Miért szívják ennyien a cigit hogy ha tudják hogy káros?
Ezt csak az tudja aki már rászokott, a nem dohányos nem értheti.
A nikotin addiktív hatású. kívánod, feszült leszel és rossz lesz a közérzeted ha sokáig nem gyújthatsz rá, na meg jól esik a meleg füst ahogy ki-beszívod.
Minden dohányos tisztában van vele mennyire káros, és ha valaki elég elszánt hogy leszokjon, először kegyetlen rossz, szenvedés.
Ilyen erővel az alkoholt miért isszák az emberek ha káros? Miért isznak kólát ha káros? Lehetne még példákkal jönni.
Egy dohányos
1. Hetente kb 5 szàlat szívok el, nem hiszem hogy az annyira kàros lenne.
2. Van egy olyan betegségem ami miatt tuti nem élek 100 évig, szóval tökmindegy.
3. Alapjáraton is rengeteg káros dologgal szenyezzünk magunkat, szóval ez a kevés nem számít (mondom ezt 3n napi 1 szàllal, de nyilván aki napi 1 doboz szív, annak tényleg màssabb)
4. Ha ez az egy dolog van, ami tényleg le tud nyugtatni ha idegbeteg vagyok, akkor miért ne csinálnàm? Olyan helyen dolgozom ahol nagyon-nagyon-nagyon fontos hogy hogyan bànsz az ügyfelekkel (és a kollégákkal), szóval ha valaki felcseszi az agyam muszáj 2 percen belül megnyugodnom különben akàr milliókat is veszíthet a cég 1-1 rossz szó, savanyú arc, vagy feszült hangsúly miatt.
5. Amúgy meg én hiszek a gondolat erejében, ha valamit sokan elmondasz, az előbb-utóbb teljesül. Ergó ha hiszel benne hogy ez nem is olyan kàros, akkor nem is az.
+1 senki semmi köze ahhoz, hogy a másik mit miért csinál. Mindig mondjàk odabenn is hogy "jajj az asszony/férj mondja hogy szokjak már le, mert olyan büdös/sok pénzt visz el stb". Én meg erre azt mondom hogy mindenki mindent úgy csinál ahogy jónak làt. Mikor még nem cigiztem, a "párom" (hivatalosan nem voltunk/vagyunk együtt) is mondogatta hogy le kellene szokni balabla, én mondtam neki hogy ha ő így érzi jól magát, akkor minek szokjon le? Csinálja nyugodtan.
"Imàdom amikor az antidohànyosok mondják meg hogy mit miért csinálnak a dohànyosok :)"
Van benne valami, de én azért írtam "antidohányosként" mert pont tanúja voltam egy leszokásnak. Ennek ellenére a legtöbben aki szívják úgy beszélnek róla, mintha nem lehetne leszokni róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!