Rendszeresen dohányzóból át lehet váltani alkalmi dohányosba?
5 éve rendszeres dohányzó vagyok, kb napi 20-25 szálat szívok. Egy ideje tervezem, hogy le szeretnék szokni, viszont olyan módon szoknék le, hogy alkalmilag cigiznék csak.
Az alkohollal is így vagyok. Nagyon szeretek inni, de hiába van itthon pálinka, bor, pezsgő, soha eszembe nem jutna itthon inni, nem is kívánom. Ha azonban találkozom egy haverommal, vagy nagyritkán elmegyek egy buliba, ott már szeretek inni.
A cigivel is így szeretném mint az alkohollal. Ilyen módon le lehet szokni szerintetek?
("A dohányzás káos az egészségre"-típusú válaszadók kíméljenek, köszönöm!) :-)
En 2 evig dohanyoztam. Utana leszoktam aztan 1.5 evig egy slukkot se szivtam el. Aztan egy nagyon jol sikerult buliba mondtam tobbieknek adjatok cigit ugyis leszoktam nem fogok ujra raszokni. Es ott utana majdnem 2 evig birtam azt tartani hogy csak buliba. De mivel utalok keregetni mindig vennem kellet. Sokaig ugy ment hogy csak akkor gyujtottam ra ha mar ittas voltam. Utana mar talalkozas elejen is mivel gondoltam ugyis inni fogok akkor tkk mindegy. Aztan elofordult hogy fesztival idobe konkret napokat atcigiztem mint regen es meg ezutan is masnap el tudtam dobni a megmaradt cigit. 2 evig birtam azt hogy hetekig nem gyujtok ra aztan hirtelen egy este elment egy doboz. Aztan persze a torvenyszeru visszaszokas megtortent. De most szerencsere tobb mint fel eve megint nem ment egy slukk se.
Osszegezve a tanulsag hogy ha csak buliba gyujtottam ra akkor igyekeztem minel tobbet szivni ugymond kihasznalni a "lehetoset". Ez persze utolag tudatosult bennem. Sokaig buszke is voltam a dohanyos ismeroseim elott hogy ja ilyen jo nekem csak buliba szivom. Csak aztan megnottek a kis italozgatasok szamai. Aztan azt ugye nem mkndtam senkinel hogy bulik utani napokba mennyire uresnek ereztem magam a nikotin elvonas miatt..szoval havalaki dohanyzik akkor dohanyozzon ha valaki leakar szokni akkor semennyit se..ez egy fuggoseg..drogos se tol be nosztalgiabol egy ket tut magaba es a kigyogyult alkesz se iszik 1 2 sort kedv szerint
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!