Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hova szoktátok dugni a cigit?

Hova szoktátok dugni a cigit?

Figyelt kérdés

Igazából eléggé fiatal vagyok ahhoz, hogy rágyújtsak. Ezért is nem írom ki a korom.

Tudom, hogy káros, meg minden, de nem ez lenne a kérdésem. Apu cigizik, és szoktam tőle elvenni pár szálat. Ezeket hova rejthetném?

Fiatalokhoz szólok elsősorban, akik ugyan ebben a szituban vannak. Előre is köszönöm.^^

2017. ápr. 22. 16:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Már nem dugdosom,de mikor fiatal voltam,akkor a könyvespolcom legfelső polcán lévő könyv gerincére tettem. Oda soha nem nyúlt senki,és nem is láttak fel oda.
2017. ápr. 22. 16:10
 2/14 anonim ***** válasza:

Én 15 évesen kezdtem, akkor pár helyen kiadták nekem, még nem volt külön dohánybolt, akkor a sarki fűszeresnél is lehetett cigit venni. Sokan elég idősnek néztek hozzá így kiadták. Én akkor napi 2-3 szálat szívtam el maximum és ennyi. Én a cigit direkt nem a szobámba rejtettem el, hanem a tesóm szobájába aki már nem lakott itt, de tudtam hogy cigizik, és a szüleink is tudták. Tesómnak volt néhány üres cigis doboza mert ő töltötte a cigit már akkor. Akkor én direkt az egyik üres cigis dobozába pakoltam át a szálakat és direkt az egyik szekrényébe tettem ahol tudom hogy tárolja. Csak akkor nyúltam hozzá amikor egyedül voltam itthon, amikor tudtam hogy tesóm hazajön akkor az ágynemű tartóba rejtettem el mert tudtam hogy oda úgysem nyúlnak be, viszont állandóan sem lehetett ott, mert elég rizikós volt, mert anyám ott tárolt pár ritkán használt holmit és ha ott véletlen megtalálja akkor magyarázkodhattam volna.

A tesóm szobájába meg tudatosan nem dugtam el olyan helyre ahol nehezen férhető hozzá, de mégis meg lehet találni mert akkor ismét lebukás lett volna. Oda tettem ahol félig meddig szem előtt van, anyám sosem nyúlt ahhoz, mert tudta hogy tesóm szokott otthagyni cigit, az meg nem érdekelte őt milyen márkát szív csak a doboz lett volna neki feltűnő hogy másmilyen mert az ugye szemet szúrt.

Amit suliba vittem vagy ha elmentem lógni azt a pénztárcámba rejtettem el. Öngyújtó meg volt mindig nálam, mert vannak illatgyertyáim így nem volt nekik gyanús soha sem hogy itt az öngyújtó meg ott van, akkor lett volna ha táskámban találnak vagy a kabátzsebemben. Persze 18 évesen lebuktam, de akkor anyám annyit mondott hogy onnantól kezdve őt nem érdekli, én döntésem hogy mennyire élek önpusztító életet de csak is kizárólag saját keresetemből vegyem meg a cigit, ennyit mondott.

2 éve leszoktam már róla mert rájöttem hogy teljesen felesleges, sokba kerül, meg a munkahelyemen körülményes megoldani a dohányzást így ha ott kibírtam 12 órát cigi nélkül akkor gondoltam kibírok többet is. Így szoktam le, első 3 hétig jól éreztem magam, egyedül az első 2 nap volt nagyon rossz cigi nélkül, utána jó volt, majd 3 hét után kezdtek jönni a tényleges elvonási tünetek, azok kb 3 hétig tartottak, és utána fokozatosan jobb lett.

2017. ápr. 22. 16:22
 3/14 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm.:)

Írhatnék privátot?

2017. ápr. 22. 16:28
 4/14 anonim ***** válasza:
Én a szekrényem mögé dugom. 15/f
2017. ápr. 22. 21:41
 5/14 anonim ***** válasza:
27%
Gyújts rá az szobában a szüleid előtt, és mond, hogy meg se szólaljanak, mert te egész gyerekkorodban az ő füstjüket szívhattad, nem voltak rád tekintettel, semmi joguk eltiltani tőle. Ahogy a kaját is megosztják veled, amit vesznek, úgy a cigijükből is kötelező adniuk. Ha nem tetszik, akkor mond meg, hogy neked sem tetszik, hogy apád cigire költi a pénzt, mert azért azt a havi 10-20 ezret másra is lehetne... Egész életedben dohányozni láttad az apádat, ezzel tudat alatt rászoktatott a dohányzásra. Most meg megharagudna, mert kívánod? Ő szoktatott rá a folyamatos látvánnyal, a különböző ingerekkel, szagokkal, de ha megkívánod miatta, az már bűn? Ha valami bűn egy 13 évesnek, akkor bűn egy 53 évesnek is! Ha őket zavarja, hogy te rászoksz, hát téged mennyire zavar, hogy ők rászoktak... Úgyhogy ne dugd el a cigit, ha azt akarja, hogy ne szívjad, akkor szokjon le ős is! Te voltál a jó gyerek, akit kitettek a cigi hatásának, nehogy már nekik álljon feljebb, ha rászoksz miattuk! Ezt a gondolkodásmódot várd el magadtól, és várd el másoktól is!
2017. ápr. 22. 22:51
 6/14 ~GekkóNiki~ ***** válasza:
79%
Most őszintén, ha még föl sem mered vállalni idegenek előtt arc és név nélkül, hogy hány évesen cigizel a szüleidtől mit fogsz kapni ha megtalálják nálad?
2017. ápr. 23. 06:15
 7/14 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó, hogy nem merem. Csak nem szeretném azt hallgatni, hogy ennyi idősen nem ezen kéne gondolkoznom.
2017. ápr. 23. 08:57
 8/14 anonim ***** válasza:
Ha 18alatt vagy akkor inkább hallgasd meg és gondolod végig.
2017. ápr. 23. 11:42
 9/14 A kérdező kommentje:

Tudom-tudom. Viszont hallottam már. Tisztában vagyok azzal, amit teszek. Valóban nem hat meg. De ha majd Késöbb leszeretnék szokni, sikerülni fog. Ugyanis amíg a szívem mélyén "dohányos" leszek, lehetetlen egyik napról a másikra kerülni a cigit.

Ismerem a betegségeket, nem rettentenek el.

2017. ápr. 23. 13:29
 10/14 anonim ***** válasza:
Én annó 14-15 évesen kezdtem el cigizni de nálam nehezebb volt mert senki sem cigizett a családban ezért a szakra is nagyon kellett vigyáznom de legtöbbször tolltartóban vagy egy cigis dobozban voltak és azt a ruháim mögé...
2017. ápr. 23. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!