Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Támogatod, hogy a lánc dohányo...

Támogatod, hogy a lánc dohányosok több TB-t fizessenek?

Figyelt kérdés
ha igen miért ,ha nem miért ?

2018. jan. 25. 23:04
1 2
 11/20 anonim válasza:
57%
A kávét jó lenne nem egy lapon emlegetni a bagóval meg a piával. Köszi.
2018. jan. 26. 00:52
 12/20 anonim ***** válasza:
95%
Nekem a családban minden van. Ráktól kezdve az érszűkületig minden. Senki sem dohányzott ezek közül, mégis hajlamos vagyok ezekre, lényegtelen hogy dohányzom-e vagy sem. Egyébként meg, neked kevesebb lesz attól, hogy mást a "te" tb-dből látnak el? Nem. Akkor nem mindegy? Téged is ellátnak ígyis úgyis, nem értem miért kell belekötni.
2018. jan. 26. 00:59
 13/20 anonim ***** válasza:
75%

Nem támogatom az ötletet, mert a dohány megvásárlásával jelentős mértékű adót fizetnek ki.

Nem a tb-t kéne birizgálni, hanem inkább a dohányon lévő adót kéne megemelni. (az illegális kereskedést/adóelkerülést pedig súlyosan büntetni)

Ugyebár aki nem fizet tb-t, azt nem lehet kötelezni arra, hogy több tb-t fizessen, míg az adót mindenképp muszáj megfizetnie.

2018. jan. 26. 01:45
 14/20 anonim ***** válasza:
95%
És aki leszokott, az meg tb fizetési kedvezményt kap?
2018. jan. 26. 08:01
 15/20 anonim ***** válasza:
72%
Nem, mert akkor több tb-t kellene fizetni az alkoholistáknak is, mert az is öl, és az elhízottaknak, mert attól is sokféle betegsége lehet, magasvérnyomástól kezdve cukorbetegségig, vagy a kábszerezőknek, extrém sportolóknak, stb.
2018. jan. 26. 08:26
 16/20 anonim ***** válasza:
71%

Már miért ne emlegethetnénk itt a kávét? Van ismerősöm, akinek el kellett kezdeni gyógyszert szedni a sok koffein annyira szétszedte a szívét...

Aki meg veleszületett betegséggel küzd és állandóan kezelésre szorul azt is lehúznád?

Nem feltétlenül alakul ki betegség minden dohányzó embernél, ahogy a nem dohányzó emberek is lehetnek betegek.

Ha már ennyire reformálni akarod a dolgokat, akkor fizessen többet aki autózik (levegő szennyezés) és ez által károsítja a környezetet és a többi embert. Stb. Bármit írhatnék, ami nem minden emberre jellemző.

Az alkoholista akit szenvedény betegek otthonába "zárnak", miben jobb? Ki is fizeti a "kezelés"?

Ezeken gondolkozz el, nem egy rétegtől kell "elvenni" a pénzt, attól nem lez jobb senkinek.

2018. jan. 26. 10:14
 17/20 anonim ***** válasza:
72%

Csak hát az állam nem azt nézi. Pont eleget fizetnek a dohányosok, alkoholisták.

Mert milliárdok folynak be ezekből az adókból.

Ha többet fizetnének akkor többet tennének el akik a tűz közelébe vannak. Magyarul úgyis arra lenne jó hogy a politikusaink jobban megtömnék a saját zsebüket.

Mondom ezt úgy hogy már régen leszoktam.

2018. jan. 26. 10:16
 18/20 anonim ***** válasza:
93%
3. vagyok. Hagyjuk a statisztikákat. Teljesen emberfüggő, hogy kire milyen hatással van a dohányzás. Nagyapám negyven felett szokott rá, elszívott naponta 7-10 szálat, 91 éves korában halt meg, tök másban. Túl vagyok a negyvenen, pár éve derült ki, hogy az egyik szemem születésem óta cilinderes, mindig sima lencsét írtak rá, és ennyi évesen láttam életemben először élesen! A szemészorvos azt mondja, hogy gyerekkorban kellett volna összehozni a két szemet, ha nincs kezelve nem működik jól az agy. Mindig számítógép előtt dolgoztam és már nem bírom, és más típusú munkát kell keresnem. De azt ugye tudjuk, hogy ma már a hivatalos ügyeinket is otthon intézzük számítógépről és képtelenség teljesen kiiktatni az életünkből. Húsz év után kiderült hogy ideggyulladásoktól szenvedek, emésztési, felszívódási zavaraim vannak, amire én jövök rá, mert véletlen elolvastam pár cikket. Uram bocsá' mivel nem végeztem orvosit, nem vagyok köteles ismerni a betegségeket, és hiába nyavalyogtam orvosoknak huszonévesen, lex.rtak. Úgyhogy akkor én meg kérem szépen vissza azt a pénzt, amit az elmúlt húsz évben TB-re fizettem, mert ló..szt sem értem vele. Hiába mentem, beszéltem orvosokkal, maximum kiröhögtek, hülyének néztek. Most meg betegebb vagyok, mint valaha, ennyi idősen nem kéne ennyi bajom legyen, és mehetek magánorvoshoz, ha azt akarom, hogy egyáltalán meghallgassanak, és úgy törődjenek velem, mint egy normális emberrel és olyan bánásmódot kapjak. Szóval roh@dtul kérem vissza a pénzem, mert perelni nem tudok, nincs alapja.
2018. jan. 26. 13:55
 19/20 anonim ***** válasza:
90%
Nem támogatom. Úgyis hamarabb meghalnak, szóval érted.
2018. jan. 26. 18:46
 20/20 anonim ***** válasza:

Támogatom, valamint az összes szenvedélybeteg térítésmentes kezelését csökkentsék 1 évre. Az alatt vagy megoldja, vagy nem is akarja abbahagyni, csak kell az ingyenkoszt.

Ja, és az így beszedett többlet illetve megspórolt pénzt költsék az egészségügyre, mert romokban van.

2018. febr. 3. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!