Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » 14 vagyok es kiprobaltam a...

VXIIXI kérdése:

14 vagyok es kiprobaltam a cigit hogy mondjam el anyukamnak?

Figyelt kérdés
2016. okt. 24. 14:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
77%
Ha cigizni nagyfiú / nagylány voltál, akkor bevallani is legyél az. Amúgy gusztustalan szokás és egészségtelen. Egyáltalán nem menő.
2016. okt. 24. 14:52
 2/13 anonim válasza:
78%
ha nem szoktal ra akkor nem lehet olyan merges. hanyan cigiznek a családodba?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell megijedni! Anyukád tuti nem fog haragudni, mert őszinte vagy vele. Mondd azt, hogy nagyon kíváncsi voltál, hogy milyen, ezért kipróbáltad.
 4/13 anonim ***** válasza:
86%
Ne mondj neki semmit, inkább tegyél egy hatalmas szívességet magadnak, és többet rá se gondolsz a cigire.
2016. okt. 24. 14:53
 5/13 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat nem akarok cigiuni csak ugy kiprobaltam
2016. okt. 24. 14:55
 6/13 anonim ***** válasza:
56%
A cigi az olyan szerek közé tartozik, ami úgy képes függőséget kiváltani, hogy semmi plusz jó érzést nem ad. Ugyanolyan pocsék marad, mint az elején, csak függőséget vált ki, és a kellemes érzés abból fakad, hogy a hiányérzet megszűnik, és már nem szenvedsz. Mondok egy példát (azt hiszem már valahol mondtam is egyszer). Akinek leszakad a karja, annak annyira nagy fájdalmai vannak, hogyha megkapja az érzéstelenítőt, és nem fáj neki, és ugyanazt érzi, mint előtte, akkor is a fellegekben jár örömében, mert hirtelen nem érzi a fájdalmat. Úgy érez tehát hatalmas örömöt, megkönnyebbülést, hogy semmilyen kellemes dolog nem érte, csupán most van alaphelyzetben. A cigi is ilyen. A fiatalok eszét megzavarja, azt hiszik tényleg jó, pedig csak előtte sz*@*r nekik. Úgy is lehet valaki menő, vagy kemény, vagy akármi, hogyha nem dohányzik, ezt majd te is megtapasztalod a középsuliba. Nem feltétlenül magadon, de valószínű megtapasztalod.
2016. okt. 24. 16:51
 7/13 anonim ***** válasza:
Azt mondod kipróbáltad de nem jött be és nem akarsz füstölni.
2016. okt. 24. 17:38
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
6. válaszoló azért ez így nem igaz. Én már szerencsére nem dohányzom de azt nem mondanám hogy a cigi nem adott semmilyen plusz érzést.
2016. okt. 24. 19:37
 9/13 anonim ***** válasza:
41%

De nem a cigi adta. Aki kipróbálja, az tudja, hogy pocsék az íze. Pocsék a tüdőnek is, köhög az ember, utóíz marad a szájban, rendkívül káros, és iszonyat sok pénzért elviszi az embernek. Egy erős dohányos akár havi több 10 ezer forintot is elfüstölhet. És arról ne is beszéljünk, hogy szinte mindenki le aki szokni róla felnőtt korára. Akármilyen is az illető, rájön, hogy hatalmas hiba volt rászoknia. Csak addigra már elfüstölt néhány százezret, meg megrövidítette néhány évvel az életét.

A "jó érzés" meg abból fakad, hogy az illető különlegesnek érzi magát, hogy a kezében van a cigaretta. Nem az adja a felszabadult érzést, hogy lemegy a füst a tüdejébe. hanem az, hogy ő most cigizik, hogy a többiek látják, hogy ő most meggyújtja, és mintegy elfoglaltságot ad magának. Magára a cselekvésre szokik rá először az ember, vagy legalábbis az tetszik meg neki.

2016. okt. 24. 22:57
 10/13 anonim ***** válasza:
31%
Nem tudom nekem mindig jólesett és az ízét is szerettem.
2016. okt. 24. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!