Az E-cigi káros egészség-re?
Igen, meg talan jobban, mint a rendes cigi.
Itt mar vannak helyek, ahol be van tiltva.
Ki mondta, hogy sóbarlang? Senki.
HOL tiltották be az e-cigit? Jó lenne ártana a forrást megjelölni. Nem légből kapott dolgokat írogatni.
Nézd, a tüdő arra lett teremtve, hogy tiszta levegőt szívj be vele ( sajnos ilyen nem nagyon van már)...
Szóval ha bármi mást szívsz, az semmiképen nem lehet egészséges..
A normál cigiben a tüdődben, torkodban, szádban lerakódó kátrányban, van kb 250 féle mérgező és vagy rákkeltő, na meg rengeteg függőséget okozó anyag...
Ezzel szemben az e-cigiben van glicerin, ami egy enyhén mérgező (ez annyit tesz, hogy dehidratál. Nyílván nem jó dehidratálni a tüdőt), propilén-glikol( egy kozmetikai higító aminek eddigi tanulmányok alapján semmi hatása nincs a szervezetre, de tüdőre még csak pár éve szívják így e tekintetben nincs értékelhető tapasztalat)
Valamint aroma... esetenként színezék... na meg persze némely esetben nikotin (de azt már nehezebb beszerezni hozzá)
Tehát mindenképen egy sokkal szervezetbarátabb összetétel mint a hagyományos cigi, de az semmikép nem kijelenthető, hogy nem káros...
Az 1900 as évek elején még a cigit is gyógyhatású készítménynek gondolták...
Gondolj bele, az ecigi kb 5 éve terjed a nagy közönségben, így értékelhető tapasztalatok a hosszú távú használatáról csak 15-20 év múlva lesznek...
Addig meg marag az örökös fórumvita a támogatók meg ellenzők közt...
Nekem jól jött, mikor már majdnem feladtam a leszokást, mikor már fél éve nem gyújtottam rá, akkor kaptam epipát, hogy legyen mit szívnom, ha buliban a haverok cigiznek előttem...
Mára már az ecigit sem igénylem, de néha pöfékelek egyet szórakozásból... pl 3-4 havonta 1*...
Minden káros, ami nem friss hegyilevegő!
De nem károsabb mint az anológ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!