Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » A dohányosok nem tudják, vagy...

A dohányosok nem tudják, vagy nem érdekli őket, hogy másokat is zavarnak és megmérgeznek?

Figyelt kérdés
Már nagyon elegem van belőlük, az utcán rám fújják a füstöt, ha kinyitom a lakás ablakát akkor ott is az jön be. Tömény füstös helyiségek után minden ruhámnak is olyan szaga van, egyszerűen undorító. Van egy pár ismerősöm is, aki dohányzik, beszélni nem tudok velük, mert olyan tömény büdös jön ki a szájukból, hogy hátrálnom kell, mert egyszerűen nem kapok levegőt. A ruháik/cuccaik is ilyen büdösek. Szomszédom is dohányzik, de otthon nem szokott. Ennek ellenére, ha kinyitja az ajtaját, akkor kiáramlik belőle a tömény dohány büdös a lépcsőházba is. Hogy bír valaki ilyen szagban élni?! A csikkeldobálásról ne s beszéljünk, na jó tudom, hogy vannak "kulturált" dohányosok is, akik ezt nem csinálják. Meg tudom, hogy van aki próbál ügyelni a szája szagára is, de azért ez nem túl gyakori sajnos. Szóval összességében véve nagyon mérges vagyok, hogy tulajdonképpen én is passzív dohányossá váltam, és később akár még tüdőrákot is kaphatok emiatt. Mert volt már ilyen esetre példa, persze aki aktívan dohányzik az meg sokszor vígan elél 95 évig is anélkül hogy bármi baja lenne. Szóval rohadt igazságtalan ez a dolog. Én nem akarom mérgezni magamat, mások milyen jogon mérgezhetnek engem?!

2017. okt. 29. 21:12
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
81%
ez számukra egy megszokott, berögzült mozdulat, sokszor észre sem veszik, hogy másokat zavarná a füst, tehát nem direktbe fújják az orrod alá, de egyébként egyetértek veled, engem is szokott zavarni, ha az utcán bagós megy előttem vagy a szomszédom az erkélyen cigizik, én meg a szobámban a kanapén ülve is érzem. a szagot megszokták, nem tűnik fel nekik, ezért is van az, hogy egy nemdohányos azonnal kiszúrja, ha valaki csak egy slukkot is szívott. talán az is közrejátszhat, hogy nagyon sokan bagóznak, így ez "elfogadott" a társadalmunkban, nem nagy dolog, ha valaki cigivel flangál az utcán, bizonyos körökben még menőnek is számít sajnos. anyukám tanító, és a munkahelyén a nevelőiben is dohányoznak (ő sosem szívott, rettenetesen zavarja, de nem tud ellene mit tenni, mert az igazgató is rá van szokva).
2017. okt. 29. 22:05
 12/21 anonim ***** válasza:
63%
Szívjatok csak azt a szart, van pénz. Nem kell akkor sírni hogy kevés a fizetes. A dohányzás luxus. Fizetni azért hogy a tudorak vigyen el.
2017. okt. 29. 22:12
 13/21 anonim ***** válasza:
36%

Lehetne nagyobb szád, mármint pl a társkereső oldalakon direkt lehet szűrni hogy az illető cigizik-e vagy nem, ugyanígy nyugodtan mondhatod az ismerősödnek aki beszélgetni akar veled egy jó cigi közben hogy na ezt majd később elmondod ha nem bűzlik közben a pofád, barátoknak is szóvá lehetne tenni, én mondjuk cigizem én is vagyok annyira figyelmes hogy ha egy zárt kis szobában leszek egy nemdohányzó emberrel aki nem fürdök előtte 5 perccel cigifüstben.

A szomszéd amúgy tuti bent szív, máshogy eszedbe se jutna hogy orrfacsaró szag uralkodik ott bent, ha ez társasházi szabályt vét akkor mondhatod a közös képviselőnek, bár nem hiszem hogy lenne ilyen szabály, de jah, elég igénytelen dolog.

2017. okt. 31. 01:06
 14/21 anonim ***** válasza:
30%

Szokj rá te is :D

#4 válasza hatalmas :DD

2017. okt. 31. 07:42
 15/21 anonim ***** válasza:
51%
A kávéházak dohányzás céljára készültek. Én is szívesebben szivaroznék ott, mint otthon, vagy a kijelölt dohányzóhelyen. De ti elvettétek. Ne panaszkodjatok.
2017. nov. 2. 23:38
 16/21 anonim ***** válasza:
40%

"Utolsó, utcán például nem lehet nyugodtan végig menni, ha előtte, gyalogol valaki és közben fújja ki, akkor átmegyek a másik járdára, de persze ott is szembe jön egy.

Az ablakot ha kinyitom, azon is árad befelé. Nem csak a szomszédok erkélyéről, hanem a ház előtt ácsorgó emberekből is jön."

Miért költöztél a Hős utcába? A te hibád. Addig presszionáltak, míg nem vettél ingatlant?

2017. nov. 2. 23:46
 17/21 A kérdező kommentje:

Miért gondolod hogy a Hős utcában lakok?

A mi városunkban nincs is ilyen. :D

2017. nov. 3. 01:24
 18/21 anonim ***** válasza:
58%
16-os, jobban tetted volna, ha csendben maradtál volna, a hozzászólásodnak semmi értelme. mert szerinted Magyarországon a bagósok elutaznak a budapesti Hős utcába naponta többször, hogy ott szívják el a cigijüket? vagy valamilyen összeesküvés-elméletet sejtve a dolog mögött, a kormány minden bagóst a Hős utcába telepített? én amikor egy vidéki kisvárosban laktam panelban, a szomszéd a lépcsőházba ült ki bagózni hideg időben, holott minden lakáshoz van elég nagy erkély is. vagy szerinted hazudok, és ő is felutazott Budapestre a Hős utcába cigizni? sok bunkó és tapintatlan, nemtörődöm ember van a világon, ennek nincs köze a bagózáshoz, származáshoz, lakhelyhez, de amikor ez a személyiség a bagózással társul... akkor jönnek létre ilyen kellemes sztorik, mint amit a kérdező említett és amiket én is írtam.
2017. nov. 3. 11:27
 19/21 anonim ***** válasza:
61%

Ez engem is zavar, hogy nem lehet végigmenni az utcán. És undorítónak tartom, hogy még nekik ál feljebb, amiért korlátozzuk abban őket, hogy károsítsák az egészségünket.

Arról meg ne is beszéljünk, hogy mekkora plusz terhet jelent az adófizetőknek a dohányzás okozta rengeteg betegség.

Amúgy én például már megszakítottam a kapcsolatot minden olyan ismerősömmel, aki dohányzik. Javaslom, hogy tegyél te is így!

2017. nov. 3. 19:34
 20/21 Berényi Joci válasza:
52%
Hát igen . A legtőbb dohányos nagyon hülye . Ha meg rá szólsz még annak áll feljebb . Kevés értelmes van köztük . Azoknak tisztelet .
2017. nov. 12. 21:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!