Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hogyan vagy egyaltalan lehetse...

Hogyan vagy egyaltalan lehetseges e leszoktatni egy aktiv dohanyzot?

Figyelt kérdés
2008. okt. 7. 16:29
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Én már többször adtam hasonló kérdésre választ, ez a saját példám 20 év dohányzás után: kb. 1 hónapig nem "tüdőztem" le a füstöt (rágyújtottam, de nem szívtam le, csak "kocáztam2), és egyszer csak azt vettem észre, hogy nincsen nikotinhiányom. Simán letettem, nem volt rossz egyáltalán. Azóta pár év eltelt füstmentesen.

Hasonlóan sok sikert kívánok!

2008. okt. 7. 16:47
 2/10 anonim válasza:
23%
Ezt a kérdést akkor kellett volna feltenni, mikor a legelső cigit a szájhoz lett emelve!
2008. okt. 7. 23:05
 3/10 anonim ***** válasza:
55%

Akkor most itt van apám példája:

"Hmm, jó akkor mostantól nem dohányzok." és eldobta a cigit és azóta egy szálat sem szívott, idestova olyan hat éve. Így is lehet. Ha megvan a kellő akaraterő ennyi az egész.

Ha tud angolul és van egy marék esze akkor elolvashatja ezt például:

[link]

Idéznék a bekezdésből: "A fejlett országok férfi elhalálozásainak 26%-a a dohányzásra vezethető vissza"

.."A dohányzó emberek 2,5 - 10 évvel rövidebb életre számíthatnak mint nem dohányzó társaik. A dohányzó férfiak fele valamilyen dohányzás miatti betegségben hal meg."

Mi jobb motiváció ha nem az ilyen tények?

2008. okt. 7. 23:43
 4/10 anonim ***** válasza:
94%

Aki dohányzik, annak nem elég "egy marék ész", sem az angol tudás, egyszerűen a szervezete igényli a nikotint. Aki sose cigizett, ezt nem tudhatja, kár is hozzászólni. Olyan, mintha úszást oktatnál anélkül, hogy tudnál úszni.

Ha valaki le tud szokni a cigiről, iszonyú akaraterő kérdése, mert ez bizony szenvedélybetegség. És nem könnyű egyáltalán. (1. válaszoló)

2008. okt. 8. 10:29
 5/10 anonim válasza:

Ha nem könnyű leszokni,akkor rászokni is ugyanolyan nehéz lehetett! Gondolom sírva emelték sokan a szájukhoz a cigit és potyogó könnyek közepette szívtak bele az első slukkba!

Biztosan kemény küzdelem lehetett.

2008. okt. 8. 11:21
 6/10 anonim ***** válasza:

Gondolom, sose cigiztél, örülj neki!

De miért szólsz bele olyanba, amihez nem értessz?

2008. okt. 8. 12:39
 7/10 anonim ***** válasza:
76%

Apu 20 évig napi 2 doboz Szimfóniát szívott.

Aztán egyszer rosszul lett (néhány perc eszméletvesztés), és annyira megijedt, hogy azóta sem gyújtott rá (ennek 9 éve).

Le lehet szokni :D

2008. okt. 17. 12:18
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha a dohányos nem akar leszokni akkor elég nehéz.
2009. jan. 1. 15:02
 9/10 anonim ***** válasza:
az én apám már lassan 35éve cigizik és semmi nem ilyeszti meg,ha rosszúl lesz az sem!!!ez már nem normális de nem tudunk vele mit csinálni!!!Lenne ötletetek?!
2009. márc. 26. 11:42
 10/10 anonim ***** válasza:
Pff, még sajnáljunk meg azért, mert olyan gyenge vagy, hogy nem tudsz leszokni a cigiről, de ahhoz nem volt elég eszed, hogy ne kezdj hozzá?
2010. júl. 9. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!