik. Messziről bűzlik ha valaki bagózott. De mondok mégjobbat: ha rajtam múlna, ezt az egész dohányozósdit államilag betiltanám. Innentől kezdve aki bármilyen formában kapcsolatba lép bármiféle dohánytermékkel, azonnal végrehajtandó halálbüntetéssel jutalmaznám. 1-2 ilyen végrehajtott ítélet után 2x is meggondolnák az emberek.
2018. okt. 11. 21:12
 19/21 anonim ***** válasza:

Vicces vagy. Mondom akkor már legyen általános tilalom az élvezeti szerekre és a környezetkárosító anyagokra is.

Egy 16 éves már nem gyerek. Igazad van a szülői felelősségben, de azt egyrészt korábban kell megalapozni, másrészt ebben a korban a környezeti hatások kerülnek előtérbe, még a nagyon szófogadó gyerekeknél is.

Nem tudom milyen emberek húztak fel ezzel, de azért mert vannak olyanok akik nincsenek tekintettel másokra, még nem lesz bűnös minden ember aki dohányzik. Nem hiszem el, hogy neked nincs rossz szokásod. Pl. kedved lenne embereket kivegezni. Az elég rossz.

2018. okt. 11. 22:13
 20/21 anonim ***** válasza:
Kérdező te teljesen hülye vagy, olyan cigik léteznek hogy pl kakukkfű illatod lesz és hasonlók xd
2018. okt. 12. 17:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!