Drogtesztre van lehetőség valahol rövid időn belül és lesz-e következmény ha pozitív az eredmény?!
Röviden: Ájultan beszállítottak a sürgősségire. (sör+pálinka éh gyomorra). A papiron amit kaptam azt írták hogy THC és ópiát pozitív lett. Megvagyok győződve hogy ezt elkeverték vagy fals az eredmény. Szeretnék elmenni egy drogtesztre (3napja történt) a magam megnyugtatására.
kérdésem lenne hogy ez még kimutatható ha most a napokban megyek?! A legfontosabb azért lenne mert akkor sürgősen új társaság után kell néznem mert akkor ezt a piámba rakták -vagy nem tudom milyen formába- nem értek a drogokhoz.
Köszi
A THC a kannabisz hatóanyaga, nem kínáltak meg tekert cigarettával, mert máshogy nagyon nem kerülhetett bele a szervezetbe. Az ópiát, az ópium, morfium és heroin fogyasztásánál mutatható ki, ezt lehet, hogy bele lehet keverni a piába, de manapság már nem gyakori szerek ezek. Nem ettél akkoriben valami mákosat, mert akkor is kimutatja elvileg, vagy nem szedtél erősebb fájdalom csillapítót? Nem tudom, hogy lesz-e ennek következménye, azt hiszem jelenteniük kell az ilyesmit, akkor pedig számíthatsz egy rendőrségi kihallgatásra. Egy ügyvéd sem árthat, ha semmiféle következménnyel akarsz kijönni a dologból. Beszélned kéne TASZ-sokkal(tasz.hu), hátha tudnak segíteni. A legrosszabb következmény, hogy elterelésre kell járnod 6 hónapig, havi kétszer terápiás beszélgetés, mondjuk ezt akkor választhatod ha beismerted a kábítoszer fogyasztást.
Egy laboros drogteszt 60-80000 ezer forint gondolom nem akarsz erre ennyi pénzt rá költeni.
Úgy tudom régebbi drogtesztek képesek voltak bejelezni Ibuprofenre (pl. Advil) és fals THC pozitívat mondanak.
Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy "passzívan" jutott egy kevés THC a szervezetedbe, pl. valaki melletted szívott, csak nem vetted észre.
Az ópiát pedig tényleg bejelez a mákra.
A baj az, hogy ellentétben az alkoholszondával, a drogtesztek elképesztően érzékenyek, mert nem az a céljuk, hogy kimutassák az aktuális bódultságot, hanem az, hogy mindenáron pozitívak legyenek, akármikor is történt a fogyasztás.
Ha valaki napi szinten szív füvet, a THC teszt akár egy hónappal utána is bejelezhet, mert NEM a THC-t méri, hanem talán a második, vagy harmadik bomlástermékét, ami régen nem pszichoaktív.
Az alkoholfogyasztást is simán ki lehetne mutatni akár 3 nap múlva is, de ugye ennek semmi jelentősége pl. autóvezetés szempontjából.
Ha a tesztet kizárólag orvosi okból csinálták, akkor nem szabad, hogy ezt bárki más megtudja ("orvosi titoktartás").
Szerintem ne költsd feleslegesen a pénzed tesztre. Ha mégis ragaszkodsz hozzá, akkor pl itt tudsz venni:
THC: [link]
Morfin (mák, heroin): [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!