Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Meddig lesz ez?

Meddig lesz ez?

Figyelt kérdés
4napja letettem a cigit. 2 évig napi fél/egy dobozzal szívtam. Amióta nem cigizek egész nap fáj a fejem, étvágytalan és kedvtelen vagyok. Minden gondolatom a cigi körül forog. Az első két napban folyamatosan izzadtam. 2 napja leginkább dühkitöréseim vannak. Szerintetek meddig lesz ez? Mikor lesz az hogy már nem fogom kívánni?

2018. márc. 29. 17:54
 1/5 anonim ***** válasza:

Megvonasos szindroma legrosszabb resze elso 2 het, aztan enyhulnek a tunetek. A maradek 2-5 honap mulva szunik meg. Meddig fogod kivanni? Orokre! Az elmeny mar beleegett a tudatodba, ez egy tanulasi folyamat. Elszivsz egy cigit=>jo erzes volt(az agyadban kevesebb mint 1 tizedmasodperc alatt rengeteg dopamin szabadul fel, aktivalodott a jutalmazokozpontod). Az agyad jutalmaz a dohanyzasert => megtanulod, hogy ez mindig jo erzessel jar => keresed a jo erzest, mar csak az tud kielegiteni. A dependencia kialakulasanak tovabbi lepeseit nem kivanom most leirni, lenyeg, hogy az addiktiv viselkedesforma(dohanyzas pl) ugy alakul ki, hogy az agyad elintezi neked, hogy akard csinalni = megtanit , hogy ez jo. Az elmeny orokre a tied, mint egy tudas(pl szorzotabla, azt se felejted el). A vagyakozas/kisertes a tovabbi oromszerzes lehetosege miatt all fenn=> soha nem fog elmulni!

Udvozlet

2018. márc. 29. 18:36
 2/5 anonim ***** válasza:
Nemsokára jobb lesz.
2018. márc. 29. 18:40
 3/5 követ62 ***** válasza:

Most jó lenne, ha több vizet innál. Egész napra elosztva.

Mondjuk számold ki mennit költöttél cigire egy hónapban és arra gondolj mennyi jó dologra köldheted. Tereld el a figyelmed!

Készíts répa csíkokat és legyen mindig nálad (persze, ha szereted) és ha a mozdulat hiányzik vegyél elő egy répát és rágcsáld.

Egyél több gyünölcsöt, zöldséget (vitamint) leginkább csak könnyű kaján legyél.

És semmiképpen hízlalót. Mert ezt szokod meg és hamar jönnek a kilól.

2018. márc. 29. 22:15
 4/5 követ62 ***** válasza:

Ja és még valami. Egy szokást 21 nap alatt lehet kialakítani magunkban. Legyen az jó, vagy rossz.

Minden fejben dől el. Lehet, hogy most nehéz, de eljön az idő amikor nem kívánod. Sőt még a szaga is zavarni fog.

Tudom miről beszélek én is ennyit szívtam amikor leszoktam, de az én hátammögött 6 év volt.

2018. márc. 29. 22:23
 5/5 anonim ***** válasza:
Ne add fel! Illetve méregtelenítsd magad gyógynövényekkel.
2018. márc. 29. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!