Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Színészi feladat lenne számomr...

Színészi feladat lenne számomra a dohányzás, de hiába igyekszem, nem tudom megszokni a dolgot, mit tegyek? 24L

Figyelt kérdés

Egy színészi feladatról beszélünk. Már nem először szereplek filmben, igaz, ezek nem teljes értékű produkciók. Nem fogunk sohasem szerepelni moziban vagy TV-ben, de nagyon komolyan vesszük a dolgot. Egy művészi közösség tagja vagyok, rendszeresen szervezünk vers előadásokat, kiállításokat, vagy készítünk zenei produkciót, filmet.

Én festeni szoktam 1-2 méterig terjedő képeket, illetve filmekben színészkedek. Ez lesz az 5-dik film, amiben szereplek és nagyon izgatott, lelkes vagyok! Ez a szerep tűnik nekem eddig a legizgalmasabbnak! A forgatás agusztus közepétől kezdődik meg, addigra kell teljes értékű dohányossá fejlődnöm!

A lényeg a következő: egy fiatal művész lányt alakitok, aki verseket ír és festményeket készít, illetve rendszeresen dohányzik. A szerep szerint nagyon udvarias vagyok és van 2 másik nagyon jó barátnőm is, akik szintén dohányoznak. Velük rendszeresen találkozok majd a filmben és szinte minden alkalommal cigizni fogunk. Még amikor a főszereplővel találkozom, akkor is állandóan cigiznem kell majd. Szóval eléggé fontos lesz ez a dolog a szerepem szempontjából, egy erősen dohányos lányt kell alakítanom.

De nem ez az egyetlen dolog, amit a szerep kedvéért meg kell tennem! Jelenleg fenékig érő hajam van, de a film kedvéért le kell majd vágnom nagyon rövidre, egész pontosan váll fölé érőre. Ezzel nincs semmiféle problémám, minden profi színésznő vág a hajából egy film kedvéért. Lehet, már a jövő héten levágatom, hogy meglegyek a dologgal.

A baj az, hogy gyakorlatilag ezt a hónapot leszámítva, még sohasem dohányoztam és nem is érdekelt a cigizés, de a szerep megköveteli a dolgot. Abszolút egészséges életmódon van, minden héten megyek foci és kosárlabda edzésre, odafigyelek a helyes táplálkozásra és arra, fontos tápanyagokat vigyek be a testembe. Rengeteg halat, bio kaját fogyasztok és soha nem eszem káros dolgokat.

Viszont a művészet a legfontosabb számomra! És tudom, a dohányzás nagyon egészségtelen, de a szerep megköveteli! És engem nagyon érdekel ez a szerep, komolyan veszem a dolgot és mint mindig, most is a maximumot szeretném nyújtani! Ráadásképpen, a dohányzás már-már ALAP dolog egy színész esetében. Gyakorlatilag az összes komoly színésznőnek, akit ismerek, volt már dohányzós szerepe.

Amikor 3 héttel ezelőtt igent mondtam a szerepre, rögtön hozzáláttam a cigizéshez. Szerencsére van egy közeli barátnőm, aki erősen dohányos és amikor megkértem őt, segítsen nekem a dologban, boldogan mondott igent. Bár a fenékig érő hajam sajnálja, hogy le kell vágnom a szerep kedvéért váll fölé érőre, de mondtam neki, egy igényes színésznőnek ez alap.

Tisztán emlékszem, amikor 3 héttel ezelőtt elmentünk közösen egy dohány boltba és vettünk cigit, akkor első alkalommal, nagyon megviselt a dolog. Rengeteget köhögtem, fulladoztam, hányingerem volt, szédűltem. Utána a második alkalommal, már egy picit jobban ment a dolog, de sokat köhögtem és szédűltem. A harmadik alkalommal sem voltam éppen a legjobban, de már valamivel tűrhetőbb volt a dolog. Az negyedik alkalommal legalább már nem köhögtem semennyire. Az ötödik alkalom pedig nagyon kellemes volt! :)

Amennyire tudom, igyekszem megszokni a cigit! Rendeszeresen keresem dohányos emberek társaságát az utcán. Ha azt látom, hogy valaki cigizik, szándékosan a közelében sétálok. Nagyon sokat találkozom a dohányos barátnőmmel is és mindig mondom neki, nyugodtan cigizzen a közelemben, meg kell szoknom a dolgot.

Ahogy mondtam korábban, az ötödik alkalom volt a legkellemesebb számomra. Ismét találkoztam a barátnőmmel és gyakorlatilag kiültünk a kertjében a padhoz. Közösen cigiztünk 3 órán át, beszélgettünk, jól éreztük magunkat. Mindig mondta, lazítsak, ne izgúljak, élvezzem a dolgot, ne gőrcsőljek és akkor menni fog! Azt is mindig mutatta, hogyan kell helyesen tartanom a kezem, mi a helyes technika, ez a tanulási folyamat pedig, nagyon izgalmas számomra! :)

Azt javasolta, próbálgassak egyedül is cigizni, amikor úgy érzem. Vegyem elő, próbálgassam, gyújtsak rá, előbb-utóbb hozzá fog szokni a szervezetem. És ha gyakran cigizek, akkor már gőrcsőlni, aggódni fogok.

