Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért a dohányosokon van a...

Miért a dohányosokon van a hangsúly?

Figyelt kérdés

16/F

Lentebb olvastam hasonló kérdést, sok értelmes és értelmetlen választ is olvastam.

Én dohányzok, nem vagyok erős dohányos naponta 2 szál se több se kevesebb persze a legerősebbekből beton szofi, piros viceroy stb, gyengét sosem szívok.Lassan 1 éve hogy dohányzok van hogy hétvégén rá sem gyújtok pl tegnap és ma sem gyújtottam rá de holnap rá fogok:)

Elkezdtem, senki nem szoktatott rá senki nem mondta hogy menő, nem érzem magam menőbbnek, tisztában vagyok a káros hatásaival, kockázataival, szeretek cigizni és nem akarom letenni!Tényleg sok pénzt el lehet költeni rá ezért is nem akarok 1 dobozzal napi szinten szívni.

És igen, miért?Miért a dohányzás a legkárosabb?Miért erről hallani a TV-ben az interneten?Megmondom, a dohánygyárak elképesztő összegeket összeszednek a cigiből, ez senkinek nem jó csak a gyárnak, ezért is van ráírva a dobozra a sok elrettentő kijelentés, hogy ne vegyék meg.

Ezzel nem azt mondom hogy nem káros a cigi mert igen is káros!!!Csökkenti a teljesítményt akár tüdőrákot is okoz, szívbetegségekért felelős ez igaz.

De az az irigység ami az emberekben van határtalan!

Azt mondjátok nagyon káros fáj a feje az embernek tőle az 1. száltól hányinger igen igaz azért mert védekezik ellene a szervezet ne dohányozz ezt mondjátok!

Beszéljünk az alkoholról!

Mennyire káros is az hmmm?

Azt mondjátok aki az első cigit elszívja annak a szervezete hányingerrel fejfájással védekezik igaz?

Le merném fogadni hogy akik beugatják NE DOHÁNYOZZ élj egészségesen, valamennyien minden héten legalább 1x segg részegek.Ugye az ital nem káros mi?Az nem büdös?És tök jó érzés a saját hányásodba fetrengeni magatehetetlenül mi?

És ha berúgsz szédülsz vagy hánysz az nem védekezés az jó ugye?

Májrákot se kapsz tőle, ha másnap úgy kelsz hogy semmi erőd, fáj a fejed az jó, természetes.

Csak elmondom az alkohol méreg szó szerint!Rettenetesen megterheli a szervezetet ha berúgik az ember, és igen az alkohol is okozhat függőséget, és több pénz megy rá mint cigire, és jobban meg is terheli a szervezetet.

Erről miért nem beszéltek?Miért nincs ráírva a palackokra hogy mennyire káros?Hogy rombolja az agysejteket?Azért mert alkoholt alighanem mindenki iszik(tisztelet a kivételnek) és nem lenne jó rémisztgetni az embereket.

Tényleg jó az alkohol főleg mikor a sok felelőtlen autóba ül alkohol hatása alatt és hopsz már a fán is van, rosszabb esetben mást is a halálba sodorhat...

Az is káros ha zsúfoltabb városban levegőt veszünk a sok kipufogógáz is mérgező, ha túlsúllyal rendelkezünk, a sok zsír stb.

Én tudom a cigi sok embernek büdös én úgy próbálok dohányozni hogy ne érezze senki, és káros az is ha valaki nem dohányzik és szívja füstöt ez igaz és elég nagy probléma!

Az persze senkit nem zavar ha munkából megy haza éjszaka és a buszon büdös alkoholszagú ittas tiniket lát akik akár az emberbe belekötnek, és szét okádják a belüket...

Ezt én főleg érdekességképpen jegyeztem meg, hogy hol is tart a világ, ezzel nem azt mondom cigizni jó, aki akar az cigizzen aki nem, ne szokjon rá hogy ne legyen belőle késűbb nyavalygás hogy nem bír leszokni és sok pénz megy el.

Köszönöm hogy végigolvastátok!

2010. máj. 16. 11:10
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem hinném, hogy csak a dohányosokon van a hangsúly. Az alkohol, a drog ugyanolyan veszélyes, csak kevesen hiszik el. De maradjunk a ciginél. A leggyakoribb rák-halálozás a tüdőrák. Kialakulását egy gén is segíti /sajnos/, minek azt még elősegíteni a dohányzással? Aki pedig megelégszik napi egy-két szállal, akár el is tudja hagyni. Normális ember nem sietteti a halálát sem dohányzás, sem drog, sem pedig alkohol által. Ezt kellene átgondolni.
2010. máj. 16. 11:23
 2/5 anonim ***** válasza:

Részben igazad van, de azért jegyezzük meg, hogy Magyarország világviszonylatban egyetlen helyen első: a dohányzásból kifolyólag meghaltak számában. Van rá valami frappáns kifejezés, csak az most nem jut eszembe.

Egyébként én is dohányzom 7 éve, most már napi egy doboz elmegy, holott nem így kezdtem...

21/L

2010. máj. 16. 11:23
 3/5 anonim ***** válasza:

Szóval az ok érdekel? Pénz. Az államok számolgattak, rájöttek, hogy az esetleges tüdőbetegek kezelése többe kerül, mint amennyi a dohányáru eladásából befolyik. Nem éri meg, ezért kampányolnak ellene. Ilyen egyszerű. Mért nem gond az alkohol? Mert az alkoholizmus kizáró ok májátültetésnél. Pár olcsóbb kezelés, és kész, semmi "fölösleges" kiadás.

Egyébként, hogy anyám mondaná: "a másik hülyesége téged nem jogosít fel hülyeségre", azaz nem indokolhatod azzal a dohányzásod, hogy mások meg alkoholizálnak, drogoznak stb, mert ez két külön téma.

2010. máj. 16. 11:29
 4/5 anonim válasza:
ha nem vetted volna észre ez az egészség/dohányzás részleg. azért van a legtöbb kérdés a dohányzásról :O
2010. máj. 16. 12:47
 5/5 anonim ***** válasza:

ezen már én is gondolkoztam csak nem tudtam megfogalmazni. szóval köszönöm neked, hogy meg tetted. és igazad van. 3 éve dohányzom. apám 6 éve alkoholista. és az alkohol tönkretette az egész családom életét. anyámét, húgomét, mind 2 mamámét mind 2 papámét. keresztanyámét, keresztapámét, 2 unoka testvéremét, és az enyémet is. de apámról nem is beszélve. szóval csak ő iszik egyedül és ennyien szenvednek tőle. mikor anyukám megtudta hogy cigizek, nem szidott le csak annyit mondott, hogy inkább ez mint hogy olyan legyél mint apád. és én senkinek nem ártok vele. ( most lehet jönni a passzív dohányzás káros hatásaival, de szerintem a pszichológiai bántalmazás sokkal rosszabb) nem úgy mint apám aki a magáén kívül 10-15 ember életét tönkretette. köszönöm.

15/L

2010. máj. 16. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!