Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » A cigi mibe ártalmas?

A cigi mibe ártalmas?

Figyelt kérdés

már mint ilen általános dolgok növekedés meg ilyesmire vagyok kíváncsi.

sajnos elkezdtem cigizni de nem ugy h egy nap 1 doboz hanem kb kétnapont 1-2 szál.

vagy van amikor egy nap csak 1.

2010. ápr. 26. 13:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Mndenki egy-két szállal kezdi, nagyon kevesen maradnak meg ennél a mennyiségnél, pedig ez még jó lenne, ez elenyésző.

A dobozokon rajta van, hogy milyen betegséget okoz, na meg a google is barátod.

2010. ápr. 26. 13:28
 2/11 A kérdező kommentje:

hát hát tuti h 1-2 vagy 3 szálnál maradok 1 nap vagy esetleg kétnaponta mivel szüleim nem tudnák és tuti megölne :)

hát igen tudom h googlén rálehet keresni... de nah. gondoltam hasznos tanácsokat kapok :)

2010. ápr. 26. 13:29
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia, sajnos én is így kezdtem, 1-2 szál, aztán szépen lett belőle napi 1 doboz. Hamar rá lehet szokni, szemét egy dolog, és marha nehéz lerakni. Miben árt? Fejlődésben lévő szervezetnél igen, a növésben, szóval, ha fiú vagy és nem akarsz törpe maradni, inkább tedd le. Ezeken túl: sárgítja a fogad ami elég undorító, a cigi szagú kéz is elég csöves, egy idő után majd szépen elkezdesz krákogni meg slejmet felköhögni, mint a dohányosok és idegbeteg leszel, ha nem gyújthatsz rá, amikor hiányzik. Én 1 éve szoktam le, 13 éves koromtól egészen 26-ig szívtam... elég volt, hülye állat voltam és iszonyat sok pénzem elment rá. Az a durva, hogy a mai napig van, hogy azt álmodom, visszaszoktam. Imádtam cigizni és ha ezek a rossz dolgok nem lennének, a mai napig szívnám. De fiatal vagyok, hogy tönkretegyem magam, és nem vagyok hajlandó 20 ezret erre áldozni sem havonta.
2010. ápr. 26. 13:31
 4/11 anonim válasza:
100%
Most rakd le, egy év múlva már te is félóránként-óránként fogsz rágyújtani! Az én szüleim is gyilkolnak érte, ez a rohadt cigi tönkreteszi az egész életem..
2010. ápr. 26. 13:54
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Rövid távon szerintem nincs maradandó károsodás.Csak hogy van 1 rossz hírem , mindenki így kezdi. Én is személy szerint így kezdtem, és nagy akaraterő árán tudtam csak megválni tőle. Majd 5-10 év múlva mikor kicsit elkezdesz aggódni az egészségedért rájössz micsoda hiba volt. A cigi csak a gyengék barátja, és aki valamire tartja magát az nem szokik rá holmi egészségre ártalmas szenvedélyre! Az emberben van egy ilyen rossz tulajdonság hogy amit nem szabad az kell neki, és aminek a rabjává válik egész élete alatt küzd hogy leszokjon róla ki kisebb ki nagyobb sikerekkel. Most mond meg őszintén te szeretnéd úgy leélni az életedet, hogy állandó küzdelemben vagy saját magad és az akaraterőddel szemben? Nagyon gyötrelmes kínos időszakoknak nézel elébe ha nem rakod le végleg a cigarettát ,és bármilyen más szenvedélyt. Egyébként van aki egész életében cigizik, és sosem bánja meg. Viszont ha kiszámolod a mai pénztelen világban, hogy átlagos ember napi adagja 1 doboz cigi ami 600 ft ez szorozva 365 nappal......219.000.- forint a legjobb esetben éves szinten. Ez lehetne egy autó éves törlesztése vagy egy kéthetes nyaralás egy család részére mondjuk nyaranként,de rengeteg szép dologra is költhetnéd ahelyett hogy a mindennapos szenvedélyedet elégítenéd ki vele, mert az egy idő után már nem öröm hanem megszokás. Vagy felvilágosodsz és leállsz vele mielőtt még rászoksz szép lassan, vagy hagyod saját magad belekergetni egy olyan életvitelbe ahol majd a cigaretta lesz az első mindenek felett. Meg gondolnám a helyedben ameddig bírsz uralkodni az érzéseiden.
2010. ápr. 26. 14:01
 6/11 anonim ***** válasza:
Nekem úgy sikerült leszoknom, hogy áttértem a vizipipára. Ha nagyon muszáj valamit szívnod, akkor inkább azzal próbálkozz, nem fogsz rászokni és a különböző gyümölcs aromák még illatosak is, nem úgy mint a cigi.
2010. ápr. 26. 14:08
 7/11 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenkinek.

3 hete kezdtem el cigizni.

de van amikor 1 hét teljesen kimaradt mert egyszer sem gyújtottam rá.

de ha kínálják akk meg elveszem nem mondom h nem :S ez a baj.

2010. ápr. 26. 14:15
 8/11 anonim ***** válasza:
Aztán majd megveszed az első doboz cigidet és neked kell majd kínálgatni, meg lehúznak, akkor már másképp fogod látni. Nekem csak hátrányom származott a cigiből minden téren. Suliban is gond volt, otthon is, aztán később melóhelyen, sőt voltam olyan állásinterjún, ahol ez volt az első kérdés, dohányzom-e. Mert, hogy a dohányosok betegesebbek, többet hiányoznak, óránként kimennek rágyújtani, az 8 órás meló esetén mínusz 80 perc... Aztán elkezdtem bringázni, alig kaptam sokszor levegőt egy nagyobb tekerés után, aztán elegem lett. A tüdőrákot is sokan megússzák, de nem tudhatod, hogy a te szervezeted hogy fog majd reagálni hosszabb távon.
2010. ápr. 26. 14:28
 9/11 A kérdező kommentje:

köszönöm.

hát mostmár ahogy írattok többen kezdek egy kicsit megijedni.

nekem pl 1 vesém van 2 helyett és félek h vmi bajom lesz..

2010. ápr. 26. 15:26
 10/11 anonim ***** válasza:

szia én is így kezdtem el cigizgetni még 16 évesen

most 19 évesen már nőtt az adag :S természetes hogy ne tudsz megállni a napi pár darabnál. mondjuk nálam fura mert képes vagyok napi 1-1,5 dobozzal is elszivni de van mikor 2 napig rá se nézek. ezt add össze :D

2010. ápr. 27. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!