E cigit vennék, de foggalmam sincs rola. Milyet vagyek?
A kevergetés nem egy nagy szám. Ha pofon egyszerűen akarod megoldani veszel egy nikotinos alaplét ami tartalmaz mondjuk 50% PG-t 50%-VG-t és a számodra kellő nikotinmennyiséget.
Itt leírják, hogy hogyan felel meg X mg-os nikotintartalmú folyadék a különböző erősségű cigiknek.
Szóval mondjuk közepes cigit szívták veszel egy 50% PG 50VG alaplevet 6 mg /ml nikotintartalommal (pl. ezen az oldalon is tudsz ilyet venni)
Tessék:
Veszel hozzá olyan aromát amilyet csak akarsz, ezek is vannak az oldalon. Általában 5-10% os keverést javasolnak ami annyit jelent, hogy ha ki akarsz keverni 30 ml eliquidet akkor fogsz egy fecskendőt, kimérsz az alapléből 27 ml -t aztán 3 ml t az aromából és tessék kaptál egy 30 ml -es almás liquidet.
Így kb kihoztad a 30ml alaplevedet 500 Ft-ból. Vagy bemehetsz a dohányboltba és megveheted mindezt 4000-5000 Ft ért (kb annyiba kerül 3x10 ml liquid).
Egyébként ezzel a mennyiséggel jó eséllyel el leszel több napig is akár.
A másik része: Megveszem és kész? Nem, nagyon nem ezt el kell felejteni. A vattát kb 3-4 naponta cserélned kell mert megég és sz*r lesz az egész onnantól.
Nekem az a tapasztalatom, hogy a legtöbb ember aki visszaszokik a rendes cigire ebbe a csapdába esik bele. Megveszi, fúú de király hát ez jobb mint a cigi, aztán leég a vatta és fúj, áh szar nincs kedvem vele bajlódni és már jön is az első doboz cigaretta.
talán egy ilyennel jól jársz, illetve hozzá egy ilyen porlasztó vagyis porlasztóból inkább 4-5db ot érdemes venni. Nekem ilyen van és a vattacsere gyakorlatilag két mozdulat.
Porlasztó: [link]
https://www.youtube.com/watch?v=Rje18HKndh0&t=1s
ebben a videóban láthatod, hogy cseréli a vattát benne (ez egy Dvarw-e tank, de a porlasztó ugyanaz benne)
A leírás szerint az amit először linkeltem működik ezzel a fajta porlasztóval is.
Az elején linkeltem alaplét, egy másik oldalról, de itt is beszerezhető. Erről az oldalról mindent tudsz venni ami kell a kezdéshez.
fecskendő, vatta, flakon, porlasztó, alaplé, aromák
Kicsit értelmetlenül fogalmaztam bocsi. A porlasztóra gondoltam, hogy olyanom van, készülék az egész más.
Eleaf iStick pico MOD illetve Dvarw-e tank
kettő együtt kb 25 000 Ft
De felújítás/karbantartás szempontjából a porlasztó a lényeg és a Joytech Ego One CLR nagyon könnyen karbantartható.
https://www.youtube.com/watch?v=qUHHqnB-5W0
Ebben nem mond semmit arról, hogy forrósodna. Szerintem ha nem használod túl magas teljesítménnyel akkor ezzel nem lehet gond. Viszont pont azért érdemes azt választani amit linkeltem mert a Joytech One CLR porlasztóba pofon egyszerű a vattacsere. Ha jól látom ez az a fajta ami "körül öleli" a huzalt és csak úgy tudod cserélni ha huzalostul kiszeded az egészet, majd új vattát tekersz köré és visszarakod.
A Joytechnél viszont csak a huzal között átdugod a vattát és készen vagy. Ha nem akarsz huzalozással szarakodni jobban jársz azzal. Pár hónap múlva lehet, hogy új porlasztót kell venned, de 1000 Ft ért nem nagy összeg.
