Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mit tegyek hogy leszokjon...

Mit tegyek hogy leszokjon erről? (Többi lent)

Figyelt kérdés

19 nem dohányzó/f

Egyik nagyon jó barátom sajnos alkalmi dohányosá kezd válni. Fehér multit vagy Pall mallt szív, de nem tudozi le hanem csak a szájába szívja. Nem értem miért teszi hogy menősködjön. Már többször is próbáltam lebeszélni erről hogy ennek semmi értelme és nagyon nagyot kockáztat is. Mivel úgy tudom hogy ezek a gyenge cigik még károsabbak mert jobban lerakódnak. Ráadásul mivel csak a torkába szívja ott tudtommal könnyebben lehet torok rákot kapni. Hány szál kell ahhoz hogy rákot kaphasson? Mert eddig 2 alkalommal szívott el egy este alatt kb 10 szálat. És illetve hogyan tudnám erről a f$szságáról lebeszélni?

2018. máj. 13. 10:59
 1/7 anonim ***** válasza:
42523 szál kell, hogy rákot kapjon. Szerintem nem nagyon lehet lebeszélni. Kérdezd meg, hogy miért csinálja. 19 évesen elég kevesen kezdenek dohányozni, szóval érdekes...
2018. máj. 13. 11:08
 2/7 anonim ***** válasza:

A rák kialakulásához több évtized kell és a genetika a mérvadó,nem egyforma a szervezetünk ellenállóképessége.

Aki ennyire ostoba,hogy menőzésből gyújt rá,az még a szenvedélybetegeknél is butább.Egyik típuson sem tudsz segíteni.

Amúgy azt nem értem én sem,hogy minek veszi meg ennyi pénzért,ha le sem tüdőzi.

2018. máj. 13. 11:11
 3/7 anonim ***** válasza:

Josuerevel sehogy. Elmndhatod a velemenyed, hogy szerinted ez karos az egeszsegre, hogy eselyes, hogy fokozatosan raszokik es akkor sokkal nehezebb leszokni es meg fiatalok vagytok kar mar mostantol rongalnia az egeszseget. Budos lesz, azt nem szeretik a lanyok, sokba kerul nagyon...a rendes dohanys napi egy dobozzal mar elsziv az napi 1300 ft, szamolja ki egy honapra.

A mennyitol lehet rakot kapni kerdes nehez, ugyanis sok esetben nem a mennyiseg szamit, hanem hogy az adott egyen szervezete mikor unja meg a hibas sejtek javitgatasat. Az elejen a rakos sejteket az immunrendszerunk kigyomlalja, aztan egyszercsak nem es elindul a rakosodas. Valakinek eleg ehhez egyetlen egy szal cigi is, valakinek 50 ev cigitol se lesz baja.

Statisztikailag persze igaz, hogy minnel regebbota dohanyzol annal nagyobb esellyel lesz tudorakod. Szoval ez osszetettebb, még ennel is.

Ha a csaladjaban voltak rakosok, akkor rosszabb eselyekkel indul. De ez altalaban a cigiseket nem hatja meg. Rak helyett a fogak, kormok sargulasat, errendszer karosodasat, gyakoribb horghurutot, lassabb gyogyulast mondj, az kezzelfoghatobb, mint egy evekkel kesobb jelentkezo ajak/torok/tudorak.

De ha neki most ez a menő, akkor ugyse fogsz tudni ra hatni. Vigyazz nehgy te is csatlakozz utana (mert ekkor szokott jonni, hogy te vagy a gyava, besari stb. :-)).

2018. máj. 13. 11:14
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A gyerek amúgy 17 éves. És azért nem meri le tüdőzni mert asztmás. És elmondtam már neki ezeket többször is hogy nagyon nem jó, hogy ezt csinálja és nagyon gáz is, de hiába.
2018. máj. 13. 16:02
 5/7 A kérdező kommentje:

Ismerem már általános óta. És nagyon jóba vagyunk. És tudom, hogy neki mindkét nagyapja rákban halt meg egyik agydaganatban a másik meg vastag bélben.

És mondtam ezt is neki, hogy a genetika miatt s nagyon veszélyes ezt csinálnia.

2018. máj. 13. 16:04
 6/7 anonim ***** válasza:

Linkeled neki ezt

[link]

2018. máj. 13. 16:10
 7/7 anonim ***** válasza:
Sehogy, ha ő nem akar, nem fog, és még jól el is küld a fenébe, amiért nem szállsz le róla :)
2018. máj. 16. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!