Szerintetek mit tudok tenni még az ügy érdekében? Szeretnék teljesen rászokni a dohányzásra, mire kezdődik a forgatás. Úgy érzem, egyre jobban megy, de sajnos még mindig nem az igazi. :( Folyton gőrcsölök, aggódok, hogy nem fogom tudni megszokni a dolgot, pedig nagyon fontos számomra ez a szerep!

2017. jún. 25. 15:36
 1/9 anonim ***** válasza:
Tulajdonkeppen mi is a problemad?
2017. jún. 25. 15:41
 2/9 anonim ***** válasza:
Semmit, szervezeted tiltakozik a méreganyagok ellen.
2017. jún. 25. 15:42
 3/9 anonim ***** válasza:
Inkább ne vágd le a hajad, hanem viselj parókát!
2017. jún. 25. 15:43
 4/9 anonim ***** válasza:

"Szeretnék teljesen rászokni a dohányzásra, mire kezdődik a forgatás. Úgy érzem, egyre jobban megy, de sajnos még mindig nem az igazi. :("

Kamu. Előzőleg egyébként is kifejtetted milyen egészségesen élsz, egy olyan nem szokna ra még egy szerep kedvéért sem...

2017. jún. 25. 15:54
 5/9 A kérdező kommentje:

15:43

Az a baj a parókával, hogy úgy nem igazi a hatás. Nekem nem olyan nagy gond, hogy le kell vágnom a hajam. Minden igényes színésznő megteszi ezt egy szerep kedvéért. Ez legyen a legkevesebb. :)

15:54

Meg kell értened, hogy számomra a művészet tényleg nagyon fontos. Folyton készitek festményeket és ez lesz az ötödik film amiben szereplek. Előbb-utóbb nyílvánvaló volt, hogy egyszer jön egy ilyen szerep is. Tulajdonképpen már a második filmemben is lett volna dohányzós szerepem, de akkor még azt mondtam, köszönöm nem kérem.

Másik dolog: ez az én életem. Igen, tudatában vagyok annak, a dohányzás nagyon egészségtelen, Konkrétan rákot kaphat tőle az ember. De 24 éves felnőtt nő vagyok, én döntöm el, mit teszek a testemmel.

Nem vállalok el egyébként minden szerepet! Rengeteg olyan dolog van, amit biztosan nem tudnék megtenni. Politikai ügyben ne keressenek fel engem, csókolózás is határeset. Egyszer egy lánnyal kellett volna csókolóznom, de nem tettem meg, nem lettem volna rá képes.

Őszintén szólva, nem tudom, mennyi időre szeretnék rászokni a dohányzásra. Lehet, hogy csak a film forgatásának idejére, utána rögtön letenném. De simán benne van a pakliban, hogy évekig cigizni fogok. Ezt nem tudhatom előre. Majd ahogy jön a dolog. Egyébként is igyekszem Carpe Diem hangulatban (de azért ÉSSZEL, mértékkel) élni. Olyan sok dolgot kihagytam... Pont azért, mert rengeteget gőrcsöltem.

2017. jún. 25. 16:11
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Minek írtál ennyit? Három mondatban le lehetett volna írni.

Egyébként ahelyett, hogy rászoktatnád magad a cigire, körül kellene nézni, milyen egyéb lehetőségeid vannak. Erre nem gondoltál?

1. Lehet kapni, ill. házilag is lehet készíteni hamis cigarettát. Ez is káros, de legalább ne addiktív!

2. E-cigaretta.

2017. jún. 25. 17:36
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell rászoknod a cigire! (Ezt ki mondta neked? Magadtól találtad ki, vagy ennyire érti a szakmát a producer?) Filmforgatáson játszócigit használnak, amiben nincs nikotin és alig érezni a füstjét, ha beszívod. (Kívülről nézve viszont ugyanúgy füstöl.)
2017. jún. 25. 19:44
 8/9 anonim ***** válasza:
Rászolni elég könnyű le lesz nehéz van színpadi cigi de ha igazival akarsz kísérletezni és leszarod az egészségügyi részét akkor rövid időn belül hozzá szokik a szervezeted. Buliban könnyebb ha iszol mellé alkoholt még károsabb de ilyen émelygős érzésed nem lesz. Sör vagy bor. Kajálás után reggeli kávéhoz szex után vezetés közben ezek a tipikus helyzetek amikor a cigisek a legtöbbet szívják
2017. jún. 26. 22:32
 9/9 anonim ***** válasza:

Hát te nagyon beteg vagy :D

lerí a szövegedről, hogy kamu, de durva, hogy ilyen hosszan és részletesen ecseteled

2017. júl. 19. 22:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!