Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Tényleg olyan nehéz elfelejten...

Tényleg olyan nehéz elfelejteni a cigit?

Figyelt kérdés

A leszokás utánra gondolok, mikor tényleg leraktad és nem is akarsz rágyújtani.

Mindenhol azt olvasom, hogy hónapokkal, sőt még évekkel később is sokszor eszébe jut az ex-dohányosoknak, hogy de jó lenne rágyújtani. Ez most tényleg így van? Rám is ez vár?

Kb. 10 évig szívtam, eleinte keveset a végén is napi 5-6 szálat. Hétfőn tettem le, elég jól bírom, persze eszembe jut nekem is sűrűn. De hogy hónapokkal később is így lesz?

2018. febr. 7. 07:41
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarlak elkeseríteni, illetve hozzátenném, hogy ez biztos egyénfüggő is, de én tavaly áprilisban tettem le a cigit, eddig tök jól elvoltam, de mostanában kezd eszembe jutni, hogy de jó lenne rágyújtani.

Szerencsére ilyenkor mindig az utamba sodor a sors egy dohányos embert, akinek 10 méterről is érzem a büdös cigi szagát, és ez mindig eltántorít, de akkor is játszok a gondolattal.

Mondjuk én 100% tudom, hogy nem fogok rágyújtani, egyrészt a szag miatt, másrészt tudom, hogy már nem lenne olyan, mint amikor folyamatosan szívtam.

Azért az érdekes, hogy még mindig keresi az agyam az ürügyet a rágyújtásra, most épp a rossz idő miatti majdnem depi lenne az ok, de tudom, hogy csak át akar verni a fejem. :)

2018. febr. 7. 07:52
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Miért kéne elfelejteni?

Ha állandóan arra gondolsz: " a cigarette az, amire nem akarok rágyújtanni és vagyok olyan erős, hogy nem is teszem", nagyobb akadálya annak, hogy újra megtedd, mintha elfelejtenéd.

2018. febr. 7. 08:03
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Utolsó ez jó megközelítés, tetszik :)

2018. febr. 7. 08:14
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, tényleg így van, főleg, ha ilyen sokáig dohányoztál.

Én már többször is leszoktam, a leghosszabb idő 3 év volt, és ugyanúgy eszembe jutott. Persze nem mindig azon kattogtam, csak néha valamiért visszajött.

De olyan ismerősöm is van, aki 10 év után szokott vissza.

Nem véletlenül mondják, hogy az a legbiztosabb, ha valaki sose szokik rá.

2018. febr. 7. 08:46
 5/6 A kérdező kommentje:

Hát hurrá :(

Igen, sose kellett volna rászokni.

De azért van remény, és van aki nem szokik vissza?!

2018. febr. 7. 08:47
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
En jan 1. napjan tettem le, kb 8-9 evet cigiztem elotte, neha sokat ( tini evekben), aztan kevesebbet ( 1 doboz 1,5/2 napra volt eleg). Megtudtam, hogy osszejott a baba ( ez volt jan1 kora reggel), es nem gyujtottAm ra azota. Azt mondjak /hiszik, h kismamakent konnyu, mert undorodsz, de az 1.-1,5. het szornyen nehez volt, kb minden gondolatom a cigi korul forgott, allandoan ra akartam gyujtani. Most nem nagyon jut eszembe mar, csak mondjuk 1-2x a heten.
2018. febr. 7. 08:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!