Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Tegnap kipróbáltam a dohányzás...

Tegnap kipróbáltam a dohányzást és most bűntudatom van, mit tegyek? 23F

Figyelt kérdés

Nincs semmiféle "lelki probléma" a dolgok hátterében, nagyon boldog ember vagyok (igaz, hamarosan szeretnék újra barátnőt), az életem remek úton halad. Fél éve elköltöztem otthonról, s már évekkel ezelőtt megfogadtam, egyszer ki fogom próbálni a dohányzást, de SEMMIKÉPPEN nem szeretnék rászokni. Egyszerűen fogalmazva: kíváncsi voltam.

Nos, tegnap vásároltam egy doboz cigit, amiből egy szálat elszívtam. Sokat köhögtem, szédűltem, fájt a fejem és a torkom is, most pedig bűntudatom van, egyre mélyebben. Én 2 szálat szerettem volna elszívni, de a másodikba már nem vágtam bele. Meg is fogadtam, többet nem gyújtok rá soha az életben.

Azt érzem, hogy "halálra ítéltem magam", ami tudom, hogy nem igaz, mert egyrészt többet nem szeretnék dohányozni, másrészt pedig, a józan eszem fölfogja, hogy 1 szál cigaretta nem fog megölni engem. (Még az 1 doboz se ölne meg)

Mit tegyek? Bűntudatom van és nagyon rossz érzés. Pedig csak kíváncsi voltam, egy élményt szerettem volna szerezni önmagamnak.

2016. júl. 5. 16:15
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy próba miatt ne legyen bűntudatod, most már tudod, hogy milyen pocsék íze van a ciginek és szédüléssel, köhögéssel jár.

Add oda egy dohányosnak a többit és legyél büszke arra, hogy soha többet nem gyújtsz rá.

2016. júl. 5. 16:19
 2/9 anonim ***** válasza:
Felejtsd el,hogy meg sem történt!:)
2016. júl. 5. 16:21
 3/9 anonim ***** válasza:
Ne legyen, ennyi idősen kipróbálhatod.
2016. júl. 5. 17:15
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a napi 40 szál sem okos bűntudatot..szóval felejds el azt csá.
2016. júl. 5. 18:14
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem eleinte "piszkos" érzésem volt. Kellemetlenül éreztem magam utána. Bűntudatod talán azért lehet, mert elég hosszú idő után "felrúgtál" magadban egy eszmét, miszerint a dohányzás nem jó. És ahogy ez be is bizonyosodott nálad, úgy érzed, hogy inkább nem is kellett volna megvenni és kipróbálni. Egyrészt mert drága, másrészt mert egészségtelen.

Amúgy meg értelmetlen ezen agyalnod, az embert mindig is a kíváncsiság hajtotta, természetes, hogy kipróbáltad, és a reakciód is az.

A bűntudat meg hamar el fog múlni.

2016. júl. 6. 00:57
 6/9 anonim ***** válasza:
Kicsit kell beleszivni elősször asztan mindig egy egyet és akkkr élvezed nem kohogsz mint allat.. Ugy nagyon jól esik pl egy sor melle.. De ha mint őrült szívod mint a nagy dohanyosik akkor szédülsz esetleg hanyireged lesz. Szep lassan Élvezd ki egy elso cigi tartson egy jo 7percig senki NEM siettet :))) 15/f remellem igy jobban fogod elvezni ajanlom a zoldpattintos szophianaet
2016. júl. 6. 14:57
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Szedd össze magadat és viselkedj férfiként. Miféle nyivákolás már ez egy 23 éves felnőtt embertől? Ilyen hülyeséget is rég olvastam.
2016. júl. 9. 19:23
 8/9 anonim válasza:
58%
Ne aggódj ez nem a világ vége.Egyébként milyet szívtál? ( Nyugi, én csak 12 éves vagyok és már kipróbáltam de ez nem azt jelenti hogy rá is szokok )
2016. júl. 10. 15:19
 9/9 Trevor. ***** válasza:
100%
Egy szálnál a városi élet is több káros anyagot juttat a tudődbe. Kipróbáltad, szerencsére nem jött be, a dobozt meg odaadhatod ismerősnek, aki dohányzik.
2016. júl. 22. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!