Ex dohányosok segítség?
Elöször is föleg a pszichikai függöség miatt nem bírsz aludni - gondolom, bene volt az esti rituálodban a cigi is, és most ha kimarad egy részlet, akkor nem müködik az egész.
Van pár lehetöséged: az egyik - a leggyorsabb, de legnehezebb, hogy kibirod egy-két hétig, mire átmegy rajtad ez az állapot. Ha nap közben van lehetöséged aludni, akkor nem is igazán veszélyes.
A másik, hogy elkezdesz egy egész más esti szertartást kialakítani, amiben a ciginek nincs jelentösége, azaz nem a megszokott idöben és módon gyújtasz rá
A harmadik lehetöség, hogy a cigit helyettesíted valamivel, ami átveszi a szerepét.
"De tudom mikor hazajövök lefürdök eszek akkor elcigizgetek estig. "
Bocs, de a "cigizgetés" a szabadidö-elfoglaltságod? Mert ha igen, akkor keress helyette valami mást: olvass, keresztrejtvényt fejts, tanulj valamit, barkácsolj, vagy valami mást, ami érdekel!
Ezeket meg kell szüntetni, de feltétlen kell helyette valami más, ami lehetöleg még pozitívabb lehet számodra.
A leszokásnál legtöbbször nem maga a testi függöség a gond, hanem éppen az ilyen szertartások - és ezek igen sokáig megmaradnak, sok esetben örökre meglesz egy-egy helyzetnél a csábítás.
Nekem pl. a kávéhoz mindig kellett egy cigi is, és most 25 évvel azután, hogy abbahagytam és hogy 5 m-en belül nem birom elviselni a cigifüstöt, mert tosszul leszek - ha kávézok, még mindig bevillan a "jó lenne rágyújtani" gondolat.
Én is sokáig ebben a fázisban voltam, mint te most.
Aztán megint eljutottam addig, hogy három napot kibírtam, utána kezdödött a nagy hiányérzet - de akkor aut mondtam magamban: ezt a három nap szenvedést már csak nem dobom el, hogy utána kezdhessem elölröl, még EGY napot ki fogok bírni. A következö nap már NÉGY napom volt, amit nem akartam hiába elviselni, ezért a következö EGY napra koncentráltam. Aztán mire "észbekaptam", már túl voltam több héten és nem is hiányzott igazán a cigi.
Helló. Látom 2017-es a kérdés, de hátha még olvasod kérdező 🙂.
Sikerült letenni a cigit?
Most abban a cipőben járok amiben te voltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!