Tudom, hogy a dohányzás káros, de vajon tényleg annyira, mint amennyire mostanában riogatják vele az embereket?
Tényleg annyira káros. Ha dohányzol, nem kérdés, hogy mibe fogsz belehalni. Az a kérdés, hogy mikor. A szén monoxid, a kátrány, a nikotin, nagyon alávágnak az embernek, és nem csak a tödüt teszik tönkre, a keringési rendszert, az érfalakat, a vérnyomást, mindent. Sajnos nincs olyan, hogy kicsit dohányzom, kicsit halok meg.
Csak dohányzom és meghalok van, vagy nem dohányzom, és nem halok meg.
(persze a 2-3 dobozzal szívó dohányosok még jobban megrövidítik az életüket)
Dohányozni nem éri meg. Sokba kerül, büdös vagy, és nagyon hamar eljön az idő, mikor már nem a buliról szól a cigi, hanem a mindennapok része, és ez már nem buli, hanem egy magányos rabszolgaság.
Ezeket tapasztalatból mondom, nagyon kemény volt a leszokás, de megérte!
Na én leszek aki megcáfolja.Nem jótékony de a hiresztelések kel ellentétben nem is annyira káros.Mind egyedi eset.Egyénenként változó hogy kire mennyire káros, van ugye aki 100évessen 80éve dohányzik és van aki 2év után már komoly problémákkal küzd.Ezért nem az a kialakult szakvélemény hogy a dohányzás önmaga, hanem mint egy plusz rizikófaktor szerepel betegségek kialakulásában.
Nem jótékony hatású és célszerű elhagyni ezt a szenvedélyt, de sokkal több dolog van mögötte minthogy azt lehesen mondani önmagában is káros.Egyébként a pipázóknál és a szivarozóknál kevesebb betegséget mutattak ki mint a cigarettázóknál de a nemdohányzókhoz képest viszont többet.
Kedves utolsó nagyokos: neked én szerintem az életben nem panaszkodtam, és nem rimánkodtam, és azt adja meg az atyaúristen, hogy te kísérletet tegyél arra, hogy "összekócold a fogaimat", azt hiszem, akkor nem sok maradna belőled.
Nem szokásom rágót kuncsorogni másoktól, mert bizony veszek magamnak is, ahogy fogrkémet, fogkefét és szájvizet is. A pénzem elköltését pedig nem veled fogom megvitatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!