Igazából én is megszívtam, mert eredetileg Melo 3 kazánom volt amibe szintén ilyesmi porlasztó van, azaz huzalostul ki kell szedni a vattát. Aztán azt a javaslatot kaptam, hogy DvarW-E tankot vegyek mert pofon egyszerű a bele való Joytech One CLR porlasztót vattázni.
Csak hogy lásd:
CLR be ennyi a vatta csere:
https://www.youtube.com/watch?v=Rje18HKndh0&t=458s
Amit kinéztél abba ehhez hasonló a porlasztó ránzésére:
Egyébként én sem vagyok valami nagy szaki, pont ezért mondom hogy aki nem annyira ért hozzá annak a 2. verzió szerintem nem egyszerű. A CLR porlasztót könnyebb vattázni.
Illetve lehet van még többféle porlasztó amibe szintén könnyű vattát cserélni, én csak ezt ismerem.
Csak javasolni tudom, neked hogy gondolkodj előre, nincs értelme olyat venni amibe 3 nap után nem tudod kicserélni a vattát, mert nem értesz hozzá. Vagy én vagyok nagyon béna, hogy nekem a 2. változat nehezebbnek tűnik :D
https://www.youtube.com/watch?v=lHxkhu9dPzI
Na igen látod ebbe így zajlik a vattázás. Nem tudom.. nekem ez bonyolultnak tűnik és nem vagyok biztos benne, hogy profin meg tudnám csinálni. Döntsd el, hogy szerinted neked ez menne-e :D
Ne ess bele abba a hibába, hogy veszel egyet amit utána nem tudsz rendesen vattázni aztán azért szoksz vissza a rendes cigire.
Egyébként nincs semmilyen érdekeltségem termékek népszerűsítésében :D csak azért, hogy ne hidd hogy amiatt mondom a CLR porlasztót, mindössze azért mert ezt javasolták nekem és nekem bejött. Egyszerű karbantartani.
Nézz szét, videókat stb. és keress olyat ahol a vattázás 2 mozdulattal megvan és nem kell sokat szenvedni vele.
Egyébként kérdezted, hogy mennyire olcsó a liquid. Most kevertem be kb 120 ml eliquidet, ez kb. 2000 Ft volt és gyakorlatilag 5ml nél több nem fogy el egy nap. Szóval a mennyiség durván 1 hónapig kitart nekem.
Ehhez még vegyük a vattát ami szintén filléres téma. Vettem 2 csomaggal, szerintem bőven kitart hónapokig. (350 Ft / csomag)
Ha 2 havonta kidobod a porlasztót, mert nincs kedved újra huzalozni. (1 db Joytech One CLR porlasztó ára 1049 Ft)
Szemben a napi 1 doboz cigivel ami havi szinten 30 000 Ft.
Gyakorlatilag, ha 1 hónapra lerakod a cigit tudsz venni egy komoly kis szettet és utána filléres téma.
Bocsi csak közbe írtam :D
A porlasztóba kell vattát cserélni igen, ezt pár naponta kell megtenned. Újra huzalozni nem kell olyan gyakran. Azt mondják 1-2 havonta szükséges újrahuzalozni,(vagy kidobod és veszel új porlasztót) de egy ismerősöm azt csinálta, hogy kezdésnek vett 5 db porlasztót, amikor a vatta megégett 3 nap vagy 1 hét után akkor rakott be újat, majd amikor mind az 5 prolasztó vattája égett volt szépen egyszerre újravattázta az összeset. És így kb 1 évig elketyegett az 5db porlasztóval. Csak vattacsere volt és kész.
Illetve a huzalról időnként leégette a ráégett liquidet.
Ezt nem írom le most, hogy zajlik.
Így:
https://www.youtube.com/watch?v=kLv2IMLicLA&t
Ilyen módon leégetni róla elég akkor amikor újravattázod a porlasztókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!